به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از «ساینس»، برخی از افراد تصور می کنند که با جدا کردن بخش کپک زده غذا یا نان، بقیه آن سالم است و می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس مطالعات محققان وزارت کشاورزی آمریکا، بخش کپک زده و سبز رنگ روی غذا یا نان، نشان می دهد که قارچ یا هاگ (بذر قارچ) در سراسر ماده غذایی ریشه دوانده است و ماده غذایی به طور کامل غیر قابل استفاده است.
در این گزارش آمده است که اکثر کپک ها بی ضرر هستند؛ ولی برخی از آنان بسیار خطرناکند و به دلیل غیر ممکن بودن تشخیص نوع بی ضرر و خطرناک توسط افراد عادی، بهتر است در صورت مشاهده کمترین کپک روی غذا، ماده غذایی به طور کامل دور ریخته شود.
برخی از کپک ها حاوی یک ماده سمی به نام مایکوتوکسین هستند که سبب واکنش های آلرژیک و مشکلات تنفسی می شوند. همچنین ماده آفلاتوکسین که در برخی کپک ها وجود دارد، سرطان زاست. مایکوتوکسین بیشتر در کپک غلات، آجیل، آب انگور، کرفس و سیب دیده می شود و آفلاتوکسین بیشتر در ذرت، بادام زمینی و حبوبات دیده می شود.
متخصصان به افراد توصیه می کند که از ظروف دردار برای نگهداری مواد داخل یخچال استفاده کنند و برای جلوگیری از تشکیل کپک، بیشتر از سه یا چهار روز ماده ای داخل یخچال نگهداری نشود.