به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی ، طی این جلسه دستورالعمل اجرایی ناظر بر تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال واحدهای بانکی برونمرزی در مناطق آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شورای پول و اعتبار در این نشست و در چارچوب سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توسعه مناطق آزاد کشور و همراستا با توفیقات اخیر کشور در عرصههای بینالمللی و با هدف جذب سرمایهگذاران خارجی و تسهیل عملیات پولی و بانکی لازم برای توسعه مناطق یاد شده، دستورالعمل ناظر بر واحدهای بانکی برونمرزی در مناطق آزاد را تصویب کرد.
بانکداری برون مرزی به انجام عملیات بانکی منحصراً با پولی غیر از ریال ایران اطلاق میشود که از طریق واحد بانکی مستقل یا ایجاد شعبه قابل انجام است. با اجرایی شدن مقررات مربوط، فصل دیگری در توسعه و گشایش عملیات پولی و بانکی در مناطق آزاد کشور و جلب سرمایههای خارجی گشوده خواهد شد.
در بخش دیگری از این نشست، گزارش بانک مرکزی از عملکرد متغیرهای پولی و اعتباری در سه ماهه اول سال 1394 به اطلاع اعضای شورای پول و اعتبار رسید.
در این گزارش آمده است: نقدینگی در پایان خردادماه 1394 به8166.7 هزارمیلیارد ریال رسیده که نسبت به پایان سال قبل4.4 درصد و نسبت به خردادماه سال قبل22.7 درصد رشد نشان میدهد. در سه ماهه اول سال جاری ضریب فزاینده نقدینگی3.9 درصد و پایه پولی0.4درصد رشد داشته است که حاکی از بهبود ترتیب رشد نقدینگی است.
همچنین بدهی بانکهای غیردولتی که در سال گذشته و در پی برنامه های نظارتی بانک مرکزی افزایش یافته بود، با انجام اقدام های اصلاحی توسط این بانکها در مدت سه ماهه اول سال جاری به میزان115.6 هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
شورا از اقدام های انجام شده توسط بانک مرکزی به منظور کنترل رشد نقدینگی و کاهش بدهی بانکها به بانک مرکزی، قدردانی و بر تداوم این سیاست ها تأکید کرد.