به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ اشرف افخمی در نشست خبری امروز با اشاره به عملکرد این بانک در سال گذشته اظهار داشت: در سال 92 و 93 بانک صنعت و معدن هیچ گونه اضافه برداشتی از بانک مرکزی نداشت و حساب بانک نزد بانک مرکزی مثبت بود.
وی افزود: نسبت معوقات بانک به منابع 8.4 درصد است که نسبت به سال 92 کاهش نشان میدهد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه مانده تسهیلات پرداختی بانک به 23 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است، گفت: از این میزان تسهیلات 2 هزار میلیارد تومان معوق شده اما در سال گذشته با تعاملی که با بخش خصوصی داشتیم 34 درصد از مطالبات معوق وصول شده است.
افخمی با اشاره به گشایش 4.9 میلیارد دلار اعتبار در سال گذشته گفت: 16 درصد سپردههای مجموع 5 بانک توسعهای کشور در اختیار بانک صنعت و معدن است اما سهم این بانک از تسهیلات پرداختی بانکهای توسعهای 34 درصد است
وی با اشاره فعالیت 500 بانک توسعهای در جهان، تصریح کرد: حداقل سرمایه بانکهای توسعهای جهان که 90 درصد آنها دولتی هستند، بالای 5 میلیارد دلار است اما سرمایه بانکهای توسعهای ایران زیر یک میلیارد دلار است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن افزود: تلاشهای زیادی در جهت افزایش سرمایه بانکهای توسعهای شده و دولت و مجلس هم موافق است؛ حداقل سرمایه مورد نیاز برای بانکهای توسعهای در ایران 5 میلیارد دلار است.
وی تاکید کرد: اگر سرمایه بانکهای توسعهای افزایش نباید، سطح خدمات این بانکها تغییری نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه اغلب 500 بانک توسعهای موجود در دنیا بعد از سال 1990 تاسیس شدهاند، گفت: علت توفیق بانکهای توسعهای داشتن سرمایه بالا نیست بلکه مدیریت است و در همین راستا پیشنهاد کردیم در لایحه مربوط به اصلاح قوانین بانکی قانون مشخص و مستقلی برای بانکهای توسعهای در نظر گرفته شود.
افخمی افزود: اگر این پیشنهاد نهایی شود، بانکهای توسعهای نقش بهتری را در روند توسعه کشور ایفا خواهند کرد.
وی با اشاره به عدم افزایش سرمایه بانکهای توسعهای همزمان با تحولات اقتصادی، افزود: با این وجود در صورت مدیریت منابع سهم بانک صنعت و معدن در پرداخت تسهیلات را حفظ کردهایم.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن تصریح کرد: از اواخر خردادماه با همکاری سازمان شهرکهای صنعتی مطالعهای انجام دادیم که نتیجه آن نشان میدهد با تامین 6 تا 7 هزار میلیارد تومان بسیاری از پروژههای با پیشرفت فیزیکی 80 درصد به بالا به بهرهبرداری میرسد و 17 هزار اشتغال مستقیم ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: افزون بر این اگر 3500 میلیارد تومان برای سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط تامین شود، 23 هزار شغل در بنگاههایی که 40 درصد ظرفیت کار میکنند، ایجاد خواهد شد.
افخمی با اشاره به تاسیس معاونت توسعه بنگاههای کوچک و متوسط در این بانک اضافه کرد: این معاونت به صورت تخصصی در بخش بنگاههای کوچک و متوسط فعالیت میکند آموزشهای لازم را به کارمندان بانک میدهد.
وی اضافه کرد: ارائه مشاوره مالی و حقوقی به بنگاههای کوچک و متوسط از دیگر برنامههای این معاونت است. امیدواریم در آینده این معاونت به بانک توسعه صنایع کوچک و متوسط تبدیل شود.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن همچنین از تسویه 80 درصد بدهی ارزی این بانک خبر داد و افزود: بدهی بانک 400 میلیون دلار بود که با همکاری بانک مرکزی تسویه شده است.
افخمی ادامه داد: قبل از تحریمها بانک صنعت و معدن با 40 کارگزاری بانک خارجی ارتباط داشت که در حال حاضر و بعد از توافق برجام با 20 کارگزاری برای برقراری ارتباط مذاکرات را آغاز کردهایم.