کد خبر:۴۲۵۶۸۱

کتابهایی که به نام طب سنتی جان مردم را تهدید می‌کند

روشنک قدس، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به لزوم نظارت در حوزه نشر کتاب‌های‌ حوزه طب سنتی گفت:‌ به‌نظر می‌‌رسد کتاب‌های این حوزه برای مخاطب عام در وضعیتی نابسامان تولید می‌شوند.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» دکتر روشنک قدس، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران  درباره آسیب‌شناسی کتاب‌های طب سنتی اظهار کرد: متأسفانه در چند سال اخیر به نام طب سنتی و اسلامی، انواع کتاب از کانال‌های مختلف‌‌ منتشر می‌شود که به قلم متخصصان آ‌کادمیک نوشته نشده است.  
 

 
وی با تأکید بر محتوای غیرتخصصی برخی کتاب‌های طب سنتی برای مخاطب عام افزود‌: انتشار این کتاب‌ها آسیب‌زاست و دودش به چشم متخصصان این حوزه و مردم می‌‌رود. به‌‌عنوان مثال، پزشکان همکار گاهی از نسخه‌ برخی کتاب‌ها می‌گویند که فلان کتاب برای درمان سرطان، ناشتا 
آب خوردن را توصیه کرده است؛ موضوعاتی که موجب نگاه تمسخرآمیز همکاران می‌شود.
 

 
قدس ادامه داد:‌ به‌نظر می‌‌رسد کتاب‌های این حوزه برای مخاطب عام در وضعیتی نابسامان تولید می‌شود. امید‌وارم در این حوزه شاهد شکل‌گیری یک نهاد نظارت باشیم.

 

 
مدیر امور اداری، روابط عمومی و بین‌الملل انجمن علمی طب سنتی ایران، درباره نقش نظارتی دانشجویان دانشکده‌های طب سنتی در فرایند انتشار کتاب حوزه طب سنتی برای مخاطب عام گفت: دانشجویان دانشکده‌های طب سنتی درگیر مسائل تحصیل هستند، بنابراین نمی‌توان از این قشر برای نظارت در حوزه نشر طب سنتی توقع داشت.
 

 

وی با تأکید بر لزوم توجه مخاطبان به دیدگاه متخصصان درباره محتوای انواع کتاب‌های حوزه طب سنتی افزود: به مخاطبان توصیه می‌شود تا برای استفاده از انواع درمان‌های سنتی احتیاط و با متخصصان مشورت کنند و صرفاً انتشار کتاب را توجیهی برای اعتبار محتوای آن تلقی نکنند.
 

 
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره نقش وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه اظهار کرد: با چرخه انتشار کتاب در وزارت ارشاد آشنایی ندارم، اما معتقدم که نظارت انجمن علمی طب سنتی ایران در این امر ضروری است. به‌عبارتی دیگر فرایند صحیح در تولید یک کتاب در حوزه طب سنتی،‌ مشورت نویسنده با متخصصان انجمن است.
 

 

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: بسیاری از مستند‌سازان رسانه‌های تصویری برای تولید اثری در حوزه طب سنتی به متخصصان انجمن مراجعه می‌کنند، بنابراین به‌نظر می‌رسد نویسندگان نیز برای تولید یک اثر مکتوب بهتر است از نظرات متخصصان امر مطلع شوند.
 

 

قدس با اشاره به لزوم نقش نظارتی ارشاد در حوزه طب سنتی گفت: وزارت ارشاد با پیش‌بینی یک فیلتر پیش از چاپ، صدور مجوز را منوط به کسب تأییدیه از سوی انجمن قرار دهد. یکی از فرایند‌های چاپ کتاب در حوزه طب سنتی، باید کسب مجوز از سوی انجمن باشد؛‌ به‌طورحتم نظر انجمن در این حوزه موجب کاهش خطر برای مردم خواهد شد.   
 

 

وی درباره دیدگاه برخی متخصصان حوزه طب سنتی درباره انتشار بدون ممیزی از سوی نهاد‌های دخیل در امر طب سنتی افزود:‌ دسترسی آحاد جامعه به انواع اطلاعات تخصصی دو آسیب به همراه دارد؛ نخست آسیب جسمانی برای مردم و دوم ایجاد دیدگاه غلط نسبت به فعالان و متخصصان حوزه طب سنتی.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار