آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۸۰۱۲
با اعلام حمایت ۳۴مین سناتور

اوباما آرای کافی را برای اجرای «برجام» به دست آورد

پس از هفته‌ها کش مکش، روز چهارشنبه سی و چهارمین عضو سنای آمریکا هم از توافق هسته‌ای اعلام حمایت کرد تا عملا اوباما آرای کافی برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را داشته باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو» روز چهارشنبه تعداد سناتورهای حامی توافق هسته‌ای، از حد نصاب لازم برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک عبور کرد.

 

بر اساس قوانین آمریکا، در صورتی که طرحی در سنا به تصویب برسد، رئیس‌جمهور برای رد آن، نیاز به حمایت یک سوم از نمایندگان، نیاز دارد. سنای آمریکا ۱۰۰ عضو دارد و همراهی ۳۴ سناتور با رئیس‌جمهور، این امکان را به باراک اوباما می‌دهد که مخالفت احتمالی کنگره با توافق هسته‌ای را، وتو کند.

 

«باربارا میکولسکی» سناتور اهل ایالات «بالتیمور» امروز با اعلام حمایت خود از توافق، عملا عبور برجام از سد کنگره آمریکا را تضمین کرد.

 

کنگره آمریکا که بر اساس قانون بازنگری بر توافق هسته‌ای، امکان بررسی توافق را یافته، باید تا روز ۲۶ شهریور، نظر نهایی خود را اعلام کند. در هفته‌های گذشته، حامیان و مخالفان توافق، به صورت علنی رأی خود را اعلام کرده‌اند.

 

تمامی ۳۴ سناتوری که از توافق حمایت کرده‌اند، هم‌حزبی رئیس‌جمهور آمریکا، دموکرات، بوده‌اند. تاکنون دو سناتور دموکرات هم با این سند مخالفت کرده‌اند.

 

ممانعت از رأی‌گیری، هدف بعدی دموکرات‌ها

 

هفته گذشته بود که «هری رید» رهبر اقلیت دموکرات سنا، پس از اعلام حمایت از توافق، برای اولین بار گفت که دموکرات‌ها امیدوارند که تعداد حامیان برجام به حدی برسد که بتوانند از رأی‌گیری در مورد آن و رد آن در کنگره، جلوگیری کنند.

 

بر اساس قانونی در سنای آمریکا، در صورتی که بیش از دو پنجم نمایندگان (۴۱ نفر) مخالف طرحی باشند، می‌توانند تا هر زمان که بخواهند بررسی آن را طولانی کنند. همچنین بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق، در صورتی که تا تاریخ ۲۶ شهریور، طرح «عدم حمایت از توافق» در کنگره تصویب نشود، عملا به معنی رضایت نمایندگان از توافق است و رئیس‌جمهور می‌تواند آن را اجرا کنند.

 

با استناد به همین امر، دموکرات‌ها قصد دارند با جمع کردن حمایت ۷ سناتور دیگر، از ترفند موسوم به «اطاله بررسی» (فیلیباستر) استفاده کنند و بحث را آنقدر طولانی کنند که ضرب‌الاجل تعیین‌شده، بگذرد و دیگر اساسا نیازی به استفاده از حق وتوی رئیس‌جمهور نباشد.

 

سنای آمریکا مجموعا ۴۴ نماینده دموکرات و ۲ نماینده مستقل دارد و باقی کرسی‌های آن متعلق به جمهوری‌خواهان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ماندگار
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
خوب ظريف جان راحت شدي با اين كارات ديگه فكر كنم اين برجام آخرين كلكت باشه به مردم داري ميزني
روحاني جان ببين با اين كليد طلايت ميتوني قفل اين مشكل رو باز كني
2
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۱
برجام تصویب بشه، کنگره قیامت میشه!
1
0
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۵
آیا حسن روحانی هم آراء کافی رو بدست میاره؟ واقعا فکر نمی کنم. حداقل اوباما صادقانه رفت سراغ پارلمان دلیل آورد خواهش کرد توجیه کرد اما دولتمردان غیور ما چون خودشون هم می دونن چیکار کردن از همون اول تلاش کردن ملت و مجلس و هر نهاد نظارتی رو دور بزنن
3
0
س
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۲
این هم از کد خدا، آقای روحانی نوبت شماست، بفرمائید.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار