اکبر صحرایی، یکی از نویسندگان کتاب «آینه» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، درباره نحوه شکلگیری داستان «درناهای فرات» گفت: این سعادت نصیب بنده شده که یک داستان را به صورت جدی در حوزه عاشورا و قیام سیدالشهداء کار کنم. البته بنده یکی دو سال بود که در فکر نوشتن یک رمان با این موضوع بودم و حتی مطالعاتم را در همین مورد شروع کرده و حتی فصل هایی را هم نوشته بودم، که با پیشنهاد خوبی که توسط مؤسسه خاکریز مطرح شد و گام خیلی خوبی بود برای شروع کار در این زمینه و بعد از مطالعه راجع به شخصیت پیشنهادی، فرصت را غنیمت شمرده تا عرض ادبی خدمت حضرت امام حسین (ع) داشته باشم. من فکر می کنم با حرکتی که مؤسسه انجام داد، این خاکریز یک تکانی خورد ولی هنوز پا برجاست و ضربه های جدی تری لازم است تا برداشته شود. حالا چرا؟ ما با این سؤال روبرو هستیم که چرا تمام نوشته های در حوزه ائمه و اهل بیت تکراری هستند و خیلی نمی توانند با مخاطب جوان و نوجوان نسل چهارم ارتباط مؤثر برقرار کنند؟ اولین پاسخ من اشاره به سختی های کار در این حوزه و نوشتن راجع به شخصیت های مقدس هست.
او در ادامه با اشاره به سختیهای نوشتن درباره شخصیتهای مقدس اضافه کرد: شما در داستان با یک شخصیت خاکستری روبرو هستید که تضادهای شخصیتی او موجب تعلیق و کشش داستان می شود ولی در مورد شخصیت اهل بیت و شخصیت های مقدس این مطلب جاری نیست و لذا کار خیلی سخت تر است. دومین مطلب در این زمینه برخی نگاه های موجود در مورد اهل بیت و حساسیت هایی که وجود دارد، اجازه نمیدهد که نویسندگان جوان کار را به سمت داستان و رمان ببرند. به دلیل اینکه در داستان و رمان آنچه که به صورت جدی کار می کند تخیل نویسنده است و شما در نوشتن یک داستان بر اساس مطالب تاریخی حتی بعضاً در مورد حواشی اش هم با مشکل و سخت گیری روبرو هستید. این می شود که کار کلیشه ای می شود و نویسنده جرئت و جسارت نوشتن در این حوزه را ندارد. به اعتقاد بنده ما باید تا جایی که خطوط قرمز ما اجازه بدهد اجازه پرواز به نویسنده بدهیم.
وقتی من شخصیت «شبث بن ربعی» را خواندم، دیدم که اتفاقاً ماجراهای این شخصیت داستانی است و همین نکته که گفتم شخصیت های منفی بیشتر کشش دارند برای پرواز نویسنده و پرداخت آن، خب همین نکته باعث شد که من بهتر بتوانم این شخصیت را پردازش بدهم و این نکته که برای اولین بار صحنه عاشورا را از زاویه یک شخصیت منافق برای چند ساعت به مخاطب نشان بدهیم هم خودش به جذابیت موضوع افزود.
صحرایی در ادامه درباره اسم رمان گفت: من در تحقیقاتی که داشتم راجع به موقعیت جغرافیایی و ویژگی های زیست محیطی منطقه کربلا، متوجه شدم که رودخانه فرات درنا دارد و همین باعث شد که درناها در داستان حضور پیدا کنند و نام داستان هم به همین عنوان جهت پیدا کند.
او در پایان در پایان با ابراز خوشحالی از نوشتن مجموعه داستانی آینه درباره اصل تولید و نوشتن داستانهایی اینگونه گفت: گمان می کنم که مؤسسه خاکریز در حد بضاعت خودش کار بسیار خوب و ارزشمندی را انجام داد ولی می توانند مجموعه های بزرگ و کسانی که دستشان در زمینه های مالی هم باز تر است، عنایت بکنند و تلاش کنند که با کار با نویسندگان حرفه ای و تأمین هزینه های تولید آثار فاخر در مورد اهل بیت فضا را برای نویسندگان فراهم کنند که ما هر ساله شاهد آثار بهتر و بیشتری در مورد اهل بیت باشیم.
گفتنی است در این کتاب بر اساس منابع تاریخی موثق، یک سری شخصیتها در ماجرای عاشورا نشان داده که بر اساس تصمیمگیریهای درست و یا نادرست در گذشته شان، آیندهشان در این که در سپاه امام حسین (ع) و یا یزید باشند تحت تأثیر قرار می گیرد.در این کتاب تلاش شده که با زبان داستانی و با بیانی شیوا و روان که با روح مخاطبان به خصوص جوانان سازگاری دارد این سنت الهی به نمایش در بیاید.
کار پژوهش تاریخی این اثر توسط جمعی از طلاب مدرسه علمیه مشکات و زیر نظر استاد رجبی دوانی انجام گرفته است و کار نوشتن داستان را هم 7 تن از نویسندگان خوب و صاحب قلم کشورمان به عهده داشته اند. نویسندگان این اثر عبارتند از آقایان و خانم ها : ابراهیم حسن بیگی، منیژه آرمین، اکبر صحرایی، علی اکبر والایی، سهیلا عبدالحسینی، بیژن کیا و شیرین اسحاقی.
لازم به ذکر است که این اثر اردیبهشت امسال در مدرسه علمیه مشکات با حضور و سخنرانی حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان و دکتر محمدحسین رجبی دوانی رونمایی گردید.
مخاطبین کتاب جوانان و عموم جامعه بوده زیرا این کتاب واقعیت تاریخ اسلام را در غالب ادبیات داستانی و با زبان شیرین به فرزندان این مرز و بوم عرضه کرده است.
علاقه مندان جهت خرید این اثر می توانند به مراکز عرضه محصولات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در سراسر کشور مراجعه و یا با مؤسسه خاکریز به شماره تماس66063805 تماس حاصل فرمایند.
ضمنا برای خرید اینترنتی این اثر به سایت پاتوق کتاب فردا به آدرس www.bookroom.ir مراجعه نمایند.