به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آقای سید نظام الدین موسوی دبیبر کل انجمن روزنامه نگاران مسلمان به مناسبت روز خبرنگار پس تجلیل و پاسداشت از یاد و خاطرهی شهید محمود صارمی؛ در این نشست خبری گفت: مسئله ای که با آن درگیر بودیم و همه سرویس های بین الملل، سیاسی و غیره درگیر هستند، جمع بندی مسئله مذاکرات و 1+5 است که باید یک مسیر را طی بکند و نهایتا مشخص بشود و نکته ای که باید مورد توجه و تقدیر قرار بگیرد زحمت تیم مذاکره کننده است که به تعبیر مقام معظم رهبری چه توافق بشود و چه نشود اجر آنها محفوظ است، آنها تلاش کردند و عرق ریختند زیرا مذاکرات نفس گیر است مخصوصا با گروه هایی که از نظر تعداد بیشتر و از نظر تکنیک دارای تجربه بیشتری هستند، آن ها تجربه مذاکرات هسته ای داشته اند، از کره شمالی تا مذاکرات روسیه و مذاکراتی که بین خودشان کردند نشان از آن دارد که تجربهشان بیشتر است. به طور طبیعی کار ارزنده و قابل تشکر بود.
موسوی افزود: اما آیا نتیجه بدست آمده کاملا مورد تایید است؟ در این مسئله دیدگاه های مختلف وجود دارد، آیا مذاکرات صرفا محصول دو سال اخیر یا به تعبیر عده ای 22 ماه اخیر است؟ عده ای می خواهند این را به دو سال محدود کنند که این طور نیست؛ این مهم را بیش از 10 سال است داریم پیگیری می کنیم در این راه شهید دادیم، ایران اولین کشوری است که در این راه شهید داده است، تحریم شدیم تا به 19 هزار سانتریفیوژ دسترسی پیدا کنیم، آب سنگین اراک را راه اندازی کنیم و فردو را تاسیس کنیم که بتوانیم میزان غنی سازی را از 3 درصد به 20 درصد برسانیم، مذاکرات در بستر یک اقتدار ملی به وجود آمد که مرهون زحمات تیم های گذشته و خون شهداست کسی نمیتواند بگوید ما با قدرت چانه زنی صرف توانستیم مذاکره را جلو ببریم. وقتی طرف مقابل طمّاع و زورگو باشد اگر در دست شما عناصر اقتدار نبیند به شما امتیاز نمی دهد، عده ای اگر بخواهند این عقبه و اندوخته ها را نبینند و یک چانه زنی صرف بخوانند اشتباه است.
وی گفت: همانطور که طرف آمریکایی میخواهد یک فرایند قانونی طی بشود فرآیند قانونی در ایران هم باید دنبال شود، همه معاهداتی که تا به حال بین ایران و کشور دیگر منعقد شد با گذشتن از مسیرهای قانونی بوده است. در کشور ایران شورای امنیت هم در کنار مجلس باید بررسی کند و این در تضاد با قانون نیست. اما بعضی به گونه ای برخورد می کنند که مسئله هسته ای تمام شده و هیچ شخص یا نهاد دیگری نباید دخالت کند.
موسوی در ادامه افزود: بعضی اعلام میکنند ما قطع نامه ۵۹۸ را به مجلس نیاوردیم، قطعنامه ۵۹۸ ربطی به پذیرفتن ما ندارد، و ما تعهدی نداریم در مقابلش اما بسیاری از رفرنس هایی که در برجام وجود دارد بسیار پیچیده است و باید بررسی بشود. آن هایی که می خواهند بدون بررسی مجلس و شورای امنیت برجام را تمام شده تلقی کنند خدمت نمی کنند، رهبری گفتند مذاکرات ممکن است طول بکشد و ایرادی هم ندارد؛ ما اجباری نداریم که در مدت کوتاهی این مسئله را بپذیریم، اگر مسئله هسته ای بدون دقت و بررسیهای کارشناسی به سرعت انجام بشود، در نتیجه نگرانی های زیادی وجود دارد.
