به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو ، حسین ذوالفقاری در حاشیه نشست خود با استانداران که امروز در وزارت کشور برگزار شد، به جمع خبرنگاران آمد و در پاسخ به سوالی در تشریح آخرین وضعیت اطلس امنیتی انتخابات گفت: وقتی نهایی شد آن را اطلاع رسانی میکنیم.
وی در ادامه به تشریح دستورالعمل اجرایی برای برقراری نظم و امنیت در تجمعات قانونی پرداخت و اظهارداشت: درخصوص برقراری نظم و امنیت اجتماعات قانونی و سخنرانیها یکسری مقررات و قوانین مختلفی را داشتهایم منتهی از نظر اجرایی ساز و کار درست و دقیقی اجرا نشده بود.
ذوالفقاری تصریح کرد: این امر موجب میشود تا در مرحله اجرا استانها و شهرستانها بتوانند بر مبنای یک قاعده کلی هماهنگ عمل کنند، برای مثال یک مجوز صادر میشود و در جایی دیگر میگویند این مراسم نباید برگزار شود یا مثلاً شورای تامین یک تصمیمی را برای یک مراسم میگیرد و دانشگاه تصمیمی دیگری را میگیرد.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: ممکن است در محافل مختلف، سخنرانیها، مساجد، فضای باز ، تجمعات قانونی صورت میگیرد که ما این را در اتفاقاتی که در شیراز رخ داد شاهد بودیم و این ضرورت تشخیص داده شد تا یک دستورالعمل اجرایی مبتنی بر قوانین و مقررات بالادستی مصوب هیأت وزیران و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و قوانین سازمانها و نهادها تهیه شود تا براساس آن مجوزها صادر شوند و دستگاهها بتوانند وظیفه خودشان را در برقراری نظم و امنیت انجام دهند.
ذوالفقاری در ادامه یادآور شد: این وظیفه سنگینی است چرا که جزئیات زیادی دارد و ممکن است یک سخنرانی در دانشگاه انجام شود اما تبعات آن بیرون از دانشگاه بیشتر باشد، در این وضعیت دانشگاه در داخل خودش تصمیم میگیرد که هیأت مربوطه چه کسی را دعوت کند و شورای تامین استان بررسیهایی را دارد و میگوید اگر این فرد در سخنرانی صحبت کند ممکن است ناامنی در داخل شهر صورت بگیرد که این امر موجب گرفته شدن تصمیمات متضادی میشد.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: ما بر این اساس پیش نویس دستورالعمل اجرایی را برای برقراری نظم و تجمعات قانونی تهیه کردیم تا با این مسائل روبرو نشویم.
ذوالفقاری در ادامه تصریح کرد: ما این دستورالعمل را به استانداران دادیم چرا که استانداران نیز با این مسائل درگیر هستند و اگر آنان نکته اصلاحی نداشته باشند ظرف یک هفته تا 10 روز باید پیشنهاداتشان را ارائه دهند و تلاش داریم تا اواخر مهرماه آن را ابلاغ کنیم تا در کشور هماهنگی بوجود بیاید.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: ما سامانهای را به منظور رصد مستمر مسائل امنیتی طراحی کردیم که موضوعات کلی را چه در داخل و خارج که در امنیت انتخابات اثر بگذارد رصد میکنیم.
وی افزود: دستگاههایی که اکنون با شورای امنیت کشور همکاری دارند، هم موضوعات خارج از کشور در حوزه امنیتی و در موضوعات داخلی حوزه اجتماعی سیاسی را به طور روزانه، هفتگی و ماهانه به طور دقیق رصد میشود و مواردی را که ممکن است در امنیت انتخابات تاثیرگذار باشد مدیریت میکنیم.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور خاطرنشان کرد: برای مثال در حوزه آب مشکلاتی در استانها وجود دارد که اگر این امر در استانها ادامه پیدا کند در شرایط انتخابات تاثیر میگذارد بنابراین از هماکنون به حل و فصل آن میپردازیم و این امر را در دستور شورای عالی استانها قرار دادهایم.
ذوالفقاری در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: زمینههای دیگری که به آن میپردازیم موضوعات پس از برجام است که پیامدهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی پس از برجام ممکن است تاثیر مثبت یا منفی در امر انتخابات بگذارد که ما آن را بررسی میکنیم و به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارجاع دادیم تا هماهنگی بیشتری صورت گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی و جهتگیریهایی را در نظر داریم تا درباره موضوعات مخحتلف بتوانیم پیشگیری انجام دهیم و مسائل را حل و فصل کنیم.