به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ شرکت های آمریکایی به هیچ وجه خوشبین نیستند که سال آینده از شرایط سخت اقتصادی و وضعیت بازاری که در سال 2015 با آن مواجه بودند، رهایی یابند و این مسئله ممکن است روی میزان سرمایه گذاری و رشد فرصت های شغلی تاثیر منفی بگذارد.
بر اساس بررسی های موسسه تامسون رویترز، در سه هفته نخست ماه اکتبر، 165 شرکت آمریکایی در چشم اندازهای خود از میزان درآمدها و سوددهی شان به کند شدن رشد اقتصاد جهانی اشاره کرده اند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته 108 مورد و در یک سال قبل از آن 97 مورد بود.
در بین عباراتی که در این گزارش ها به کار رفته، در بسیاری واژه های «فضای اقتصادی کلان چالشی» یا «بادهای مخالف جهانی» به چشم می خورد.
عمده دلیل کاهش درآمدهای شرکت های آمریکایی در سال جاری، تقویت ارزش دلار، ضعف اقتصادی چین و برزیل و افت قیمت نفت و کالاهای خام دیگر بوده است.
افزایش ارزش دلار آمریکا بدان معناست که درآمدهای کسب شده به ارزهای دیگر کمتر از گذشته ارزش دارند. بالا رفتن ارزش دلار همچنین موجب غیررقابتی شدن قیمت کالاهای صادراتی آمریکا می شود.
ضعف در بازارهای مهم نوظهور موجب کاهش خریدها از شرکت های چندملیتی آمریکایی شده و افت قیمت انرژی، فلزات و مواد معدنی نه تنها به تولید کنندگان و معدن کاران آسیب زده، بلکه موجب متضرر شده شرکت های تولیدی و خدماتی ای شده که این کالاها را می فروشند.
در بین شرکت های بزرگی که در هفته های گذشته تعداد فرصت های شغلی خود را کاهش داده اند، نام شرکت هایی همچون یونایتد تکنولوژیز، جنرال الکتریک، هیولت پاکارد (آچ پی) و بزرگترین ارئه دهنده خدمات میادین نفتی جهان، شلومبرگز دیده می شود.
حتی شرکت تویتر و گروه بیوتکنولوژی بیوژن هم اعلام کرده اند که در حال تعدیل نیرو هستند.
کارفرمایان بزرگ آمریکایی در سه ماهه سوم امسال 205 هزار و 759 فرصت شغلی را کاهش دادند که بیشترین میزان کاهش فرصت های شغلی از سه ماهه سوم سال 2009 تاکنون است.