دبیر کل انجمن خبرنگاران مسلمانان افزود: ما به تیم مذاکره کننده کاملا اعتماد داریم، اینها افراد دلسوزی هستند اما همانطور که مقام معظم رهبری گفتند احتمال خطا وجود دارد، و ما به دشمن اعتماد نداریم. در توافق ژنو القا شد پیروزی بزرگی شده که مشخص شد خلا وجود دارد، در ماجرای توافق لوزان بعضی تبریک گفتند اما بعدها خود آقای ظریف گفت: این یک چرک نویس بیشتر نیست و مشکلاتی دارد که باید حل بشود. اگر بخواهیم برجام را بدون تحفظات لازم بپذیریم قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد، در برجام قرار بود تحریم ها لغو بشود اما تحریم ها هیچ کدام لغو نمی شود و همه برای مدتی تعلیق می شود یا حداکثر تلاش برای لغو میباشد که قرار نبود این اتفاق ها بیافتد.
ایشان گفت: مسئله بعدی نوع برخورد با رسانه های داخلی است. به نوع مواجهه با رسانه های داخلی انتقاد دارم، رسانه ها مجبور شدند با هزینه های شخصی مذاکرات را پوشش دهند در حالی که اطلاعاتی به رسانه ها نمی دادند، از این روی رسانه ها مجبور به اطلاع رسانی با استفاده از منابع غربی بودند و بعد می گویند شما در دام رسانه های غربی افتادهاید خب شما به ما اطلاعات بدهید، به رسانه ها هم باید مثل تیم اعتماد بشود، مسلم است اگر اطلاعاتی به رسانه داخلی ندهید، طرف مقابل عملیات روانی می کند.
وی در ادامه گفت: میزان صبوری دولتمردان در برابر رسانه ها باید افزایش پیدا کند، یک رسانه هایی انتقاد داشتند که انتقادات فنی و حقوقی است شاید گاهی ادبیات کمی تند بوده اما نقد فنی و حقوقی بوده، این انتقادات چه ایرادی دارد؟ چرا می آییم نشریه ای را توقیف می کنیم؟ مثلا نشریه«۹ دی» بر اساس مطلبی که مدیر مسئول آن نوشته است یک اقدام غیر قانونی است. روزنامه کیهان یک نقد حقوقی می کند و به آن تذکر می دهند، مگر انقلاب را زیر سوال برده است؟ اگر کسی به دوستان اتهام زد و مبانی را زیر سوال برد برخورد لازم است.
موسوی گفت: بگذارید یک برگشتی به گذشته بزنم، مثلا در ماجرای کرسنت اعلام کردند هیچ رسانه ای حق پرداختن به مسئله کرسنت را ندارد. وزیر ارشاد اعلام کرد به واسطهی کرسنت ایران محکوم به پرداخت 14 میلیارد دلار جریمه شد؛ چطور ادعای شفاف سازی داریم؟، نتیجه اش می شود این جریمه سنگین، در حالی که اگر روزنامه ها ورود پیدا می کردند با توجه به فاسد بودن قرارداد ملغی میشد اما فشار آوردند که در موردش صحبتی نشود. اگر رسانه ای به دروغ گفت و تهمت زد می توانند شکایت کنند و محاکمه کنند. شما ببینید همین مسئولانی که در ماجرای کرسنت مورد اتهام هستند راجع به دکل 75 میلیون دلاری چه مواضعی گرفتند البته که باید این موضعگیری ها باشد، فرقی ندارد و جالب است که بعضی افراد دولت کنونی هم در این ماجرا مورد اتهام هستند، اجازه بدهیم رسانه ها معقول و غیرسیاسی کار کنند. در دولت گذشته بعضی مفاسد بوده و ما هم قبول داریم، حتی آقایان رحیمی و بقایی از من شکایت کردند اما چرا رسانه ها در مقابل مهدی هاشمی که می رسند سکوت می کنند؟، مگر همین آقای رحیمی به کدام جریان وصل بوده؟ ما مسئولین میانی دولت که به رسانه ها فشار می آورند را به حوصله و صبر دعوت میکنیم.
موسوی در آخر به مسئله رفاه خبرنگاران پرداخت و افزود: توجه جدی به خبرنگاران نمیشود؛ انتظار از این دولت با توجه به شعارهایی که داد این بود که در موقعیت هایی دست بازتری فراهم کند، تا به حال در حوزه های فعالیت ایران در خارج از کشور هیچ حمایتی صورت نگرفته و مقوله بیمه خبرنگاران همچنان به طور کامل حل نشده و ما اعتراضاتی به نحوه پرداخت بیمه داریم که باید اصلاحاتی صورت بگیرد.