به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» قاسم مقصودنژاد مسئول بازرگانی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی گفت: امسال این مؤسسه به صورت رسمی جهشی را برای صادرات و معرفی محصولات انسانی و دامی تولیدی خود به کشورهای آسیای میانه، آسیای شرقی و خاورمیانه آغاز کرده است.
وی افزود: در 6 ماه گذشته ارتباطات بسیار خوبی با کشورهای عربی از جمله سوریه و عراق برای صادرات واکسن انسانی و دامی انجام شده است.
مسئول اداره بازرگانی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی با بیان اینکه سرمهای ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی تولیدی مؤسسه در منطقه خاورمیانه بینظیر است، تصریح کرد: اولین محموله رسمی صادراتی سرم ضد مارگزیدگی به ارزش 150 هزار دلار به عراق صادر شده، ضمن اینکه برای صادرات آن از سوی این کشور درخواست مجدد وجود دارد.
مقصودنژاد بیان داشت: با ازبکستان تعاملاتی در مورد صادرات واکسن دام تیلریوز انجام شده و امیدواریم به زودی از سوی این کشور درخواست برای صادرات دریافت شود.
وی همچنین به درخواست وزارت بهداشت انگلیس برای سرم ضد مارگزیدگی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی اشاره کرد و گفت: مکاتبات اولیه با این کشور در حال انجام است و احتمالا این مکاتبات منجر به عقد قرارداد برای صادرات میشود.
مسئول اداره بازرگانی خارجی بیان داشت: با رایزنیهای انجام شده بین نمایندگان دو کشور ایران و افغانستان به زودی صادرات واکسن دامی به افغانستان هم آغاز میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون صادرات به صورت غیررسمی انجام میشده است، گفت: اگرچه رقبایی برای واکسن و سرمهای ساخت مؤسسه رازی وجود دارد، اما کیفیت و قیمت محصولات تولیدی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی بینظیر است.
مسئول اداره بازرگانی خارجی اظهار داشت: قرقیزستان هم از جمله کشورهایی است که درخواست دو میلیون دوز واکسن بروسلوز را از این مؤسسه داشته و این واکسن به زودی به کشور مذکور صادر میشود.
مقصودنژاد بیان داشت: اکثر واکسنهای تولیدی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی از ظرفیت صادراتی برخوردار است و به همین دلیل امسال به کار شناسایی بازارهای هدف صادرات اختصاص یافتهاست.
مسئول بازرگانی خارجی مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی تصریح کرد: تمامی واکسنهای طیور تولیدی این مؤسسه از جمله نیوکاسل، برونشیت (دوگانه روغنی کشته) و گامبورو از ظرفیت صادراتی برخوردار است.
وی واکسنهای دامی تیلریوز و آنتروتوکسمی و طاعون را هم از جمله واکسنهایی عنوان کرد که دارای ظرفیت صادراتی است و گفت: اگرچه باید بخشی از مواد اولیه واکسن و سرمها را از خارج وارد کنیم، ولی مشکلی در زمینه تأمین آن نیست.
مقصودنژاد بیان داشت: مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی در مورد واکسن برونشیت از 30 درصد ظرفیت تولیدی استفاده میکند، در حالی که اگر با عنایت مسئولان از واردات محصولات مشابه جلوگیری شود، میتوان ظرفیت تولید را افزایش داد.
وی افزود: ارزش هر سرم ضد مارگزیدگی حدود 250 دلار است و صادرات هر سرم مارگزیدگی معادل 5 بشکه نفت برای کشور ارزآوری دارد.
منبع: فارس