به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، به نقل از «تله سور»، صدمات انسانی ناشی از تحریمهای اقتصادی مالی و تجاری آمریکا علیه کوبا بیشمار است بطوریکه بیش از 77 درصد از مردم این کشور از زمان تولد با تاثیرات ناشی از این تحریمها دست به گریبان بودهاند.
کوبا روز گذشته یعنی در تاریخ 27 اکتبر سال جاری (6 آبان) توانست حمایت 191 کشور از 193 کشور عضو سازمان ملل متحد را برای لغو تحریمهای اقتصادی، تجاری و مالی اعمال شده بر این کشور از سوی آمریکا را به دست آورد.
«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا روز گذشته طی سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که بسیاری از مشکلات اقتصادی، سختیهای بیحد و حصر و کمبودهای بیشمار مردم کوبا ریشه در تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه «هاوانا» دارند.
وی در ادامه برخی از صدمات و محدودیتهای مردم کوبا طی دوره تحریمها را نام برد:
1- کوبا اجازه صادرات و واردات آزادانه مواد غذایی از آمریکا را ندارد؛ از سال 2000 تا کنون محدودیت کوبا در این زمینه شدت بیشتری یافته است.
2- آمریکا در این سالها از دادن وام به کوبا امتناع کرده است و کوبا باید برای همه خریدهای خود، از این کشور مجوز بگیرد.
3- کوبا علاوه بر اینکه باید از واشنگتن مجوز ورود کالا به کشورش را دریافت کند بلکه به ناچار باید هزینه همه خریدها را به صورت نقدی و از طریق بانکهای کشورهای جهان سومی و با ارزی به غیر از دلار حساب کند و از قبل نیز مبلغی را به عنوان پیش پرداخت، بپردازد.
4- مردم کوبا هرگز نمیتوانند از کشتیهای کوبایی برای انتقال موادغذایی از آمریکا به کوبا استفاده کنند.
5- در سال 1992 قانونی در آمریکا تصویب شد که صادرات دارو به کوبا را مشروط کرد.
6- کوبا باید درباره تحویل گیرندگان نهایی داروهای خریداری شده از آمریکا گزارشی تهیه کند و نمیتواند هزینه دارو را مستقیما پرداخت کند علاوه بر این مبلغ پرداختی نباید به صورت دلار پرداخت شود که خود به تنهایی مشکلات بسیاری برای کوبا ایجاد میکند و در کنار هزینه اصلی هزینههای اضافی نیز به وجود میآورد.
7- شرکتهای آمریکایی همچون شرکت «کلمبیانا بیولار» از صادرات سیلندرها مخصوص تصفیه آبهای کلردار قناتها و چاههای کشور خودداری میکنند.
8- شرکتهای آمریکایی دیگری همچون «سیگما آلدریچ» یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده محصولات شیمیایی و بیوشیمیایی حاضر به عرضه تولیدات خود به شرکتهای شیمیایی و یا حتی ارائه اطلاعاتی تکنیکی کوبایی نمیشود.
9- بیماران سرطانی کوبایی از کمبود تجهیزات پزشکی که از آمریکا خریداری میشوند رنج میبرند؛ در حال حاضر نیز شرکتهای آمریکایی از عرضه تجهیزات مورد نیاز در بیمارستانهای کوبا سرباز میزنند و مشکلات بسیار زیادی را برای مردم ایجاد میکنند.
10- کوبا اجازه دریافت وام و همچنین تامین مالی خود از مؤسسات خصوصی و موسسات مالی بین المللی را ندارد.
«کری» روز جمعه 14 آگوست (23 مرداد) جهت انجام اقدامات لازم برای بازگشایی رسمی سفارت کشور خود در کوبا به «هاوانا» پایتخت این کشور آمریکای لاتینی سفر کرد؛ این سفر با مراسم برافراشتن پرچم آمریکا بر فراز سفارت این کشور در «هاوانا» همراه بود.
سفارت آمریکا در کوبا از 20 جولای (30 تیر) بازگشایی شده اما مراسمهای رسمی آن به زمان حضور وزیر امور خارجه آمریکا در کوبا موکول گردیده است.
سفارت کوبا در آمریکا نیز در 20 جولای با حضور وزیر امور خارجه این کشور آمریکای لاتین در آمریکا بازگشایی شد و پرچم کوبا بر فراز ساختمان وزارت امور خارجه آمریکا به اهتزاز درآمد و در کنار پرچم 150 کشور دیگر که آمریکا با آنان روابط دیپلماتیک دارد قرار گرفت.
دو کشور با میانجیگری واتیکان 18 ماه مذاکرات محرمانه داشتند اما 26 آذر (17 دسامبر) در بیانیهای مشترک اعلام کردند روابط دیپلماتیک خود را از سر میگیرند و زندانیان یکدیگر را آزاد خواهند کرد.
پس از آن، اوباما ماه آوریل با «رائول کاسترو»، رئیسجمهور کوبا به طور رسمی مذاکره کرد که این نخستین دیدار رهبران دو کشور از سال 1956 بود.
دو طرف از زمان اعلام تاریخ از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک دو کشور در 17 دسامبر ( 26 آذر 93) تاکنون چند بار مذاکره کردهاند.