به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ اکبر سهیلی پور در نشست خبری که امروز در وزارت اقتصاد برگزار شد در باره پول های بلوکه شده کشور گفت: این پول ها تمامش پول دولت نیست و مقدار زیادی از آن به شرکت های دولتی و شخصیت های حقیقی همچنین بانک مرکزی که حسابش از دولت جداست، تعلق دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود 20 میلیارد دلار سهم دولت از این پول های بلوکه شده است افزود: این رقم حداکثر سهمی است که دولت می تواند استفاده کند.
وی ادامه داد: پول هایی که از محل فروش نفت به دست می آید 20 درصد متعلق به صندوق توسعه ملی و 14/5 درصد متعلق به شرکت نفت و ما بقی متعلق به دولت است.
سهیلی پور مانده حساب ذخیره ارزی بابت پرداخت تسهیلات از طریق بانکها را تا پایان سال 92 ، 200 هزار میلیارد ریال و بدهی دولت به بانکها را از محل حساب ذخیره ارزی تا پایان سال 92 ، 360 هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
رئیس سازمان حسابرسی با اشاره به اینکه حدود 450 هزار شرکت برای حسابرسی وجود دارد گفت: از این تعداد شرکت 26 هزار عدد آن از جانب جامعه حسابداران رسمی بررسی می شود و 928 عدد از این شرکت ها ازجانب سازمان حسابرسی، حسابرسی می شود.
وی در باره سیستم گزارش دهی سازمان افزود: یک مجمع عمومی انتخاب می شود و ما گزارش حسابرسی را تهیه کرده و به مجمع عمومی اعلام می کنیم، گزارش مصوب شده ازجانب مجمع عمومی یک نسخه به دیوان محاسبات و یک نسخه به سازمان بازرسی کل کشور ارائه می شود.
سهیلی پور ادامه داد: اگر سوء استفاده ای در این گزارش ها دیده شود حتماً باید به مقامات قضایی گزارش شود.
رئیس سازمان حسابرسی با اشاره به اینکه این سازمان محرم اسرار شرکت هاست گفت: آمار بدست آمده رسانه ای نمی شود مگر اینکه ملزم به رسانه ای کردن باشیم.
سهیلی پور در باره عملکرد این سازمان افزود: نیروهای انسانی که در این سازمان مشغول به کار هستند 99/6 درصد تحصیلات دانشگاهی دارند و بسیار با تجربه در این بازار عمل می کنند.
وی ادامه داد: این سازمان از استانداردهای ملی حسابداری در سازمان استفاده می کند تا بتواند کارایی و اثر بخشی پروژه های اقتصادی را به دقت بررسی کند.
وی در باره شرایط پس از تحریم خاطر نشان کرد: بعد از تحریم با افزایش مبادلات اقتصادی این سازمان در نظر دارد تا مقدمات لازم را برای تدوین حسابداری های جدید فراهم کند.