به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری رئیس جمهور که عصر دیروز (شنبه هفتم شهریور ماه) در تالار شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد دارای حاشیه هایی بود که خواندن آن خالی از لطف نیست.
این نشست راس ساعت 17:05 با حضور رئیس جمهور و با تلاوت کلام الله مجید آغاز شد.
در این نشست نعمت زاده وزیر صنعت و معدن، حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در امور فرهنگی، حسین فریدون، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و علی ربیعی وزیر کار حضور داشتند.
در ابتدای نشست رئیس جمهور به بیان عملکرد دولت در مسائل و امور مختلف از جمله سیاست خارجی، امور اقتصادی و مهار تورم، امور فرهنگی و امور کشاورزی اشاره کرد و گفت: امسال بسیاری از کشورها به خاطر کاهش قیمت نفت با شرایط اقتصادی سختی مواجه اند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه ما در بخش های مختلف از جمله معدن، صنعت و کشاورزی دارای رشد مثبت بودیم کشور امسال نیز با خشکسالی مواجه است و دولت درک کرده است تا سرمایه گذاری خوبی در خصوص تحصیل منابع آب انجام دهد.
به دلیل پرهیز از تصمیمات عجولانه در سیاست خارجی پیروز شدیم
وی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی تصریح کرد: دولت در حوزه سیاست خارجی به پیروزی بزرگی نائل شد و دلیل آن هم این بود که تصمیم عجولانه و یک شبه نگرفتیم و از خرد جمعی و حضور مردم بهره بردیم.
امسال شاهد رونق سیاسی در اسفند ماه خواهیم بود
رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه در این دو سال تلاش دولت برای ایجاد ثبات و آرامش در کشور بود یادآور شد: در ادامه این مسیر تلاش خواهیم کرد تا رونق و پیشرفت حاصل شود و ان شاالله امسال با برگزاری انتخابات اسفند ماه شاهد رشد و رونق در حوزه سیاست باشیم.
سپس در ادامه این نشست خبری حسن روحانی نژاد مجری مراسم از خبرنگاران خواست تا به ترتیب برای پرسش های خود در جایگاه ویژه قرار گیرند.
جای خالی خبرنگار اطلاعات در برابر پاسخ رئیس جمهور
اولین خبرنگار خبرنگاری از روزنامه اطلاعات بود که پس از طرح سوالی نسبتا طولانی در خصوص فساد رئیس جمهور خطاب به این خبرنگار با لحن مزاح گفت: ان شاالله همه این سوالات یک سوال بود و ادامه داد: به روزنامه اطلاعات تبریک می گویم که توانست 90 سال کار حرفه ای انجام دهد هم برای کارکنان و هم برای دوست عزیزم حجت الاسلام دعائی آرزوی موفقیت می کنم.
وی اضافه کرد: حق تلخ است هر جا عنوان می کنی قانون باید اجرا شود عنوان می کنند حاشیه سازی نکنید عجب!!! پس متن چه می شود؟ قانون چه می شود. یکی از راه های مبارزه با فساد رسانه های آزاد است این درست نیست که یک رسانه حاشیه امنیتی داشته باشد دیگری نداشته باشد.
رئیس جمهور سپس با خنده ادامه داد: چه طور است یک رسانه هر چه بگوید، بنویسد اتفاقی نمی افتد اما برای رسانه دیگر چنین نیست خیر قانون باید برای همه یکسان باشد.
پس از توضیحات رئیس جمهور خبرنگار اطلاعات مصرانه سوال آخر خود را تکرار کرد و گفت: آقای رئیس جمهور مرد اقتصادی شما در کابینه کیست؟ در پاسخ به این سوال، روحانی گفت: در اقتصاد و همه بحث ها اجرای برنامه مهم است. در میان پاسخ، رئیس جمهور نگاهی به جایگاه انداخت که خبرنگار آنجا را ترک کرده بود و با تعجب و خنده گفت پس این آقا کجا رفت که با خنده حضار و خبرنگاران همراه بود.
رئیس جمهور گفت: برخی اوقات جا خالی دادن هم بد نیست.
سپس در ساعت 17:50 خبرنگاران فرانسه و روزنامه کیهان به ترتیب به طرح سوالات خود پرداختند.
خبرنگار کیهان در خصوص ابلاغ برجام برای بررسی به مجلس شورای اسلامی پرسید که رئیس جمهور در پاسخ گفت: اگر متنی را رئیس جمهور یا نماینده وی امضا کند باید برای تایید به مجلس برسد در برجام لفظ داوطلبانه آمده به اضافه آنکه هیچ یک از 1+5 این طرح را به پارلمان نبرده است ضمن اینکه اگر این طرح به مجلس برود به دولت ما الزام می شود نه به طرف مقابل و این به نفع طرف مقابل است.
