کد خبر:۴۵۸۲۵۱

هشدار یونیسف درباره شیوع وبا در عراق

آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) دربارۀ شیوع گستردۀ بیماری وبا در عراق به ویژه امکان افزایش ابتلای کودکان و زنان بی‌خانمان به این بیماری هشدار داده است.

به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، پیتر هاکینز، نماینده یونیسف در عراق روز جمعه در بیانیه‌‌ای اعلام کرد: « متاسفانه خطر بالایی وجود دارد که بیماری وبا به مناطق بیشتری از عراق گسترش یابد و به ویژه زنان و کودکان بی‌خانمان و منزوی و خانوادۀ آنان را تحت تاثیر قرار دهد، بنا بر این ما باید به سرعت اقدام کنیم.»

 

در این بیانیه آمده است: «با بارش سنگین باران در اواخر اکتبر و جاری شدن سیل، آب چند منطقه این کشور را از جمله بغداد فرا گرفت؛ مناطقی که نسبت به گسترش این بیماری عفونی آسیب‌پذیر تلقی می‌شوند.»

 

بر اساس این بیانیه، از زمان شیوع بیماری وبا در اواسط سپتامبر تاکنون بیش از 2200 نفر در 15 استان از 18 استان عراق به این بیماری مبتلا شده‌اند که حدود 20 درصد از آنان کودک بوده‌اند.

 

وبا يك بيماري حاد روده‌اي است كه به طور ناگهاني و با اسهال شديد ظاهر می‌شود و در صورت عدم درمان صحيح و سریع، بدن بیمار به علت از دست دادن آب و الكتروليت دچار کم آبی شده و در نهایت منجر به مرگ می شود.

 

عامل بیماری‌زای وبا نوعی باکتری به نام ویبریو کلرا است و سمي كه اين ميكروب در روده انسان ترشح مي‌كند، باعث بروز بيماري در انسان مي‌شود. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آب‌های زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع است و عامل بیماری‌زا بیشتر از طریق مدفوع و فاضلاب منتقل می‌شود.

 

به علت شیوع بیماری وبا، شروع سال تحصیلی جاری در بخش‌های گسترده‌ای از عراق تا یک ماه به تعویق افتاد.

 

هاکینز پیش از این اعلام کرده بود، بیماری وبا در عراق گسترش یافته و به برخی از کشورهای همسایه سرایت کرده است.

 

وی هشدار داد این بیماری عفونیِ واگیردار ممکن است با توجه به نزدیک شدن مراسم مذهبی سالانه در عراق، به یک اپیدمی در سطح منطقه تبدیل شود.

 

هاکینز روز پنج شنبه گفت: «امکان شیوع منطقه‌ای این نوع بیماری وجود دارد و این خطر می‌تواند با افرادی که از کل منطقه به عراق می‌آیند، افزایش یابد...در کویت، بحرین و سوریه مواردی از وبا تایید شده است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار