آخرین اخبار:
کد خبر:۴۵۴۲۷۹
در مخالفت و موافقت با لایحه دائمی‌شدن برخی احکام برنامه‌های توسعه کل کشور عنوان شد:

برنامه‌های توسعه قبلی، رویکرد اقتصاد مقاومتی ندارند

در حالیکه مخالفان لایحه دائمی شدن برخی از احکام قانون برنامه‌های توسعه کل کشور معتقد هستند احکام برنامه‌های قبلی، رویکرد اقتصاد مقاومتی ندارند، در حالیکه مقرر شده برنامه‌ها مرتبط با اقتصاد مقاومتی باشد؛ اما موافقان آن چنین عنوان می‌کنند که برنامه‌ها در افق زمانی ۵ ساله باید برشی از احکام دائمی باشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 5 آبان) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی یک فوریتی لایحه دائمی شدن برخی از احکام قانون برنامه‌های توسعه کل کشور، در مخالفت با فوریت آن گفت: ازدولت انتظار می‌رفت برنامه ششم توسعه را همانند برنامه‌های دولت‌های قبل و براساس رویکردهای جامع و سرفصل‌های مشخص برای دوره زمانی تعیین‌شده ارائه کند، اما متاسفانه دولت برخی از احکام برنامه‌های توسعه سوم، چهارم و پنجم را در قالب پیشنهاد برای تبدیل شدن به قانون دائمی به مجلس آورده است.

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: رئوس سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری برای برنامه مشخص است، لذا برنامه توسعه برای دوره 5 ساله است و نمی‌توان آن را به قانون دائمی تبدیل کرد.

 

برنامه‌های توسعه قبلی، رویکرد اقتصاد مقاومتی ندارند

 

وی با اشاره به اینکه بخش‌های مختلفی در این لایحه برای دائمی شدن قانون دیده شده است، گفت: این موارد مربوط به کمیسیون‌های مختلف است و لذا کمیسیون اصلی موضوعات مشخص نیست.

 

پورابراهیمی در ادامه یادآور شد: به استناد مواد 131 و 135 آیین‌نامه داخلی مجلس امکان ارجاع قانون دائمی با محتوای متعدد وجود ندارد. همچنین احکام برنامه‌های قبلی، رویکرد اقتصاد مقاومتی ندارند، ولی بعد از تحریم‌های ظالمانه مقرر شده برنامه‌ها مرتبط با اقتصاد مقاومتی باشد.

 

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود:‌مواردی همچون موضوعات فرهنگی، دفاع مقدس و... نیز در پیشنهادات دائمی دیده نشده است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری بر مبنای رویکرد اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: دولت به جای ماده واحده تنفیذی در قالب لایحه پیشنهادات را ارائه داده است که این مورد پذیرش نمایندگان نیست، لذا دولت موظف است برنامه ششم توسعه را همانند قبل به مجلس ارائه کند.

 

تشکیل کمیسیون مشترک بررسی لایحه برنامه مالی دولت در قالب برنامه ششم توسعه

 

 علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به پورابراهیمی گفت: براساس نظر هیات رئیسه، کمیسیون مشترکی طراحی شده است که از تمامی نمایندگان مربوط به موارد قانونی در آن حضور دارند.

 

دولت لایحه برنامه ششم توسعه را ارائه خواهد کرد

 

در ادامه جعفر قادری در موافقت با یک‌فوریت لایحه دائمی شدن برخی از احکام قانون برنامه‌های توسعه کل کشور گفت:‌ برخی از مواد هرساله در برنامه‌های توسعه قید شده است، لذا برنامه‌ها در افق زمانی 5 ساله باید برشی از احکام دائمی باشد.

 

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به اینکه لایحه مذکور نباید رافع مسئولیت دولت برای آوردن برنامه ششم توسعه پیش از لایحه بودجه باشد، افزود: دولت مکلف است پیش از ارائه لایحه بودجه، قانون برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه کند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه دائمی کردن احکام تکراری امری ارزشمند است، تصریح کرد: با تشکیل کمیسیون مشترک که به طور استثنا به اندازه تعداد اعضای کمیسیون تلفیق خواهد بود، می‌توان موارد لایحه مذکور را بررسی کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار