آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۸۷۰۵
نقوی حسینی در تشریح جلسه امروز کمیسیون بررسی برجام:

عراقچی گفت تصویب برجام در مجلس را صلاح نمی‌دانم/ نقض برجام موجب بازگشت تحریم‌هاست

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: عراقچی درجلسه امروز بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظم‌له تاکید کرد واین بار نیز در بررسی برجام گفت: به‌عنوان کارشناس تصویب برجام در مجلس را صلاح نمی دانم.

سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» در تشریح ششمین نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: در جلسه امروز آقایان عراقچی، تخت روانچی، قشقاوی از وزارت امور خارجه حضور داشتند و ریاست جلسه را زاکانی برعهده داشت و تمامی اعضای کمیسیون نیز در این نشست حضور داشتند.

 

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام تشریح کرد: در ابتدای جلسه نکاتی پیرامون مباحث قبلی مطرح شد. بحث گفت‌وگوی ویژه شبکه دو نیز عنوان شد که زاکانی در آغاز جلسه توضیحاتنی ازنشست های قبلی و بحث و گفتگوی شبکه دو توضیحاتی را مطرح کرد گفت  اولا قبل از حضور و هنگام دعوت، به من اطلاع داده نشد که میهمانی از دولت و تیم مذاکره‌کننده حضور خواهد داشت. بلکه در بین راه به اینجانب اطلاع دادند و دیگر اینکه ما مطابق مصوبه کمیسیون بنای مناظره با هیچکس را نداشته و نداریم چون ما در مقام قضاوت و داوری هستیم.

 

وی اظهار داشت: عراقچی درجلسه امروز بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظم‌له تاکید کرد واین بار نیز در بررسی برجام گفت: به‌عنوان کارشناس تصویب برجام در مجلس را صلاح نمی دانم.

 

نقوی حسینی با بیان اینکه عراقچی در ادامه به نقش مجلس اشاره کرد، گفت: وی بر این باور است که مجلس به برجام اگر به‌عنوان یک معاهده نگاه نکند، می‌تواند نقش قوی‌تری را ایفا کند. چون وقتی که معاهده سند و به تصویب مجلس برسد، قانون می‌شود و خودمان به دست خودمان ملزوم کرده‌ایم.

 

نقوی حسینی در ادامه تصریح کرد: وی در ارتباط با ابعاد حقوقی قطعنامه و برجام توضیح داد که شورای امنیت فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داده بود.

 

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام اذعان داشت: عراقچی همچنین عنوان کرد قطع‌نامه‌های قبلی ممکن است به لحاظ تحریم‌های اعمال شده، مهم نبوده باشند، ولی مجوزی بود برای اقدامات تحریمی سایر دولت‌ها مثل آمریکا و همپیمانان آنها و چنین اقدامات تحریمی آنها به سوی اجماع جهانی و تبعیت سایر کشورها از تحریم پیش می‌رفت ولی قطع‌نامه 2231، موضوع هسته‌ای را به ذیل فصل 25 تعرف می‌کند.

 

وی اظهار داشت: به گفته این عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشور خروج از ذیل فصل هفتم یکی از دستاوردهای حقوقی قطع‌نامه 2231 است. نکته دیگر اینکه شورای امنیت در این قطع‌نامه، برنامه‌ هسته‌ای ایران را با چشم‌انداز تجاری شدن آن مورد تایید قرار می‌دهد. بنابراین برنامه هسته‌ای که تهدید علیه امنیت و صلح جهانی می‌شد،‌ حالا مورد تایید قرار گرفته و نه تنها اقدام علی صلح و امنیت جهانی محسوب نمی‌شود، بلکه آن را تایید قرار می‌دهد و کشورها تشویق می‌شوند با ایران و برنامه هسته‌ای آن همکاری کنند.

 

نماینده مردم ورامین در خانه ملت در ادامه گفت: برجام ضمیمه قطع‌نامه است و ارزش قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را دارد. اما قطع‌نامه بخشی از برجام نیست. یعنی نقض برجام موجب بازگشت تحریم‌ها می‌شود، اما نقض قطع‌نامه موجب بازگشت تحریم‌ها نمی‌شود. مطابق قطعنامه تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی بلافاصله لغو نمی‌شود. از نظر ما هم لغو تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی خط قرمز نبوده و نیازی هم به لغو نداشتیم چون در این زمینه به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای دست یافتیم و تحریم‌های آن را هم رعایت نمی‌کنیم. بنابراین آورده شدن تحریم‌های تسلیحاتی و موشکی در قطع‌نامه، یعنی اینکه نقض آن موجب بازگشت تحریم‌ها نمی‌شود و ما اجازه ندادیم که چنین محدودیتی در توافق بیاید چون خط قرمز ما بود که الزام‌آور برای ما نباشد، چون امنیت کشور مهم تر از این بود که توافقی صورت پذیرد.

