به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گروه خیرین فرهنگی، در مرداد ماه سال جاری با ایده دکتر نورالله مرادی، مدرس دانشگاه درفضای تلگرام شکل گرفت ودر اولین اقدام خود کتابخانه ی روستای سوسن سرخاب شهرستان اندیکا، واقع در استان خوزستان را با بیش از 3500 جلد کتاب، راه اندازی کرد.
این گروه که اعضای آن را استادان دانشگاه، دانشجویان و فعالان فرهنگ و رسانه تشکیل می دهند، درصدد است تا پایان تابستان جاری 31 کتابخانه در مناطق محروم کشور راه اندازی کند.
گروه خیرین فرهنگی در دومین اقدام خود نیز بیش از 5 هزار در زمینههای مختلف ادبی، تاریخی، سیاسی، علمی، کودک و نوجوان، جمعآوری و طی مراسمی آن را به بخش طرحان (گراب) شهرستان کوهدشت، واقع در استان لرستان ارسال کرد تا اولین کتابخانه نیز در گراب راهاندازی شود.
این اقدام مورد استقبال مردم و مسئولان استان لرستان قرار گرفته است و قرار است تا با اقدامات کارشناسی از سوی مسئولان و در قالب مسابقات کتابخوانی از ظرفیت کتابهای ارسالی نهایت استفاده در راستای رونق و گسترش کتابخوانی صورت گیرد.
هدیه دوست به دوست زمینه ساز ایجاد تفاهم ؛برادری؛حسن اخلاق و نوع دوستی در بین انسان ها است
نورالله مرادی، طراح ایده راه اندازی گروه خیرین فرهنگی و کارشناس ارشد مسایل فرهنگی با بیان این مطلب که این گروه به دنبال ساخت گونه ای آیین در جهان مدرن است، خاطر نشان کرد: ما به دنبال این بودیم تا از طریق فضای مجازی, مجاز را به واقعیت و حقیقت پیوند دهیم و در این میان چیزی مهمتر و بالاتر از ساحت مقدس کلمه و کتاب نیست.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد:به واسطه کتاب می توان قلب ها را به هم پیوند داده؛ عطوفت و مهربانی و نسبت خویشاوندی و محبت انسان ها به هم متصل کرده و مستحکم تر کرد.
وی بیان داشت : کتاب به راستی مقوله بسیار بسیار تاثیر گذار است , بنابراین نفس هدیه کتاب,می تواند زمینه تفاهم ؛برادری؛حسن اخلاق و نوع دوستی را بین انسان ها ترویج کند.
وی تاکید کرد : کسانی که با کتاب مانوس هستند نسبت به دیگر افراد پایبندی بیشتری به شعائر؛ قانون و مقررات دارند.
مرادی تصریح کرد: در گروه خیرین فرهنگی قصد داریم با هدیه دوست به دوست؛زمینه ای را فراهم کنیم که مردم با کتاب آشتی کنند؛ البته این آشتی کردن به معنی قهر و عدم علاقه مندی نیست بلکه به معنی نوشیدن کلمات و فراهم شدن بستری برای استفاده هرچه بیشتر از کتاب و فرصت تعمق و تعقل است.
وی تاکید کرد: خیرین فرهنگی با بهره گیری از کارکردهای نرم افزاری فرهنگ به دنبال گسترش حسن محبت، علاقه و نوع دوستی در بین مردم است.
مشکل ما نبود کتابخوان است
رمحمد جعفر محمدزاده، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارشاد و عضو گروه خیرین فرهنگی ضمن مثبت ارزیابی کردن حرکت گروه عنوان کرد: « متاسفانه ما قبل از اینکه مشکل کتاب و کتابخانه داشته باشیم، مشکل کمبود و گاهی نبود کتابخوان داریم. به نظر میرسد در این زمینه نیز باید تلاش بیشتری کرد؛ ضمن آنکه فقدان کتابهای کیفی و خوب هم قابل انکار نیست.»
باید مردم را با یار مهربان آشتی دهیم
شهناز خسروی، روزنامه نگار و مترجم که مسئولیت اجرای طرح راه اندازی کتابخانه در منلطق محروم کوهدشت را بر عهده دارد، در پاسخ به این سوال که علاوه بر راهاندازی و تجهیز کتابخانه، چه راهکاری برای گسترش کتابخوانی در مناطق محروم دارید، گفت: ما حرکت خود را با شعار« یارمهربان را به روستاها ببریم»، آغاز کردیم ولی فراموش نکردهایم که همزمان باید مردم را با یار مهربان آشتی دهیم و این پروسه ای است که عزم ملی می طلبد و حمایت مسئولان و کارشناسان؛ تا جایی که در توان ما هست، سعی می کنیم این امر مهم مغفول نماند و از جمله تمهیداتی که برای این کار اندیشیدهایم، برگزاری مسابقات کتابخوانی در مقطع کودک و نوجوان در روستاهای هدف از طریق رقابتی سالم و کارشناسی شده است. در بخش طرحان، این کار با همکاری آقای حبیب گراوند بخشدار طرحان، که با اختصاص دادن فضایی از محل بخشداری، گروه را در این طرح یاری کرد، صورت خواهد گرفت.»
