به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، سولماز چوبکی، کارشناس سازمان غذا و دارو گفت: یکی از مهمترین اقدامات سازمان غذا و دارو در خصوص اصلاح الگوی مصرف با هدف ارتقاء سلامت مصرف کننده، درج نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی برچسب محصولات غذایی است.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصهای نشانگرهای رنگی تغذیهای نمک است که بر اساس آن محصولاتی که دارای نمک هستند علاوه بر اینکه میزان نمک در محصول مصرفی درج میشود از رنگهای هشدار دهنده سبز، نارنجی و قرمز استفاده میگردد که به مصرف کننده کمک میکند الگوی مصرف خود را بر اساس تواناییهایی جسمی که دارد اصلاح کند؛ مثلا اگر فردی فشار خون بالایی دارد در انتخاب و مصرف محصول با توجه به رنگ شاخص نمک دقت لازم را داشته باشد.
چوبکی افزود: یکی از مهمترین عواملی که میتوان میزان نمک مصرفی را کاهش داد، فرهنگ سازی است لذا موضوع فرهنگ سازی در راستای اصلاح الگوی مصرف و کاهش دریافت نمک در دستور کار این سازمان قرار دارد و اقدامات متعددی از جمله کمپینهای سراسری و بسیجهای ملی کاهش مصرف نمک تشکیل شده است.
کارشناس سازمان غذا و دارو گفت: توصیهای که برای مصرف کنندگان داریم این است که ضمن آن که از مصرف زیاد نمک جداً خودداری نمایند، از نمکهای تصفیه شده خوراکی یددار استفاده کنند. مصرف کنندگان میتوانند نمکهای خوراکی یددار را از فروشگاههای معتبر خریداری و توجه نمایند که نمکهایی که به عنوان نمک دریا و سنگ نمک در عطاریها و مراکز دیگر به فروش میرسند مورد تایید این سازمان نیست و به دلیل ناخالصیهای فراوان صدمات سلامتی بسیاری را به دنبال دارد.
چوبکی در پایان گفت: برای خرید نمک خوراکی حتماً به موارد قید شده بر روی برچسب بسته بندی محصول از جمله تاریخ مصرف، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، لوگوی سازمان غذا و دارو و نیز درج عبارت نمک تصفیه شده خوراکی یددار دقت شود.