به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، قرن بیستم به سبب تاثیری که از پیشرفت علم و توسعه مبانی علمی در کلیت جامعه داشته است، کتابخانه را نشانی از موفقیت سیاستهای علمی معرفی کرده است. البته در این بین دولتها در رقابتی شرکت کردهاند تا با تجهیز بیشتر کتابخانهها و توسعه کتابخوانی، رشد علمی و فرهنگی کشور خود را به رخ کشند.
در این بین برخی از کتابخانهها با بهرهگیری از معماری ویژه جلوهای دیگر به این نماد علمی - فرهنگی دادهاند. برخی با حفظ معماری گذشته و برخی با خلق تصویری بدیع از یک سازه ویژه. در این گزارش سفری به ده کتابخانه زیبای جهان شده است:
1- کتابخانه عمومی سینسیناتی و همیلتون کانتی (Public Library of Cincinnati and Hamilton County) در اوهایو آمریکا
این کتابخانه در 14 مارس 1853 در شهر سینسیناتی آمریکا تاسیس شد. تعداد کتابهای موجود در این کتابخانه 9.5 میلیون نسخه و تعداد اسناد نگهداری شده بالغ بر 15.6 عنوان از جمله فیلم و سند است.کتابخانه سینسیناتی دوازدهمین کتابخانه بزرگ آمریکا محسوب میشود که در مساحتی بالغ بر 542,527 متر مربع و بیش از نیم میلیون عضو قرار دارد.
2- اتاق مطالعه سلطنتی پرتغال (Real Gabinete Português de Leitura) ریودوژانیرو برزیل
3- کتابخانه ملی اتریش (Austrian National Library) وین اتریش
4 - کتابخانه صومعه سنت فلورین (St. Florian Monastery) در اتریش
این سازه متعلق به اوایل قرن نهم میلادی است که توسط آگوستیناس در قرن یازدهم بازسازی شده است. کتابخانه شهر سنت فلورین نمونهای از معماری باروک به حساب میآید. علت نامگذاری صومعه به نام سنت فلورین، دفن این قدیس در زیر صومعه است. ساخت بخش کتابخانه صومعه به سال 1744 بازمیگردد که توسط جوآن هایبرگر ساخته شده است. این کتابخانه دارای 130هزار عنوان کتاب و یک گالری حاوی نقاشیهای قرن شانزده و هفدهم است.
5- کتابخانه آدمونت (Admont Abbey) در اتریش
صومعه بندیکتی در جوار رودخانه انس قرار دارد و لقب بزرگترین کتابخانه رهبانی دنیا را یدک میکشد. معماری این کتابخانه همانند دو کتابخانه اتریشی دیگر متعلق به دوره باروک است. ساختمان صومعه در سال 1074 تاسیس شد؛ ولی کتابخانه متعلق به سال 1776 است و توسط ژوزف هوبر طراحی شده است. در سال 1865 صومعه دچار حریق شد؛ ولی کتابخانه نجات پیدا کرد. ابعاد کتابخانه 70×14×13 است و دارای 70هزار عنوان کتاب و 200هزار جلد کتاب است. این کتابخانه از 48 پنجره بهره میبرد که نور طلایی و سفید منعکس میکنند. در بخش آثار کهن این کتابخانه از 1400 کتاب دستنویس و 900 کتاب چاپی اولیه نگهداری میشود.
6- کتابخانه دانشگاه ییل (Yale University Library) در ایالت کانکتیکات آمریکا
7- کتابخانه ملی هلند (National Library of the Netherlands) در The Hague
مهمترین کتابخانه کشور هلند در 1798 تاسیس شده است و دارای شش میلیون عنوان کتاب، روزنامه، مجله و میکروفرم است.
8- کتابخانه اوبرلاسیتزیشه علم (The Oberlausitzische Library Of Science) گرلیتز آلمان
کتابخانه اوبرلاسیتزیشه علم در سال 1950 در پی توسعه آلمان پس از جنگ تاسیس شد. این کتابخانه که به مباحث علمی اختصاص یافته است، دارای 140هزار سند تاریخی است.
9- کتابخانه ملی فرانسه (National Library of France) در پاریس فرانسه
10 - کتابخانه کنگره آمریکا (Library of Congress) در شهر واشینگتون دی سی
منبع: تسنیم