ماندگاری و رشد تمدن ایرانی اسلامی با مطالعه وکتابخوانی امکان پذیر است
فاطمه اصلان زاده ؛ دانشجوی دکترای سیاست گذاری فرهنگی از اعضای گروه خیرین فرهنگی نیز گفت: با وجود اینکه زمان چندانی از راه اندازی گروه خیرین فرهنگی می گذرد اما با استقبال کم نظیر و بسیار شایسته ای از سوی چهره های فرهنگی و دانشگاهی و همچنین اقشار مختلف جامعه مواجه شده است.
وی از اهداف تشکیل این گروه را ارتقای فرهنگ کتاب خوانی با استفاده از امکانات شبکه های مجازی موجود برشمرد و خاطر نشان کرد: کانون تحول در هر جامعه کتا ب و کتاب خوانی است .
اصلان زاده خاطر نشان کرد: در گروه خیرین فرهنگی افرادی از همه گروه های مردمی وخصوصا بانوان دیده می شوند که پیشنهاد اولیه تشکیل این گروه از سوی دکتر نورالله مرادی از اساتید دانشگاه و فعال فرهنگی ارائه شد.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: در حال حاظر در تمام اقشار اجتماع شاهد این موضوع هستیم که تلفن های همراه به شبکه های مجازی مختلف وصل شده اند و می توان از این پتانسیل برای ارتقای فرهنگ کتاب خوانی و دیگر عرصه های فرهنگی استفاده بهینه کرد.
اصلان زاده با اظهار به اینکه بسیاری از افراد حتی اخبار را از طریق شبکه های مجازی دنبال می کنند، خاطر نشان کرد: همه دستگاه های فرهنگی از قدرت اطلاع رسانی فرهنگی در جهت رشد و ارتقاء فرهنگ جامعه باید بهره مند شوند .
وی گفت: در مرحله ابتدایی تشکیل گروه خیرین فرهنگی افراد دانشگاهی وارد این گروه شدند که متشکل از این مدرس دانشگاه های دانشگاه شهید بهشتی ، تربیت مدرس و ....بودند که کم کم دانشجویان و دیگر افراد علاقه مند نیز به این گروه پیوستند و در این اقدام فرهنگی و خداپسندانه شرکت داشتند ؛ اما در مجموع این اقدام حرکتی برای عموم افراد جامعه است .
اصلان زاده به حضور زنان از طبقات مختلف جامعه اعم از زنان خانه دار و شاغل در این گروه اشاره کرد و گفت : از مشخصات یک جامعه پیشرفته میزان مشارکت زنان در مسائل اجتماعی و فرهنگی و جلوگیری از رکود فکری این قشر است که دراین طرح فرهنگی نیزبا به مشارکت طلبیدن بانوان در حقیقت ضمن تقویت نهادهای مدنی و اقدامات داوطلبانه در مسیر رشد و ارتقای فکری و فرهنگی جامعه گام برداشته شده است.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه زنان به عنوان عضو اصلی و مهم در نهاد خانواده نقش بزرگی در اجتماع ایفا می کنند، گفت: مشارکت زنان در فعالیت های فرهنگی که برخاسته از آرمان ها و خواسته های انقلاب اسلامی است کمک بزرگی به حفظ میراث فرهنگی و تمدنی ایرانی اسلامی می کند.
وی افزود:امیدواریم با مشارکت هرچه بیشتر زنان در این طرح شاهد رشد فرهنگ کتابخوانی در کشور باشیم، چرا که بدون مطالعه و عدم نیاز به آگاهی و دانستن هیچ تمدنی ماندگار نخواهد بود.
وی گفت:چه بسا با اهدای کتابهای خاک خورده در قفسه کتابخانه هایمان بتوان اقدام بزرگ فرهنگی را در مناطق محروم کشوررقم زده و منجر به رشد و شکوفایی استعداد های نهفته در روستاها و مناطق دورافتاده شویم.
هدیه دوست به دوست و فرهنگ اهدا کتاب؛ کتابخوانی در کشور را رونق می بخشد
عیسی کشاورز، دکترای مدیریت فرهنگی و برنامه ریزی و استراتژیست مد و سبک زندگی و مشاور کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز با بیان این مطلب که براساس برداشت عرفا این دنیا عالم مجازی و به عنوان مزرعه آخرت به شمار میآید، گفت: گروه مجازی خیرین فرهنگی نیز با استعاره از این برداشت عرفانی، عالم مجازی را فرصتی برای یک اقدام یا نذر فرهنگی قرار داده و با شعار هدیه دوست به دوست نقطه نظرات خود را در عالم فرهنگی در قالب اهدای کتاب در عالم فیزیکی و حقیقی دنبال کردند.
