به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، سایت اینترنتی روزنامه انگلیسی زبان اکسپرس تریبیون پاکستان روز یکشنبه اعلام کرد: با قطعی شدن میزبانی پاکستان، گمانه زنی هایی که در روزهای اخیر مبنی بر احتمال برگزاری دو دوم این مذاکرات به میزبان چین و یا قطر مطرح بود، خاتمه یافت.
دور اول این مذاکرات روز شانزدهم تیرماه گذشته در منطقه گردشگری 'مَری' واقع در 60 کیلومتری شمال اسلام آباد پایتخت پاکستان و با حضور نمایندگانی از چین و آمریکا برگزار شد.
این مقام امنیتی پاکستان که خواسته نامش فاش نشود، در گفت و گو با اکسپرس تریبیون اعلام کرده است: در دور اول این مذاکرات، گام های مقدماتی خوبی برداشته شد و با وجود سخت بودن شرایط مذاکرات، انتظار می رود در دور جدید این گفت و گوها پیشرفت هایی حاصل شود.
این رسانه پاکستانی همچنین به نقل از برخی افراد ارشد طالبان نوشت: سخت درحال انجام مشورت های داخلی برای تعیین فهرست نهایی نمایندگان خود جهت حضور در دور دوم مذاکرات هستیم و قصد داریم در دور جدید گفت و گوها، تعداد اعضای تیم مذاکره کننده خود را افزایش دهیم.
در مذاکرات شانزدهم تیر ماه، سه نماینده از سوی طالبان افغانستان به نام های ملا عباس آخوند، عبدالطیف منصور و حاجی ابراهیم حقانی حضور داشتند.
همچنین در این مذاکرات، حاجی دین محمد مشاور رییس جمهوری افغانستان ریاست تیم مذاکره کننده دولت کابل را برعهده داشت.
برخی اخبار حاکی از احتمال ملحق شدن یک نفر از اعضای دفتر سیاسی طالبان در قطر در دور جدید مذاکرات است.
سفر طالبانی ها و نمایندگان دولت پاکستان به عربستان
به گفته منابع افغان، همچنین دو نفر از اعضای ارشد طالبان به نام های ملا جلیل و ملا حسن که برای مشورت با مقامات سعودی به عربستان سفر کرده بودند، روز گذشته به سفر خود خاتمه داده اند و ممکن است نام آنها در فهرست مذاکره کنندگان طالبان برای حضور در دور جدید گفت و گوها قرار گیرد.
به گزارش اکسپرس تریبیون، برخی منابع حتی از سفر حاجی دین محمد رییس تیم مذاکره کننده دولت کابل به عربستان خبر داده اند و اعلام کرده اند که این نماینده دولت افغانستان ممکن است با ملا جلیل و ملاحسن در عربستان دیدار کرده باشد.
پاکستان با حمایت از روند مذاکرات طالبان افغانستان و دولت کابل، علاوه بر این که به دنبال کاستن از ناآرامی ها در این کشور همسایه و کاستن از دردسرها و مشکلات مناطق مرزی میان دو کشور است، قصد دارد با محقق کردن صلح میان دولت کابل و طالبان، زمینه را برای حضور طالبان در ساختار قدرت افغانستان فراهم کند زیرا در این صورت خواهد توانست نفود و اثرگذاری بیشتری در افغانستان داشته باشد.