به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مهرعليزاده در اين ديدار با بيان اينكه فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای با 84 كشور در حال تعامل است، گفت: در كشورهايي كه امكان تأسيس فدراسيون ورزشهاي زورخانهاي وجود داشت، نسبت به راهاندازي اين فدراسيونها همت گمارديم و در برخي از كشورها هم ناچار تنها به تأسيس باشگاههاي زورخانهاي اقدام كردهايم.
وي ادامه داد: همچنين در بخشهاي آموزش ورزشهاي زورخانهاي در جهان هم فعاليتهاي بسياري انجام دادهايم و نسبت به آن حساسيت داريم.
مهرعليزاده با اشاره به نظر مثبت مقام معظم رهبري نسبت به توسعه فرهنگ پهلواني، هدف فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای را گسترش اين فرهنگ در تمام جهان دانست.
در ادامه اين ديدار، ابوذر ابراهيميتركمان، اظهار كرد: ورزش زورخانهاي تنها يك ورزش صرف نيست؛ بلكه حامل فرهنگ غني اسلام و داراي ريشههاي فرهنگ سنتي ايراني است كه ترويج آن در دنيا در واقع ترويج فرهنگ اصيل ايراني است.
وي در ادامه سخنان خود با ارايه پيشنهادي گفت: ميتوان مفاهيم، عبارات و اشعار مختلفي كه در اين ورزش به كار ميروند را در يك كتاب گردآوري و به زبانهاي مختلف ترجمه كرد تا از اين طريق فرهنگ ورزش پهلواني كه ريشه در آداب و رسوم ايرانيان (كه همان ارادت به آستان اهل بيت (ع) است) دارد، به جهانيان معرفي شود.
ابراهيميتركمان همچنين با بيان اين كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ميتواند با فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای كمك كنند، افزود: نمايندگيهاي فرهنگي ايران در خارج از كشور، توانايي اشاعه ورزشهاي زورخانهاي را دارند و ميتوانند با ارتباطاتي كه در كشورهاي ديگر دارند در ترويج اين ورزش كه به نوعي ميراث فرهنگي ما در اين عرصه به شمار مي رود، با فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای همكاري داشته باشند.
خاطر نشان ميسازد همكاري اين سازمان با فدراسيون ورزش هاي زورخانهاي از مدتها قبل آغاز شده و برنامههاي مختلفي تاكنون به انجام رسيده است كه از ميان آنها مي توان به تاسيس زورخانه در پيشاور پاكستان با پيگيري نماينده فرهنگي كشورمان و همچنين اعزام گروههاي نمايشي ورزشهاي زورخانه اي به كشورهاي همچون تركيه و روسيه براي ارائه برنامه اشاره كرد.