وی با اشاره به اینکه این گروه در حقیقت با اقدام خود شبکه مجازی را به شبکه حقیقی تبدیل کرد،افزود: امید واریم این اقدام خودجوش فرهنگی در گسترش فرهنگ مطالعه در کشور تاثیر گذار باشد.
مدرس دانشگاه تصریح کرد:این گروه تلاش دارد یک حرکت ماندگار فرهنگی را در سراسر کشور ساماندهی کند.
کشاورز گفت: انتظار میرود این حرکت به یک اقدام پایدار فرهنگی در راستای گسترش عدالت فرهنگی در جامعه نهادینه شود.
کشاورز اظهار امیدواری کرد: با حرکت شکل گرفته از سوی گروه خیرین فرهنگی روز به روز شاهد بسط و گسترش فرهنگ مطالعه در بین شهروندان سراسر کشور باشیم.
توسعه فرهنگی تغییرات اجتماعی را به سمت کمال سوق می دهد
همچنین سیده محبوبه کاظمی دولابی، مدیر مسوول گالری ترانه باران و کارآفرین حوزه گردشگری هنری، گفت:گروه خيرين فرهنگي عاملي براي جريان سازي كتابخواني و احداث كتابخانه در مناطق محروم و بومي است كه براي توسعه فرهنگي وتغييرات اجتماعي، كه در فضاي مجازي كليد خورده است.
وی ادامه داد:زمانی که بحث تغییرات اجتماعی مطرح می شود ، نخبگان جایگاه ویژه ای پیدا می کنند چرا که نخبگان با تاثیر گذاری که در جامعه دارند باعث ایستایی یا پویایی جامعه می شوند . نخبگان نو اندیش که بدنبال رسیدن به آرمانهای یک سرزمین و ساختن یک سرزمین بهتر که در آن صلح ، امنیت ، توسعه و....باشد ،می توانند تغییرات اجتماعی را به سمت کمال مطلوب هدایت کنند .
کاظمی افزود:صاحبنظران توسعه معتقدند " انسانهای سالم ، دانا و توانمند هم عامل توسعه اند هم محور ، هدف و غایت توسعه " ، بنابراین بر روی اندیشه انسانهای توانمند است که برنامه شکل می گیرد ، طرح پیشنهاد و اجرا می شود.
وی تصریح کرد:گروه خيرين فرهنگي با توانايي ايجاد تشكل انسانهاي فرهيخته، از نظر کمی و کیفی توانست ، نوعی کنش و همکاری عقلانی معطوف به اهداف توسعه فرهنگ كتابخواني و احداث كتابخانه ، در میان نخبگان اجتماعی به وجود آورد و با مديريت صحيح و هدايت آنان در روستاهاي مختلف ، در قالب های مختلف همکاری و توسعه فرهنگ كتابخواني و احداث كتابخانه، خود را نشان داد.
وی افزود:اميد است شاهد،هر چه بيشتر اين جريان هاي فرهنگي در ايران اسلامي مان باشيم
راه اندازی کتابخانه در روستاها و مناظق محروم نقش مهمی در شکوفایی استعدادهای فرزندان این سرزمین دارد
صالحپور،کارشناس ارشد ادبیات نمایشی(نویسنده – پژوهشگر و برنامه ساز صدا و سیما) وعضو خیریه رسانه ای – فرهنگی کرامات محسنین نیز در ادامه خاطر نشان کرد:حرکت خدا پسندانه ی اهدا کتاب و راه اندازی کتابخانه در روستاها و مناطق محروم کشور که اخیرا از سوی خیرین فرهنگی صورت پذیرفته نقش بسزایی در ترویج فرهنگ مطالعه دارد و یکی از راههای ارتقای فرهنگ کتابخوانی درکشور است .
وی ادامه داد: این حرکت زیبا و خود جوش فرهنگی،با تلاش و فعالیت چشمگیر نیک اندیشان عزیز علاوه بر مبارزه بامحرومیت فرهنگی در روستاها و مناظق محروم نقش مهمی در شکوفایی استعدادهای فرزندان این سرزمین خواهد داشت.
وی برای همه خیرین فرهنگی و نیک اندیشان عرصه ترویج فرهنگ کتابخوانی آرزوی سلامتی و موفقیت کرد و گفت: امیدواریم این جریان فرهنگی شکل منسجم تری بخود گرفته و فراگیر شود .