به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» محمود حجتی روز پنجشنبه در جریان بازدید از پروژه های تبدیل گلخانه های سنتی به صنعتی شهرستان پیشوا گفت: کشت های گلخانه ای نیمه صنعتی نسبت به کشاورزی در فضای باز، موجب کاهش میزان مصرف آب یک دهم تا یک دوازدهم می شود که این امر در شرایطی که کشور از نظر تامین آب با مشکل مواجه است رقم قابل توجهی است.
وی افزود: البته کاهش میزان مصرف آب تنها به احداث گلخانه بستگی ندارد بلکه روند آماده سازی زمین، استفاده از بذرهای مقاوم به خشکی، استفاده از بذر زودرس نیز می تواند به کاهش مصرف آب کمک شایانی کند و لازم است که این مهم با کمک کشاورزان و پشتیبانی دولت به مرحله اجرا درآید.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مطالعات جامعی برای توسعه کشت گلخانه ای در دست اجراست و تلاش می شود تا با پشتیبانی مناسب، ارائه تسهیلات مورد نیاز، تامین مسائل مربوط به گیاه پزشکی و تولید محصولات سالم به توسعه تولید محصولات کشاورزی کمک کند.
وی با اشاره به لزوم توجه به صادرات محصولات کشاورزی گفت: برای صادرات محصولات گلخانه ای ابتدا باید بازار هدف را تعیین کرد تا صادرات محصولات کشاورزی از پایداری لازم برخوردار شود.
حجتی افزود: هم اکنون موافقت نامه لازم با کشورهای مختلف از جمله روسیه و عراق منعقد شده و در حال مبادله محصولات به این کشورها هستیم.
وی تاکید کرد: باید با پشتیبانی لجستیک در منطقه ، زمینه ایجاد پایانه صادرات محصولات گلخانه ای در مناطقی که از کشت گلخانه ای برخوردار می باشند فراهم شود که این امر مستلزم حمایت دولت و مسوولین منظقه ای است.
وی با اشاره به کشت محصولات آب بر در کشور گفت: کشت بعضی از محصولات مانند هندوانه که آب بر می باشند باید به اندازه نیاز صورت گیرد، امروز در کشور آبی وجود ندارد که آن را برای تولید این محصولات صرف کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: البته نباید کاهش تولید محصول به اندازه ای باشد که نیاز به واردات آن باشد چرا که اگر بخواهیم محصولات مورد نیاز را وارد کنیم قیمت بسیار زیاد می شود و این امر موجب نارضایتی مردم می شود.
وی تاکید کرد : کشاورزان باید با درک صحیح از این که کاهش میزان محصولات کشاورزی می تواند به نفع آنان تمام شود نسبت به کاهش میزان تولید محصولات آب بر اقدام کنند.
وی با اشاره به شرایط ثبت سفارش واردات گفت: آئین نامه ای در گذشته به تصویب رسیده بود که در شرایط تحریم ثبت سفارش تا 18 ماه نیز قابل تمدید باشد که این امر مدیریت کنترل وارادات و میزان عرضه و تقاضا را غیر ممکن می ساخت.
حجتی افزود : پس از توافق ژنو ، مشکل تحریم محصولات غذایی برطرف شد و دو سال است که در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.