به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه سال 93 که عصر دیروز در نهاد ریاست جمهوری و با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، محمد فرهادی وزیر علوم و حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت برگزار شد حواشی داشت که خواندن آن خالی از لطف نیست.
این مراسم به طور رسمی در ساعت 16:08 با تلاوت قرآن پخش سرود جمهوری اسلامی رسما آغاز شد.
ساعت 16:17 مجری مراسم ضمن خوشامدگویی به وزرای علوم و بهداشت و معاونین آنها با تبریک دهه کرامت مراسم را آغاز کرد و گفت: در این مراسم دانشجویان برگزیده سال 93 در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی به همراه خانواده هایشان در نهاد ریاست جمهوری حاضر شدند.
درخواست معاون اول برای اعطای شخصی لوح تقدیربه همه دانشجویان برتر
سپس در ساعت 16:20 مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم به عنوان اولین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: دانشجویان حضور یافته در این جمع ترکیب 60 نفره ای هستند که متشکل از 40 نفر دانشجوی وزارت علوم و 20 نفر مربوط به دانشجویان وزارت بهداشت هستند.
وی اضافه کرد: در حوزه وزارت علوم 70 درصد دانشجویان مربوط به دوره دکتری هستند که 34 نفر آنها مرد و 6 نفر زن هستند.
صدیقی تصریح کرد: این نسبت در حوزه وزارت بهداشت 20 نفر است که 15 نفر آنها مرد و 5 نفر زن هستند.
وی تصریح کرد: بناست آئین نامه امتیازات را مورد بازنگری قرار دهیم به طوری که همه عزیزانی که به عنوان دانشجوی برگزیده انتخاب می شوند به طور خودکار به عضویت بنیاد نخبگان درآیند.
معاون وزیر علوم در پایان صحبت های خود ذکر این نکته را ضروری دانست که ابتدا در این نشست قرار بود تنها 10 نفر از دانشجویان لوح تقدیر خود را از دست معاون اول دریافت کنند اما آقای جهانگیری عنوان کرد لوح تمام دانشجویان را شخصا اهدا می کند.
طرح ادامه تحصیل دانشجویان نمونه در مقاطع بالاتر و تشویق حضار
سپس در ساعت 16:30 سه نفر از دانشجویان حاضر به نام های لیلا پهلوان زاده، رضا وفایی و حسن موسوی به نمایندگی از سایر دانشجویان پشت تریبون قرار گرفته و سخنانی در خصوص مسائل و مشکلات دانشجویان عنوان کردند.
براساس این گزارش عمده ترین مسائل مطرح شده از طرف دانشجویان نمونه مسائلی از قبیل لزوم ارج نهادن به موضوعات پژوهشی، توجه به کیفیت آموزش، توجه به دیپلماسی آموزشی یا علمی، توجه به بورسیه ها، پذیرش دانشجویان در نهادهای پژوهشی، امکان استخدام و جذب دانشجویان نمونه و همچنین امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بود که مورد اخیر با تشویق حضار همراه بود.
اولویت استخدام در هیئت علمی با نخبگان است
سپس در ساعت 16:50 محمد فرهادی وزیر علوم پشت تریبون قرار گرفت و به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به حجم بالای متقاضیان برای استخدام به عنوان هیئت علمی در دانشگاه ها گفت: در حال حاضر 27 هزار نفر متقاضی جذب در هیئت علمی دانشگاه ها هستند که در صورت صدور مجوز ما تنها امکان جذب 2000 نفر از این تعداد را داریم اما در اولویت استخدام شما نخبگان قرار دارید.
این سخن فرهادی با تشویق و هیجان دانشجویان حاضر همراه بود.
وی سپس ادامه داد: خبر خوش دیگری که برای شما داریم این است که در حال حاضر 20 درصد نخبگان بدون آزمون در مقاطع بالاتر تحصیلی پذیرفته می شوند.
دانشجوی نخبه باید کارآفرین باشد
سخنران بعدی مراسم حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت بود که در ساعت 16:55 پشت تریبون قرار گرفت و ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان عنوان کرد: درخواست شما برای استخدام در دولت فرهنگ خوبی نیست که در کشور حاکم شده است در کشورهای پیشرفته مردم منتظر ایجاد شغل از طرف دولت نیستند و نخبگان خود کارآفرینند.
وی در ادامه کنایه ای به وزیر علوم زد و گفت: حسن این جلسه آن بود که بنده فهمیدم وزارت علوم مجوز استخدام 2000 نفر را به عنوان هیئت علمی دارد که ما به عنوان وزارت بهداشت از آن بی اطلاع بودیم و تا به حال هیچ مجوزی در خصوص استخدام هیئت علمی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی دریافت نکردیم.
پس از سخنرانی وزیر بهداشت در ساعت 17:05 لوح تقدیر به دانشجویان نمونه با حضور وزرای بهداشت، علوم و معاون اول رئیس جمهور اعطا شد.
لوح تقدیر با امضای معاون اول که تعجب جهانگیری را نیز برانگیخت
سپس در ساعت 17:30 اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور پشت تریبون قرار گرفت و ضمن تبریک به دانشجویان اظهار داشت: کشور در این ایام در حال عبور از دوران سخت است اما فرصت های مناسبی پیش رو است که باید قدر آنها را دانست.
وی با اشاره به عملکرد مناسب تیم هسته ای کشورمان گفت: موفقیت ویژه ای که این تیم در فضای بین المللی به دست آورد سبب درخشش ایران در جهان شد و بارقه های امید در حوزه سیاست، اقتصاد و ... درخشید.
جهانگیری با اشاره به هدایت های شخص مقام معظم رهبری در پیشبرد مذاکرات هسته ای تصریح کرد: پیگیری تیم هسته ای کشور ایران را از پیچ خطرناکی عبور داد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به نقش نخبگان در این شرایط خاطرنشان کرد: شما دانشجویان که به عنوان الگو انتخاب شدید باید فکر کنید در این مرحله کشور چه نقشی باید به عهده بگیرید و در شرایطی که دولت مشغول برنامه ریزی های پس از تحریم است و می خواهد از این فرصت بهترین استفاده را ببرد نیازمند آنیم که همه نخبگان خود را در این دوره شریک و سهیم بدانند من فکر می کنم باید با یک کاری جمعی از این فرصت طلایی استفاده کنیم و ایران را به جایی برسانیم که شان یک ایرانی است.
سپس جهانگیری خطاب به دانشجویان گفت: نمی دانم به غیر از لوح های تقدیر هدیه دیگری دریافت کردید یا نه ما که فقط لوح تقدیر دیدیم آن هم با امضای خود بنده بود.
براساس این گزارش در پایان مراسم دانشجویان نخبه به همراه معاون اول رئیس جمهور و وزرای علوم و بهداشت عکس یادگاری گرفتند.
گفتنی است هدایای نقدی پرداخت شده به دانشجویان شامل 7،۶و۵ میلیون تومان به ترتیب به دانشجویان برتر مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و مقطع کارشناسی بود.