محمد علی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص روند جمع بندی مذاکرات میان ایران و کشورهای عضو 1+5 گفت: هنوز جزییات مذاکرات و جمع بندی در اختیار نمایندگان قرار نگرفته است و بیشتر اطلاعات نمایندگان بیانیه ای است که ظریف آن را قرائت و صحبت های رئیس که کلی در خصوص جمع بندی صحبت هایی را مطرح کردند.
وی در ادامه افزود: نگرش به این که مجموعه صحبت های مطرح شده درست و کامل است طبیعتا در جهت عملکرد درست تیم مذاکره کننده جای خوشحالی دارد.
پورمختار گفت: اگر بخواهیم در خصوص جزییات جمع بندی اظهار نظر کنیم لازم است متن جمع بندی مذاکرات منتشر شود؛ من و دیگر نمایندگان منتظر انتشار متن و جزییات جمع بندی مذاکرات هستیم.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در خصوص کلیات جمع بندی مذاکرات تصریح کرد: کلیات با شرایط و اخباری که وجود دارد به نظر می رسد خوب و توافقی مناسب و در راستای حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران بوده است.
نماینده مردم همدان در خانه ملت گفت: با این جمع بندی اگر بخواهیم اقتصاد کشور را به چهارسال قبل از تحریم ها برگردانیم و با توجه به شرایط ما ایران در آن زمان باید بدانیم که وضعیت اقتصادی ما در آن زمان وضعیت اقتصادی ما روشن بوده است و در آن دوران درآمد سرشار و اقتصاد و تولید غیر فعال و اهتمام به واردات و عدم حمایت از تولید کنندگان و شرایط بهم ریخته کشاورزی بوده است.
وی افزود: اگر بخواهیم در پسا تحریم اقتصاد چهارسال گذشته ادامه دهیم باید به یقین بگوییم که هیچ تأثیری بر اقتصاد کشور نخواهد داشت الا منابع بسیاری که آزاد خواهد شد را صرف واردات کنیم.
به گفته پورمختار باید سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغیه مقام معظم رهبری باید در دستور کار مسئولان دولتی قرار داشته باشد و اقتصاد امروز کشور ما همچون روزه داری است که در بعد از ماه مبارک در خوردن و آشامیدن خودرای و خود را کنترل نکند وضعیت جسمی فرد روزه دار بهم خواهد خورد.
رئیس کمیسوین اصل 90 گفت: معتقدم در طول این سه سال تحریم وضعیت خودمان را در اقتصاد کشور پیدا کردیم و نقاط منفی و مثبت و بخش های اقتصادی را خوب دریافتیم و مشکلات معلوم شده است باید منابع حاصل از رفع تحریم ها در جهت رفع مشکلات و کمک به استحکام پایه اقتصادی بکار گرفته شود و مسئولان دولت مخصوصا وزارت صنعت و معدن را که همیشه در ارائه برنامه و راهکار برون رفت از تحریم ها تعلل داشته اند و امروز نیز تعلل دارند و نشان داده اند که به واردات علاقه زیادی دارند که در پسا تحریم در عرصه واردات ورود پیدا نکنند.
پور مختار در ادامه تصریح کرد: من احساس می کنم نیاز به قانونی داریم که باید در مجلس تصویب شود تا از طریق این قانون دولت ملزم به کاهش واردات و حتی منع واردات کالاهای مشابه که در کشور تولید می شود، کنیم.
رئیس کمیسیون اصل 90 در خصوص پایبند بودن آمریکا به تعهداتش در جمع بندی مذاکرات گفت: ما همچنان نسبت به آمریکا بی اعتماد هستیم و دیوار بی اعتمادی ملت و دولت ایران به آمریکا بقدری بلند و قطور است که به صرف مذاکره راجع به موضوع خاص فرو ریزد و بی اعتمادی نسبت به آنها هنوز وجود دارد و دشمنی با آمریکا هنوز در اذهان مردم فراموش نشده است و در زمان مذاکرات و به نتیجه رسیدن آن آمریکایی ها همزمان ضدیت و دمشنی آمریکایی ها برای ملت ایران مشهود بوده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تصریح کرد: ما دلبستگی به این نداریم که کنگره جمع بندی مذاکرات را تصویب کند یا نکند چراکه معتقدیم مشکلات رئیس جمهور آمریکا با کنگره یک مشکل داخلی آنها است و اگر علاقه مند باشد مشکل را حل کند مراحل برون رفت از مشکلات را با یکدیگر برطرف خواهند کرد.