به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پززشکی در حاشیه نشست 3 جانبه وزرای کار، رفاه اجتماعی، کشور و بهداشت و درمان که ظهر امروز (چهارشنبه) در وزارت کشور برگزار شد با اشاره به مصوبات این جلسه اظهار داشت: در این نشست هماهنگیهای پوشش بیمهای اتباع خارجی مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این جلسه با توجه به کارهای کارشناسی شده بین 3 وزارتخانه، تصمیمات خوبی در خصوص بیمه پناهندگان افغانی گرفته شد.
قاضیزاده هاشمی گفت: تا به امروز درباره همه هزینههایی که در حوزه بهداشت و درمان و پیشگیری از بیماریهای واگیردار، واکسیناسیون و خدمات کودک و مادر انجام میشد بدون هزینه و یا به عبارتی ناقص بود اما تصمیماتی که در جلسه امروز گرفته شد منجر به این امر میشود که ما شاهد ارتقاء سلامت بهداشت و درمان در بین مهاجرین افغانی باشیم و وزارت بهداشت و درمان نیز از زیر بار سنگین این مسئولیت تا اندازهای نجات پیدا میکند.
وزیر بهداشت به تشریح تصمیمات گرفته شده در این جلسه پرداخت و گفت: تعداد 850 هزار نفر از اتباع افغانی که در ایران حضور دارند که 220 هزار نفر از آنها که جزء قشر آسیبپذیر هستند. مقرر شد این سهم این تعداد به 300 هزار نفر ارتقاء پیدا کند و خدماتی با هزینهای کمتر از آنها گرفته شود و باقیمانده این افراد که شامل 550 هزار نفر هستند هزینههای بیشتری را پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: همه اتباع افغانی که به صورت قانونی در کشور زندگی و کار میکنند توسط سازمان بیمه سلامت ایرانیان بیمه خواهند شد.
قاضیزاده هاشمی افزود: 300 هزار نفر قشر آسیبپذیر نیز باید فرانشیز ناچیزی را پرداخت کنند که این امر در مقایسه با ایرانیانی که 4.5 درصد حق بیمه پرداخت میکنند رقمی معادل 12 تا 15 درصد است و باقی 550 هزار نفر نیز حداقل 50 درصد از هزینههای آنها را دولت قبول میکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: امیدواریم کمیساریای عالی پناهندگان قیمت تمام شده را مشخص کند و رقم واقعی را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که امروز در این جلسه به آن پرداخته شد فقط برای خدمات بستری در بیمارستانهای دولتی است و شامل خدمات سرپایی نمیشود.