آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۶۶۷۴

هشدار نسبت به تسخیر بازار توسط خودروسازان فرانسوی

بی‌برنامگی تیم اقتصادی دولت برای دوران احتمالی پساتحریم، نگرانی گروه‌های مختلف با ذائقه‌های گوناگون سیاسی را برانگیخته است.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ روزنامه اصلاح‌طلب شرق در خصوص تسخیر احتمالی بازار خودروی کشور توسط خودروسازان فرانسوی هشدار داد و نوشت: پس از دو دهه تجربیات ناموفق در تولید خودرو، اکنون که تحریم‌ها درهم شکسته است، بازیگران جهانی و در صدر آنها شرکای قدیمی فرانسوی در صدد شروع مجدد فعالیت در بازار ایران هستند... با وجود اینکه صادرات خودروی سواری کشورهای آمریکا و کره‌ جنوبی در سال ٢٠١٣ نسبت به ١٠ سال قبل از آن، ١٥٠‌ درصد رشد داشته و کشورهای آلمان و ژاپن به ترتیب ٦٢ و ٣٤‌ درصد افزایش صادرات را تجربه کرده‌اند، صادرات فرانسه ٣٨‌ درصد کاهش یافته و با وجود رشد تجارت جهانی خودرو، حضور فرانسه از سال ٢٠٠٤ میلادی، هر سال کمرنگ‌تر شده است...

 

 فرانسه با تولید 1/5‌ میلیون خودرو شخصی (کمی بیش از تولید1/4‌میلیون خودرو ایران در سال ١٣٩٠)، به ترتیب پس از کشورهای اسپانیا، کانادا و روسیه در مقام هشتم ایستاده است.... کشورهای آلمان (با یک برند خودرو از ١٠ برند برتر پرفروش جهانی)، ژاپن (چهار برند)، آمریکا (دو برند) و کره ‌جنوبی (یک برند) پیشروان صنعت خودروسازی جهانی هستند و فرانسه بیشتر به ‌عنوان یک کشور قطعه‌ساز مطرح می‌شود...

 

به نظر می‌رسد، برای خودروسازان فرانسوی که در سطح جهانی هر سال از رقبا عقب مانده‌اند، ایران بهترین و شاید تنها بخت تجاری در سطح جهان محسوب شده و به‌ویژه که اگر قراردادهای جدید به سبک سابق احیا شوند، بازار خوبی برای خودروسازان و قطعه‌سازان فرانسوی فراهم خواهد شد. همچنین ضمن اینکه منافع صنعتی و اقتصادی کشور باید مدنظر قرار گیرند، کارشکنی‌ها و سرسختی‌های دولت فرانسه در خلال مذاکرات هسته‌ای اخیر نباید به‌سادگی فراموش شود و باید به‌خاطر داشت که آلمان، ژاپن و ایتالیا کمترین ضدیت را با ایران، در سال‌های اخیر از خود بروز داده‌اند. از سویی باید توجه داشت که تحت عناوین جذاب از قبیل انتقال تکنولوژی و لیسانس ساخت، همانند نیمه اول دهه ٨٠، اقدام به واردات گسترده قطعات منفصله (CKD) جهت مونتاژ و حتی واردات خودروی کامل نشود.

 

امید می‌رود، خودروسازان کشور با دیدی باز و آینده‌نگرانه و با درس‌گرفتن از انبوه تجارب نیم‌قرن اخیر، بهترین انتخاب‌های ممکن را اتخاذ کرده و با اتکا به استراتژی دوگانه تکیه بر قطعه‌سازان داخلی و اتحاد با خودروسازان برتر جهانی، پس از ربع‌قرن پسرفت، مسیر رقابتی و مبتنی بر خواست بازار و در جهت منافع ملی را در پیش گیرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
اگر فرانسه را در این مورد تنبیه نکنیم خودمان باعث ان میشویم که کشور های دیگر هم مطمین شوند که میتوان با ایران خصومت داشته باشند در عین حالی که از تجارت با ایران هم سود کافی ببرند!!!
باید برعکس این را به دنیا نشان دهیم تا بقیه هم حساب کار دستشان بیاید و در اینده با ایران محتاط تر عمل کنند
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲
ورود خودروهای المانی و تعهدی و جدیتی که در المانی ها سراغ داریم در عین اینکه دانش فنی متخصصان ما را شکوفاتر میکند میتواند فرهنگ نظم و جدیت و تعهد در کار را هم تبدیل به الگو برای خودرو سازان و کارکنان ایرانی کند .چیزی که ما در ان ضعیف عمل میکنیم
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار