به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت دانشجوی نمونه سال 93 عصر امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد ضمن تبریک به دانشجویان حاضر در جلسه اظهار داشت: این مراسم به پاس تقدیر از موفقیتهای خوبی است که شما در عرصه علم و دانش کسب کردید و علاوه بر آن تقدیر از جایگاهی است که شما در آینده نظام جمهوری اسلامی به عهده دارید.
جهانگیری با اشاره به اینکه کشور در این ایام در حال عبور از دوران سختی است اضافه کرد: در شرایط فعلی فرصت های مناسبی پیش روی کشور است که باید قدر آنها را دانست و مثل دوران های سابق فرصت سوزی نکرد.
معاون اول رئیس جمهور به موفقیت ویژه کشور در فضای بین المللی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی در جهان درخشید و این درخشش بارقه امیدی را در حوزه سیاست اقتصاد و ... با کاهش محدودیت ها و تنگناها و دور شدن از تحریم روشن کرد.
وی اضافه کرد: با این شرایط امید است کشور در مسیر تحرک و پیشرفت قرار گیرد به شرطی که همه دستگاه ها و نهادهای اجرایی تعریف درستی از نقش خود داشته باشند.
جهانگیری در ادامه ابراز امیدواری کرد که فرصت ایجاد شده در سایه دیپلماسی سیاست خارجی برای پیشرفت و رفاه مردم استفاده شود و افزود: من به عنوان مسئول اجرایی کشور به ضرورتی که در مقطع فعلی حکومت به آن نیازمند است اشاره می کنم و تاکید می کنم شرایط حاضر شرایطی است که به لطف خدا و ایستادگی و صبوری ملت ایران و هدایت های مقام معظم رهبری و مدیریت شخص رئیس جمهور و تخصص و دانش و پیگیری تیم هسته ای کشور به دست آمد و کشور را از یک پیچ خطرناک عبور داد و امروز ایران هراسی سابق رفته رفته به ایران دوستی تبدیل شد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه به تشریح ظرفیت عنوان شده اشاره کرد و گفت: این ظرفیت می تواند استعداد توسعه همه جانبه کشور را برای ما به وجود آورد و به این وسیله باید سرمایه های مادی و معنوی کشور مجددا احیا شود.
وی با بیان اینکه در سال های گذشته آسیبی که به کشور رسید تنها محدود به اتلاف منابع نبود گفت: متاسفانه در سال های گذشته کیفیت پیش پای کمیت قربانی شد و شعارزدگی در کشور به حداکثر رسید که حاصل آن آسیب به سرمایه های کشور بود.
توسعه علمی در شرایط فعلی باید در اولویت امور قرار گیرد
جهانگیری ادامه داد: متاسفانه در آن زمان نه تنها کشور سودآور نبود بلکه اصل سرمایه ها نیز آسیب دید و بنابراین توسعه علمی در شرایط فعلی جزو مهمترین کارهایی است که باید در اولویت قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور توسعه علمی و فناوری را رمز بقای کشور دانست و گفت: مقام معظم رهبری یکی از وجوه بارز اقتدار ملی را توسعه علمی می دانند و ما اگر به اقتدار علمی به صورت جدی بیندیشیم باید توسعه علمی را مورد توجه قرار دهیم.
وی با بیان اینکه توسعه علمی از ابزار ویژه ای برخوردار است تصریح کرد: ستون توسعه علمی بر نهادهای علمی با کیفیت بنا می شود.
جهانگیری به عنوان مولفه های اصلی توسعه علمی از دانشگاه های دارای استقلال مشارکت علمی و نشاط علمی یاد کرد و گفت: دانشگاه با کیفیت یعنی گسترش مراکز آموزش عالی و برخورداری از دانشگاه با کیفیت به معنی برخورداری از استاد، دانشجو، آموزش و پژوهش با کیفیت است.
رمز عبور از تورم و رکود ناکارآمد توجه به دانشگاه هاست
معاون اول رئیس جمهور رمز عبور از تورم و رکود ناکارآمد در همه جای کشور را توجه به دانشگاه ها دانست و یادآور شد: بر این اساس ما سعی کردیم سرمایه های کشور را به کمک آوریم تا بر رکود و تورم ناکارآمد غلبه کنیم و در این میان سرمایه انسانی مهمترین این سرمایه ها محسوب می شود.
وی با بیان اینکه زمان فعلی زمان جهش ایران به سمت توسعه است یادآور شد: در این میان دانشگاه باید نقش محوری خود را به خوبی ایفا کند.
جهانگیری در ادامه این جلسه خطاب به دانشجویان حاضر گفت: شما به عنوان الگو از میان چندین هزار دانشجو انتخاب شدید و باید فکر کنید در این مرحله کشور چه نقشی باید به عهده بگیرید ما مکرر عنوان کرده ایم که می خواهیم در این مرحله با دنیا وارد تعامل جدیدی شویم و این در حالی است که کشورها به شدت برای برقراری رابطه به سمت ایران سرازیر شده اند که این اتفاق می تواند هم فرصت باشد و هم تهدید.
معاون اول رئیس جمهور گفت: دستاوردهای شکل گرفته و امید اجتماعی ایجاد شده پس از مقطعی می تواند به تهدید تبدیل شود و لازمه استفاده صحیح از این فرصت ها نیاز برنامه ریزی، عقلانیت و جامع نگری است.
دولت در برنامه ریزی پسا تحریم نیازمند کمک نخبگان است
وی با بیان اینکه دولت مشغول برنامه ریزی برای شرایط پس از تحریم است اضافه کرد: دولت در نظر دارد از این فرصت بهترین استفاده را ببرد و ما نیازمند آنیم که همه نخبگان خود را در این دوره شریک و سهیم با دولت بدانند.
جهانگیری ادامه داد: من فکر می کنم ما با یک کار جمعی و همکاری متقابل خواهیم توانست از فرصت پیش آمده استفاده کنیم و ایران را به جایی برسانیم که شان ملت ایران است همین طور که در قدرت دیپلماسی شان جمهوری اسلامی را در جهان عرضه کردیم حتما در این مرحله از توسعه نیز این مهم محقق خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور در پایان این نشست صمیمانه خطاب به دانشجویان ابراز امیدواری کرد که خواسته های دانشجویان در زمینه محدودیت ها و اشتغال برطرف شود.
رهبر انقلاب همین دیروز فرمودند که اگر تحریم در ایران و آمریکا تصویب شود آن وقت زمان مطرح کردن این صحبت هاست.
با توجه به فرمایشات جناب عالی به نظر میرسه که دولت برای زمانی که توافق تصویب نشود ندارد و به شدت به تصویب آن اصرار دارد.
لااقل یک قدری انصاف داشته باشید به نظر من این توافق متزلزل ترین توافق تاریخ میتواند باشد همانطور که در خبرها هم شنیدید آزمایشات موشکی ایران بدون هیچ محدودیتی ادامه خواهد یافت و از سخنانی که به گوش میرسه نه تنها رهبری بلکه بسیاری از متفکران جامعه که لازم به آوردن نام هم نیست تردیدها و مخاطرات بسیاری را علیه کشورمان از جنبه های مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی ایجاد میکند. با این تفاسیربهتر دولت "خربرفت و خربرفت" نخواند.