به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، این قطعنامه سهشنبه با 191 رای موافق از 193 عضو این مجمع تصویب شد. تنها امریکا و اسرائیل به این قطعنامه رای منفی دادند.
اگرچه چنین قطعنامههایی غیرالزامآور است، اما میتواند وزنه سیاسی داشته باشد.
نم: امریکا تحریمهای کوبا را لغو کند
همچنین، غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل، که به نمایندگی از صد و بیست عضو غیر متعهدها (نم) در سازمان ملل سخنرانی میکرد گفت ادامه تحریمها علیه کوبا کاملا توجیهناپذیر است و سدی در برابر تلاشهای این کشور برای دستیابی به توسعه پایدار به شمار میرود.
وی افزود جنبش غیرمتعهدها بارها از دولت امریکا خواسته است که به تحریمهای یکجانبۀ اقتصادی، تجاری و مالی خود علیه کوبا که با قوانین بینالمللی، اساسنامه سازمان ملل و همچنین اصول و هنجارهای حاکم بر روابط صلحآمیز بین کشورها مغایرت دارد، پایان دهد.
این در حالی است که امریکا و کوبا ماه ژوئن پس از 54 سال روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، برای رفع تحریمهای تجاری علیه کوبا گامهایی برداشته است، اما در نهایت این کنگره است که باید دربارۀ لغو کامل تحریمها تصمیم گیری کند.
کنگرۀ امریکا که اکثریت آن در اختیار جمهوریخواهان است تاکنون با درخواست اوباما برای لغو تحریمهای کوبا مخالفت کرده است.
واشنگتن از سال 1961 روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع و تصمیم به تحریم این کشور گرفت. اگرچه برخی از این تحریمها در ماههای اخیر لغو شده است اما بیشتر تحریمهای امریکا همچنان به قوت خود باقی است.
اوباما دسامبر گذشته اعلام کرد گفتوگوها برای عادیسازی روابط دیپلماتیک با کوبا را از سر میگیرد.
یک ماه بعد امریکا کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد.
همچنین، در پی این چرخش در سیاست خارجی امریکا، اوباما دستور اجازۀ سفرهای بیشتر به کوبا، افزایش میزان حوالۀ پول نقد به این کشور و کاهش محدودیتهای برخی از بخشهای بازرگانی با هاوانا را صادر کرد.
پس از آن، اوباما ماه آوریل با رائول کاسترو، رئیس جمهور کوبا به طور رسمی مذاکره کرد که این نخستین دیدار رهبران دو کشور از سال 1956 به حساب میآمد.
رونالد گودارد، مشاور ارشد امریکا در امور نیمکره غربی پیش از تصویب قطعنامۀ روز سه شنبه گفت در متن آن به «گامهای مهم» اوباما برای از سرگیری روابط اشارهای نشده است.
وی در مجمع عمومی گفت اگر کوبا فکر میکند این اقدامها میتواند دو کشور را در مسیر دلخواه هدایت کند، «اشتباه» است.
این در حالی است که اگرچه دولت هاوانا برای بهبود روابط با واشنگتن تلاش میکند اما میگوید عادی سازی کامل روابط با امریکا نیازمند لغو کامل همه تحریمها است.