به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل عصر امروز با حضور در دومین همایش نقش پدافند غیرعامل در اقتصاد مقاومتی که در دومین روز از هفته پدافند غیرعامل در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد اظهار داشت: یکی از مسائلی که بسیار حائز اهمیت است جنبه های دفاعی و پدافندی موضوع اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری به خوبی به آن پرداخته اند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره بر این مسئله تاکید داشتند که اقتصاد مقاومتی در برابر تهاجمات اقتصادی بیگانگان آسیب پذیر نباشد و مستحکم باقی بماند.
سردار جلالی با بیان اینکه مصادیقی در موضوع مربوط به تهدیدات دشمن و جنگ وجود دارد که پدافند غیرعامل باید به آن بپردازد خاطرنشان کرد: ما در مقطعی قرار گرفتیم که شاهد تغییر و تحول ماهیت و کیفیت حوزه تهدیدات هستیم بر همین اساس تکلیف ما در حوزه پدافندی بی اثرسازی تهدید بر کشور است همچنین باید همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند نوعی مصون بخشی به کشور جزو وظایف پدافند غیر عامل به شمار می رود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: پرداختن به تهدیدات و بررسی بر روی آنها یک موضوع اصلی و جدی است و باید در محافل دانشگاهی به آن پرداخته شود چرا که هر گون سهل انگاری پیرامون این مسئله و یا برخورد سنتی با آن موجب این می شود که از هدفی که رهبر معظم انقلاب برای ما شاخص گذاری کرده اند منحرف شویم.
وی با اشاره به تهدیدات موجود در عرصه فناوری و تکنولوژی ها اظهار داشت: امروزه تهدیدات در فناوری و تکنولوژی ها به گونه ای قرار دارند که می توانند علاوه بر ایجاد فرصت نیز برای ما تهدیداتی بیافرینند.
سردار جلالی با بیان اینکه امروزه تحول ماهیت تهدیدات در حوزه های جدید امنیت ملی را تحت الشعاع قرار می دهد گفت: به طور مثال ترکیب حوزه مربوط به سایبری و حوزه اقتصادی و پولی می توانند تهدیدات مشترکی را ایجاد کنند که نپرداختن به آنها ممکن است ما را با خطرات جدی مواجه کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: زمانی که کشورها به درگیری با یکدیگر می پردازند در حقیقت 5 مولفه قدرت نظامی، قدرت سیاسی، قدرت فرهنگی، قدرت اجتماعی و قدرت اقتصادی را برای تحت الشعاع قرار دادن قدرت ملی آن کشور به کار می گیرند.
وی با بیان اینکه هر کشوری یک مولفه قدرت جدی دارد و آن مولفه قدرت اقتصادی است گفت: در گذشته اقتصاد صرفا به پشتیبانی در نیروهای مسلح در جنگ ها دیده می شد به نحوی که اگر کشوری می خواست قدرت ملی کشور مقابل را از بین ببرد بنیه اقتصادی آن کشور را مورد هدف قرار می داد اما امروزه شاهد مدل جدید دیگری از این مسئله هستیم به نحوی که نقش مولفه اقتصادی در امنیت ملی همواره ثابت است اما مدل ها و ابزارهای تحت الشعاع قرار دادن این موضوع دگرگون شده است.
سردار جلالی گفت: امروزه حمله به مولفه اقتصادی با استراتژی ها ابزارها و سیاست های اقتصادی انجام می گیرد؛ امروزه تعریفی که از جنگ اقتصادی مطرح است به معنای حمله نظامی به این حوزه نیست بلکه این حمله توسط ابزار اقتصادی و تبدیل اقتصاد به میدان جنگ انجام می گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل بیان کرد: دشمن ابزار، روش، سیاست، دکترین و ساختارهایی را در این زمینه ایجاد کرده و از آن استفاده می کند.
وی با بیان اینکه اقتصادی که در کشور امروزه تدریس می شود عموما الگو گرفته از اقتصاد فرانسه است گفت: یک نوع تهدیدزدایی در این حوزه به چشم می خورد که باید مفاهیم تهدیدزا یا اثر تهدید بر اقتصاد حذف شود این الگوی اقتصادی مدلی را ارائه کرده است که با تجربه گذشته به ناکارآمدی آن پی می بریم.
سردار جلالی با بیان اینکه عرصه اقتصاد عرصه رقابت است تاکید کرد: باید به خوبی مفاهیم جنگ اقتصادی استراتژی ها و راهکارهای مقابله با آن را بشناسیم و بدانیم که امروز آمریکایی ها از ابزاری به نام دیپلماسی در حوزه جنگ اقتصادی چه استفاده ای می کنند همچنین چگونه ابزار جاسوسی و اطلاعاتی و عناصر وابسته به خود را در جنگ اقتصادی سوق می دهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: لازم است تا بدانیم که دشمن از ان جی اوها و امکانات خود برای کنترل دانش و همچنین کنترل فناوری چه استفاده ای می کند چرا که این یک بحث جدی است.
گفتنی است در پایان این مراسم از سایت جامع پدافند اقتصادی کشور رونمایی شد.