به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، اميرحسين نادري عنوان کرد: در زمان عرضه اوليه سهام فولاد هرمزگان، خريد سهام از سوي شرکت فولاد مبارکه و شرکتهاي تابعه به دليل ارزنده بودن و ميانگين مناسب قيمتي پيگيري ميشد. هم اکنون نيز قيمت سهم بر اساس برآوردهاي قيمتي مد نظر، مورد توجه قرار مي گيرد و کف آن پايين تر از قيمت روز عرضه اوليه بسته نشده است.
معاون اقتصادي و مالي شرکت فولاد مبارکه با اشاره به حجم 5 درصدي سهام فولاد هرمزگان در زمان عرضه اوليه سهام عنوان کرد: بررسي ها نشان مي دهد که در حال حاضر کمتر از 2 درصد از اين ميزان عرضه سهام از سوي معامله گران دست به دست مي شود و اين در حالي است که تعداد سهام در دست اشخاص حقيقي اين سهم در بازار از 300 ميليون سهم فراتر نمي رود.
اين مقام مسئول با بيان اينکه همچنان معتقد به ارزندگي «هرمز» است، عنوان کرد: در زمان عرضه اوليه سهام اين شرکت بر قيمت 150 توماني سهم پافشاري کرديم، اما مديران بورس عنوان کردند که بايد روي قيمت 120 تومان کشف قيمت شود.
از سوي ديگر نظارت هاي دقيق سازمان بورس از زمان عرضه اوليه سهام تا نحوه انجام معاملات هيچ گاه به اشخاص برخوردار از اطلاعات نهاني و اطرافيان و خويشاوندان وي اجازه سوداگري و کسب منافع باد آورده از طريق خريد و فروش سهام را نمي دهد و همواره رصد مي شود. اين در حالي است که با وجود اظهار نظر ها مبني بر اعلام ارزندگي سهم، اما هيچ گاه خريد شخصي صورت نمي گيرد.
وي در برابر اين پرسش که چرا با وجود پرتفوي گرداني فولاد مبارکه پس از عرضه اوليه سهام اما اين اقدام در زمان بازگشايي نماد «هرمز» بعد از برگزاري مجمع سالانه صورت نگرفت؟ عنوان کرد: در آستانه مجمع فولاد هرمزگان اقدام هاي اوليه براي تغيير ساختار پرتفوي گرداني شرکت در حالي صورت گرفت که فولاد مبارکه به دنبال جايگزيني مديري توانمند بود که با استقرار وي از امروز ، عمليات بازار گرداني به طور حرفهاي انجام مي شود.
نادري همچنين درباره دليل خريد سهام در زمان عرضه اوليه سهام و تناقض با رفتار سهامدار عمده در روزهاي اخير گفت: بايد دانست همواره سياست سرمايه گذاري و اولويت هاي شرکت ها بسته به متغيرهاي بنيادين اقتصادي با تغيير و تحول مواجه است. افزايش قيمت سهام فولاد هرمزگان در زماني که موضوع معامله عمده اين سهم با مجموعه ساتا مطرح شد در اولويت سرمايه گذاري ها قرار داشت تا با قيمت بهتري به فروش برسد. اما در ادامه به دليل آنکه خريدار از پرداخت پول نقد سرباز زد و پيشنهاد واگذاري حجم 34 درصدي توکاريل را به شرکت داد، اين اولويت منوط به نتيجه مذاکرات هسته اي شد.
نادري از نوع رفتار و تفاوت آن در مواجهه با روند معاملات سهام از سوي سهامدار عمده سخن گفت و افزود: شرکت هاي تابعه فولاد مبارکه در حالي با خريد هاي خرد سهام از «هرمز» حمايت کرده اند که از لحاظ ميانگين خريد سهام هيچ يک از سهامداران در زيان نيستند و قيمت سهم همچنان بالاتر از رقم عرضه اوليه است.
وي افزود: رفتار شرکت فولاد مبارکه اصفهان همواره مبتني بر حرفهاي گري و به دور از رفتارهاي لحظه اي است و نسبت به حمايت از سهام «هرمز» علاقه مند است، منتهي آن دسته از معامله گراني که به دنبال نوسان گيري از قيمت سهام هستند، به ديدگاه سرمايه گذاري اين مجموعه ارتباطي ندارد.
وي گفت: اينکه شرکت قصد معامله عمده داشته و يا ميخواهد از آن صرف نظر کند، ارتباطي با رفتار نوسان گيران ندارد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه فولاد مبارکه همچنان موضوع معامله عمده با ساتا بر سر تهاتر بلوکي فولاد هرمزگان با دو کرسي هيأت مديره توکاريل و در دست گيري سهام کنترلي آن است عنوان کرد: شرکت فولاد مبارکه درحالي مجمع ساليانه سهامداران خود را برگزار مي کند که بنا دارد، همزمان موضوع افزايش سرمايه 50 درصدي خود از محل سود انباشته (500 ميليارد تومان) و مطالبات حال شده و آورده نقدي را در دستور کار قرار دهد.