 

نقوی حسینی با تأکید بر بحث برنامه موشکی در جلسه امروز کمیسیون ویژه اظهار داشت: عراقچی در ادامه گفت که برنامه موشکی جمهوری اسلامی را با سرعت بیشتر و بدون محدودیت پیش خواهیم برد و در حوزه نظامی و تسلیحاتی نیز مطابق قطع‌نامه 2231 آورده شد که خرید و فروش تسلیحاتی از ممنوعیت قطع‌نامه قبلی به محدودیت مورد به مورد برای مدت نیم‌سال تبدیل شده که اولا برای ما لازم‌الاجرا نیست، ثانیاً مدت آن محدود است و ثالثاً ما را محدود نمی‌کند.

 

به گفته عراقچی کمیسیون مشترک ماموریت صدور مجوز دارد برای خرید اقلام، تجهیزات و مواد مورد نیاز حوزه هسته‌ای که چنین مجوزهایی به طور طبیعی صادر می‌شود مگر اینکه مسائل تجاری- رقابتی مطرح شود. بنابراین آنچه که قبلا ممنوعیت داشته، به محدودیت تبدیل شده است. البته لازم به توضیح است که کانال خرید، مشمول اقلام نظارت نمی‌شود، بلکه فقط شامل فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز می‌شود.

 

در بخشی دیگر از جلسه اعضای کمیسیون به طرح سوالات و نقطه‌نظراتشان در ارتباط با ابعاد حقوقی برجام پرداختند. نبویان، بذرپاش، زارعی، کوثری، رسایی، کارخانه‌ای، امیرآبادی، زاهدی، آقامحمدی، ابوترابی، منصوری آرانی از جمله نمایندگانی بودند که سوالات حقوقی خود را مطرح کردند.

 

 نقوی حسینی در این باره گفت: عراقچی پیرامون سوالات مطرح توضیح کامل داد از جمله اینکه قطعنامه 2231 موضوع هسته‌ای را از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج کرده است، کمیسیون مشترک مربوط به اقلام غیرنظامی غیرهسته‌ای است، برگشت‌پذیری دوطرفه است و ما هم به همان اندازه حق داریم که طرف مقابل حق دارد، عدم پایبندی طرف مقابل برعهده ما است.

 

 وی ادامه داد: معاون حقوقی وزارت امور خارجه کشور همچنین مطرح کرد اگر ما تشخیص دهیم طرف مقابل پایبندی ندارد، به اقدامات خود ادامه خواهیم داد، لغو تحریم‌ها به لحاظ حقوقی مطابق خط قرمز نظام تعریف شده و مراحل آن کاملا شفاف است. نسبت به نقش مجلس، ما تابع نظرات حقوقی و تشخیص مجلس هستیم، توافق ژنو یک آتش‌بس موقت بود برای دستیابی به توافق نهایی، توافق ژنو ایستادن دو طرف در سرجای خودشان بود. آنها تحریم‌های بیشتر نکنند و ما هم فعالیت بیشتر در غنی‌سازی نکنیم الا اینکه ما پذیرفتیم که مواد 20 درصد را اکسید کنیم و طرف هم پذیرفت اجرای قانون کاهش صدور نفت ایران اجرا نشود و متوقف شود، برخی کانال‌های بانکی برای خریدهای غذایی و دارویی ایجاد کردند و مقداری از پول‌های بلوکه شده ما هم آزاد شود.

 