وی اضافه کرد: به مجلس رفتن به معنی آن است چیزی که رئیس جمهور و وزیر خارجه امضا نکرده اند باید به تایید مجلس برسد.
روحانی تصریح کرد: چرا باید فشاری به مردم وارد شود که نیازی نیست؟ توافق ژنو و سایر تفاهمات دیگر در خصوص هسته ای نیز شبیه به این بود اما به مجلس نرفت و کسی نیز شکایتی نکرد و از طرف دیگر این طرح تحت نظارت شورای عالی امنیت ملی است.
در ادامه این نشست و حوالی ساعت 18 خبرنگار مردم سالاری از رفع حصر از رئیس جمهور پرسید و گفت: اگر رفع حصر در توان شما نیست لطفا به مردم بفرمائید اگر هم برنامه ای در این خصوص دارید برنامه خود را برای مردم تشریح کنید.
وی با لحنی جسارت آمیز خطاب به رئیس جمهور گفت: لطفا به روش دیپلماتیک به سوال من پاسخ ندهید.
رئیس جمهور در خصوص این سوال گفت: تلاش دولت بر این بود که احساس آرامش را در جامعه حاکم کند و اگر موضوعی در گذشته در کشور بوده و ما می توانیم بر اساس قانون به آن خاتمه دهیم این کار را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: اینکه یک موضوع را به یک مسئله دائم کشور تبدیل کنیم برای هیچ کس سودی ندارد و ما باید سعی کنیم اگر کسی خطایی کرده مطابق قانون با آن برخورد شود.
رئیس دولت یازدهم یکی از فاکتورهای اقتدار یک نظام را حل و فصل سریع مسائل دانست و گفت: هر پرونده داخلی و خارجی که در چارچوب قانون حل شود به نفع ماست بنده در زمان انتخابات نیز صراحتا عنوان کردم برخی مسائل کار دولت نیست اما دولت قادر است مقدمات آن را فراهم کند امروز هم اعلام می کنم که تلاش خود را برای حل مسائل سیاسی در چارچوب مصالح ملی انجام خواهم داد اما معتقدم اعلام کردن پیش از موعد چیدن میوه نارس است.
در ادامه این نشست رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد شکایت مسئولان دولت قبل و استفاده خبرنگار از این تعبیر که این اتفاق و عدم پاسخگویی شما به این افراد در هاله ای از ابهام است به کنایه و طنز گفت: امیدوارم این هاله ابهام که فرمودید حل شود و ادامه داد شاید این شکایت به نفع دولت باشد اینکه ما بخواهیم توضیح دهیم قبلا چه شده دولت تبدیل به بلندگوی مواردی می شود که در گذشته رخ داده این خواست مردم هم نیست من به مقام معظم رهبری نیز گفتم که ما با چالش های زیادی از دولت قبل مواجه بودیم بدهی های کلان دولت قبل پرداخت یارانه که برخلاف قانون بود و باید بر اساس درآمدهای دولت پرداخت می شد و مسکن مهر که بایستی براساس پایه پولی لحاظ می شد اینها میراث دولت قبل بود و ما ناگزیر از تکمیل آن هستیم.
وی اضافه کرد: ما نمی توانیم مانع کسی از شکایت باشیم.
رئیس دولت یازدهم در پاسخ به سوالی مبنی بر شکل گیری و حمایت از احزاب در دولت یازدهم گفت: در نظام جمهوری اسلامی مسئولان با رای مستقیم و غیرمستقیم مردم انتخاب می شوند و از آنجا که دولت یازدهم دولتی فراجناحی بوده است اتهام به این دولت خیلی سخت است.
رئیس جمهور افزود: ما به همه احزاب قانونی در کشور احترام می گذاریم و این در حالی است که در جلسات دولت نیز افرادی که دور یک میز هستیم نیز عده ای به یک جناح نزدیکند و عده ای به جناح دیگر.
روحانی در پایان نشست خبری نسل جوان را سرمایه عظیم جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: ما هیچ گاه تا این حد دانشجو در کشور نداشتیم و ما موظفیم زمینه فعالیت این جوانان را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی در زمینه سیاسی به دلیل کمک به فعالیت احزاب و شکل گیری خانه احزاب تا حدی شرایط برای فعالیت سیاسی جوانان فراهم شده است و امیدوارم تلاش های ما برای جوانان قابل قبول باشد البته در پسا تحریم زمینه بهتری برای اشتغال و ازدواج جوانان فراهم خواهد شد که حل شدن این دو مقوله به دنبال خود رفع معضل اعتیاد را هم در پی خواهد داشت.
هرچند احتمالا من و شما رم جاخالیمون میدن ههههه