به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر هدایت حسینی، مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: برنامه ارتقاء سلامت و کیفیت آبلیمو بدلیل وجود گزارشات فنی از دانشگاههای علوم پزشکی و ارزیابی محصولات سطح عرضه از سال گذشته بصورت یک برنامه مصوب از سال گذشته در اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی و بهداشتی در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در طی این برنامه کنترل مستمر واحدهای تولید کننده آبلیمو و محصول آبلیمو در سطح عرضه انجام گرفته است.
دکتر حسینی اظهار داشت: بمنظور اطمینان از سلامت و کیفیت آبلیمو در اولین قدم ضوابط صدور پروانه های بهداشتی ساخت سازمان غذا و دارو مورد بازنگری قرار گرفت و با توجه به آنکه استفاده از روش های تولید قراردادی و نام های تجاری متعدد سبب بروز تقلبات و تخلفات در این صنعت شده بود محدودیتها از این جهت با همکاری انجمن صنفی مربوطه در نظر گرفته شد.
وی افزود: در ادامه کنترل مستمر و نمونه برداری های متعدد از سال گذشته از سطح عرضه بعمل آمد که بر اساس نتایج آزمایشات بعمل آمده با محصولات و واحدهای تولیدی مختلف برخورد شدیدی نشده است در حال حاضر در راستای اجرای این برنامه 3 خط تولید آبلیمو در کشور بدلیل تخلفات متعدد توقیف و از تولید محصول ممانعت شده است.
مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان اطر نشان کرد: همچنین در تعداد 51 محصول آبلیمو با نام های تجاری متفاوت موارد عدم انطباق با ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اثبات شده است که از طریق دانشگاههای علوم پزشکی ناظر به این واحدهای تولیدی پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارجاع شده است.
در عین حال تعدادی از واحدهای تولید کننده آبلیمو محصولات بسیار با کیفیت و سالم تولید می کنند که مصرف آنها مورد تائید سازمان غذا و دارو است و به دلیل کیفیت بالا امکان اعطای نشان ایمنی و سلامت بعنوان یکی از نشان های عالی حوزه سلامت به آنها وجود دارد.