به گفته این عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشور، یکی دیگر از ویژگی‌های مهم توافق ژنو این بود که افق نهایی مذاکرات مبنی بر حق غنی‌سازی ایران باید مورد قبول واقع شود. وی در پاسخ به این سوال که بالاخره آیا قطع‌نامه‌های شورای امنیت کاغذ پاره‌ هست یا خیر؟ گفت که ما هرگز نگفتیم قطع‌نامه‌ها کاغذ پاره است، بلکه معتقدیم عواقب مختلف از ابعاد مختلف دارد ولی برای ما "امنیت ملی" کشورمان مهمتر از آن عواقب است. پس آن قسمت از قطع‌نامه که مربوط به امنیت ملی کشورمان است را اجرا نمی‌کنیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
علی
Germany
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۱
نباید چندان نگران تبعات تصویب شدن برجام در مجلس بود، چون با توجه به عمق فاجعه متن تهیه شده، امکان تصویب شدنش در مجلس نزدیک صفر است.
2
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۵
عچب رویی دارن بازهم میگن برجام نباید در مجلس تصویب شود .یعنی برایشان هیچ اهمیتی ندارد که ولی فقیه چه فرموده اندولی اهمیت در نظرات این آقایان است .تازه این آقا میگوید نباید برجام در مجلس تصویب شود مثل اینکه مجلس میخواد آن را تصویب کند خیر آقای عراقچی مجلس بررسی میکند یحتمل آن را رد کند. شما از رد شدنش میترسید نه از تصویب آن
2
0
یک بیسواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
عراقچی درجلسه امروز بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظم‌له تاکید کرد واین بار نیز در بررسی برجام گفت: به‌عنوان کارشناس تصویب برجام در مجلس را صلاح نمی دانم.
این دوتا جملا به نظر شما باهم تناقض نداره؟!!!
رهبر انقلاب در دیدار مجلس خبرگان درباره برجام:«مصلحت نیست مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته شود»
1
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۷
سلام با این خوشخیالی ها نمی شود با مستکبرها روبرو شد که سر دنیا را دارند شیره می مالند . آقای عراقچی در عین حال که خیلی ساده لوح هست خودشوکارشناس بی رقیبی در تخیلاتش فرض کرده بابا کارشناس... (با سوادای دوران روحانی مچکریم )
1
0
ناشناس
Germany
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۸
چرا ما زیرساخت های هسته ای خودمان در اراک، فردو و نطنز را از بین می بریم ، اما آمریکا زیرساخت های تحریم ها را از بین نمی برد؟ کدام عقل سلیمی در ازای تعلیق های بزگشت پذیر ، اقدامات بازگشت ناپذیر یا بسیار پرهزینه برگشت پذیر انجام می دهد، آنهم در معمله با کشوری که در طول تاریخ حیات سیاسی اش حتی در یک مورد هم به عهد و پیمانش پایبند نمانده است؟
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰
با این جور جلسه گذاشتن نماینده ها به این مجلس امیدی نیست. بیچاره ملت و رهبر
2
0
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۳
خیلی باحاله بر سخنان رهبری تاکید کرد و گفت به صلاح نمیدونم.اخه با چه رویی.حداقل تاکید نمیکردی بعد خلافشو بگی.وقتی رهبری میگه نه.تو خر کی هستی دقیقا؟
2
0
رفته جاده خاکی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۳
آقای عراقچی خیلی حالش بده روی حرف رهبر چندبار حرف زده...
یکبار بازرسی مدیریت شده از مراکز نظامی
اینبار کنار زدن مجلس از تصویب برجام در حالی که تازگی رهبر حرف آخر زدن
3
0
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳
سلام
سوق الجیشی رو اصلاح کنید

آقای عراقچی گفته«چون وقتی که معاهده سند و به تصویب مجلس برسد، قانون می‌شود و خودمان به دست خودمان ملزوم کرده‌ایم.»
خب در صورت تصویب برجام توسط مجلس و برفرض ایجاد مشکل اشاره شده شما می توان با قانونی جدید همان را لغو کرد قانون مادام العمر نیست

آقای عراقچی در مورد تحریم تسلیحاتی و نقض قطع نامه هم بعیده نظر ما ملاک باشه به قول دوستان خودتان دنیا صاحب دداره کدخدا داره پس نظر کدخدا مشخص میکنه که نقض میکنه یا نه

آقای عراقچی تادیروز میگفتن که هسته ای هزینه بر هست حالا به نظرتون اگر خواستید برکردید به قبل توافق چقدر باید خرج کرد؟؟؟و چند سال؟؟؟؟؟؟؟؟؟


2
0
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
خب مجلس ما هم بررسی کنه اگر نمایندگان به اجماع رسیدن که اشکال نداره و دولت میتونه اجرا کنه بصورت قانون تصویبش نکنن رهاش کنن بره تا دولت اگر دوست داشت اجرا کنه اگر هم صلاح نبود عدم اجراش رو تصویب کنن اینطوری که دیگه مشکلی پیش نمیاد
1
0
مهران رنجبر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۹
اقای غراقچی یعنی شما مخالف نظر رهبری هستید که فرمودند برجام باید به مجلس برود یا شما بیشتر از رهبری صلاح کشور و ملت را درک می کنید که می فرمایید نرفتن برجام به مجلس صلاح کشور است یا می خواهید مطلب مهمی اشکار نشود
4
0
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۲
شما کی باشی که بگی اوردن برجام به مجلس رو صلاح نمی دونین ها اگه برجام بیاد مجلس دستتون رو میشه چه خطاهایی کردین
حضرت اقا فرمودند من صلاح نمی دونم نمایندگان مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته بشن پس خواسته ما ملت ایران اینه باید برجام به مجلس بره والسلام
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار