به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در جلسه شورای عالی صنایع دریایی کشور عصر روز دوشنبه برگزار شد، توسعه صنایع دریایی را یکی از حوزههای تاثیرگذار برای تحقق اقتصادی مقاومتی دانست و گفت: یکی از بخشهایی که در دوران تحریم مورد هدف دشمنان قرار گرفت، حوزه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بود، از این رو توسعه کشتیرانی و صنایع دریایی گام مهمی در جهت مقاوم سازی اقتصاد کشور به حساب میآید.
معاون اول رئیسجمهور توسعه صنایع دریایی را یکی از اولویتهای قطعی دولت برشمرد و افزود: در این راستا شرکتهای فعال در بخش صنایع دریایی از جمله ظرفیتهای اصلی برای توسعهی صنایع دریایی به شمار میروند.
جهانگیری همچنین با اشاره به ظرفیتهای صندوق توسعه ملی کشور برای تامین منابع مالی طرحها و پروژههای بزرگ، خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی و بانکهای عامل از ظرفیت خوبی برای تامین منابع مالی طرحهای مربوط به توسعه صنعت دریایی برخوردار هستند که باید در این زمینه سازوکارهای لازم ایجاد شود تا شاهد توسعه این صنعت در سالهای آینده باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه کشور دارای خط ساحلی بسیار وسیعی است که ظرفیت و مزیت های کم نظیری برای توسعه و پیشرفت کشور فراهم کرده است، بر لزوم استفاده از این ظرفیت و بهره برداری مطلوب از آن تاکید کرد.
در این جلسه که وزیر صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس هیات عامل صندوق توسعهی ملی، رییس سازمان شیلات ایران و رییس کل گمرک نیز حضور داشتند، رئیس دبیرخانه شورا گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دریایی در سال 93 ارائه کرد که برگزاری جلسات با شرکتهای سازنده و کارفرمایان در جهت احیاء قراردادهای گذشته و تکمیل پروژههای نیمه تمام، فعالسازی ساخت سکوهای برخی از فازهای پارس جنوبی، تدوین احکام برنامه ششم توسعه و ارائه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و فعال سازی دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور از طریق پیادهسازی ساختار مناسب برای دبیرخانه، بخشی از اقداماتی بود که در این گزارش بدان اشاره شد.
در این جلسه همچنین رئیس هیات عامل صندوق توسعهی ملی کشور بر حمایت این صندوق از توسعهی صنایع دریایی تاکید کرد.
در ادامه این نشست گزارشی نیز در خصوص پیش نویس سند برنامهی راهبردی صنایع دریایی کشور ارائه شد و پس از بحث و تبادل نظر پیرامون این پیش نویس، پیشنهاداتی نیز در راستای توسعهی صنایع دریایی مطرح گردید.