به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ محمود حجتی در سومین جلسه هیات عمومی و دوازدهمین جلسه شورای مرکزی نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه اگر تعاونیها، نهادها و تشکلهای بخش کشاورزی توانمند شوند، پیشبرنده امور هستند، اظهار داشت: در این صورت افرادی که در انجام مسئولیتهای خود تعلل میکنند، یا با این تشکلها همراه میشوند، یا اینکه سیستم به وجود آمده، آنها را حذف و افراد لایق را جایگزین آنها میکند.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته، تعاونی ها، تشکلها و نظامهای صنفی همه کاره هستند، تصریح کرد: ما باید به این سمت حرکت کنیم، هرچند که فاصله خیلی زیادی با آنها داریم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه صدای کشاورزان به گوش مسئولان و دست اندرکاران نمی رسد، گفت: کشاورزی که دامش در مزرعه تلف می شود و صنایع لبنی، شیر او را با قیمت مناسب خریداری نمی کند، صدایش به گوش کسی نمی رسد و در اینجا تشکل است که باید این مسئله را مطرح کند و به گوش همه برساند.
حجتی با تاکید بر اینکه مسئله خرید شیر خام با قیمتی پایین تر از نرخ مصوب شده مرا رنج می دهد، افزود: در حالی که دامداران اصرار دارند علی رغم افزایش هزینه های تمام شده تولیدشان در سالجاری محصول خود را به همان قیمت سال قبل بخرند، صنایع لبنی از این کار امتناع می ورزد.
وی تاکید کرد: در چنین مواقعی باید صدای کشاورز در چارچوب قوانین مدنی به گوش مسئولان و دست اندرکاران برسد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروزه بحث محدودیت منابع آب در سطح ملی و بین المللی مطرح است، اظهار داشت: بخش کشاورزی به غلط متهم به هدردادن آب است و عده ای عقیده دارند چون بخش کشاورزی بیشترین آب را مصرف می کند، بنابراین بزرگترین مقصر هدررفت منابع است.
حجتی ادامه داد: باید از این افراد سئوال کرد بیشترین مصرف آب باید در کدام بخش باشد؟ طبیعت و ماهیت کشاورزی این است که بیشترین میزان آب را مصرف کند، ضمن اینکه بد مصرفی آب اشکال دارد نه استفاده زیاد از آب.
حجتی اظهارداشت: با وجود اینکه تولید برخی محصولات در داخل انجام می شود، عده ای اصرار دارند با تعرفه پایین و قیمت ارزان محصولی وارد کنند تا این محصول با تولید داخل رقابت کند، در چنین مواقعی است که صدای کشاورز باید بلند شود، آیا در بحث خودرو اجازه چنین اقدامی به افراد داده می شود؟ پس چرا باید در بخش کشاورزی با چنین مواردی مواجه باشیم؟
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در بخش کشاورزی دو روش کشت فشرده (گلخانه ای) و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری سبب کاهش مصرف و افزایش راندمان آب می شود، گفت: 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ریالی که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است، برای کاهش مصرف آب در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است که با این مبلغ می توان سالانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هکتار از کشت محصولات کشاورزی را به گلخانه ها انتقال داد، این در حالی است که باید سالانه ۳ تا ۵هزار هکتار گلخانه صنعتی در کشور ایجاد شود.