به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرهاد نظری مدیرکل ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: گلابگیری قمصر کاشان و آیین شست و شوی خانه کعبه یکی از پروندههای منحصر به فرد مربوط به حوزه میراث ناملموس است که نیمی از این آیین در ایران و نیمی دیگر از آن در عربستان برگزار می شود.
وی ادامه داد: این پرونده به صورت مشترک باید با همکاری ایران و عربستان تهیه شود و سازمان جهانی یونسکو هم از این نوع همکاریها استقبال میکند بنابراین باید هر دو کشور در یک همکاری مشترک این پرونده را تهیه کنند. سازمان جهانی یونسکو یک سازمان فرهنگی است که در روابط بین کشورها دخالتی نمیکند.
نظری گفت: پیشنهاد تهیه این پرونده به نمایندگان عربستانی انتقال داده میشود چون باید مورد موافقت دو کشور ایران و عربستان قرار گیرد.
هر ساله در شهرستان قمصر کاشان ضمن برگزاری مراسم سنتی گلابگیری، مراسم ویژهای نیز برای تهیه گلاب ناب ویژه شست و شوی خانه کعبه برگزار میشود. این گلاب به عربستان ارسال شده و هر سال در روز ۲۴ رجب حدود ۴۰ لیتر از این میزان گلاب در روز نخست ماه شعبان المعظم و ۴۰ لیتر آن در ماه ذی الحجه برای شستشوی خانه خدا استفاده می شود.