به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدیر واحد پایش و پیش بینی کنترل کیفیت هوای تهران گفت: بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از ۱۰ و ۲.۵ میکرون در ایستگاه های سنجش آلودگی هوای تهران و پارامترهای هواشناسی (سرعت و جهت باد، رطوبت نسبی و عمق میدان دید) در هفته گذشته حاکی از آن است که با وجود افزایش ترددهای شهری به دلیل بازگشایی مدارس در روزهای پایانی تابستان و همچنین شروع سال تحصیلی، کیفیت هوای تهران در شرایط نسبتاً مطلوبی قرار داشته است.
وی ادامه داد: با وجود افزایش تقاضا برای سفرهای درون شهری به علت بازگشایی مدارس، افزایش سفرهای برون شهری یکی از عوامل اصلی جهت تعدیل حجم ترافیک تهران در هفته گذشته بوده است.
نادری افزود: در شهریور ماه امسال عبور سامانه های بارشی از بخش های مختلف کشور از جمله دامنه های البرز موجب فراهم نمودن شرایط ناپایدار جوی، وزش تند بادهای لحظه ای و بارندگی در استان تهران شد. همچنین نفوذ یکی از قوی ترین سامانههای بارشی در تاریخ ۲۵ تا ۲۸ شهریور، بارندگی بی سابقه ای در تهران به وجود آورد که در روز شنبه بارش های پراکنده ناشی از این بارندگی، کاهش شدید غلظت آلایندهها و شاخص کیفیت هوای پایتخت را به دنبال داشته است.
به گفته وی، با خروج این سامانه بارشی از استان تهران در روزهای بعد، شاهد استقرار جوی آرام و پایدار در این منطقه بوده ایم که وزش بادهای آرام (سرعت باد متغیر بین ۰ تا ۲ متر بر ثانیه) و به دنبال آن افزایش تدریجی غلظت آلایندهها را موجب شده است.
وی افزود: تداوم پایداری جوی و کاهش محسوس سرعت باد در اواخر روز سه شنبه و اوایل روز چهارشنبه منجر به تجمع و سکون آلاینده ها شد که افزایش بار ترافیک شروع سال تحصیلی جدید نیز این عامل را تشدید کرد. به گونه ای که شاخص کیفیت هوا در روز چهارشنبه به عدد ۱۰۱ رسید و شرایط ناسالم برای گروه های حساس به وجود آورد و با کاهش جزئی عمق میدان دید (۷۰۰۰ متر) همراه بود.
او در پایان گفت: با توجه به مصادف شدن اولین روز بازگشایی مدارس با روز چهارشنبه قبل از تعطیلات، در روزهای پنجشنبه و جمعه از بار ترافیکی ترددهای شهری کاسته شد و دو روز پایانی هفته شاهد کیفیت هوای مطلوب در شهر تهران بوده ایم.
اطلاعات غلظت آلاینده ها بر اساس داده ایستگاه های شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.