آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۰۵۴۲
گزارش/

بازگشت به نقطه آغاز/ آمریکا: بشار اسد نباشد

کری برخلاف بیانیه نشست اول گفته است بشار اسد باید کنار رود این درحالیست‌که پوتین کماکان معتقد است مردم سوریه باید سرنوشت خودرا تعیین و تصمیم نهایی را بگیرند. وجمهوری‌اسلامی نیز تنها راه،حل بحران سوریه را مبتنی بر خواست و نظر مردم این کشور می‌داند.

گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: در آستانه دومین نشست سوریه، آمریکا در قالب سیاست یک بام و دو هوای خود که به بخشی از راهبرد هویت‌بخش سیاست خارجی این کشور تبدیل شده است؛ اعلام کرد انتخابات سوریه برگزار شود اما بدون حضور بشار اسد.

 

 

جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده شب گذشته درست در آستانه برگزاری دور سوم مذاکرات وین عنوان کرد: اگر قرار باشد جنگ در سوریه پایان یابد باید جایگزینی مناسب برای اسد داشته باشیم جایگزینی که بتواند ما را در پیشبرد اهداف مان تامین کند.

 

 

این ادعای آمریکاهایی خلاف آن چیزی است که دو هفته قبل نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپا وسایر کشورهااز جمله خود آمریکا بر آنها توافق کرده بودند. براساس بیانیه وین هیچ حرفی از ماندن و رفتن بشار اسد مطرح نشد و قرار بر آن شد که مردم سوریه خود سرنوشت خود را تعیین کنند.

 

 

پس از برگزاری دور قبل مذاکرات وین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران حاضر و عنوان کرد: در روند مذاکرات  تاکید کردیم آینده سوریه باید توسط مردم این کشور تامین شود وما اینجا نیامدیم تصمیم بگیریم چه کسی مسئولیت داشته باشد و چه کسی مسئولیت نداشته باشد.

 

 

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایالات متحده درست در آستانه دور جدید مذاکرات وین عنوان کرد: "شرکت کنندگان در مذاکرات وین نباید پای خود را در یک کفش کنند." آنچه از این جمله به ذهن متبادر می شود این است که کشورهایی مانند ایران و روسیه که در نشست قبل می گفتند مردم سوریه باید در خصوص ماندن و رفتن بشار اسد تصمیم بگیرند در نشست امروز باید از موضع خود کوتاه آیند.

 

 

ادعای اخیر آمریکایی هادر ایران باعث شد تردیدهایی در خصوص رفتن یا نرفتن ایران به نشست امروز وین به وجود آید تا آنجا که سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: "جمهوری اسلامی با در نظر گرفتن خطوط قرمز خود در نشست وین شرکت خواهد کرد و فیصله بخش منازعات سوریه ملت سوریه خواهند بود" وی همچنین عنوان کرد که بازیگران خارجی فقط می‌توانند تسهیل کننده پروژه‌ای باشند که رجوع به خواست ملت سوریه است.

 

 

 

به هر حال سوالی که در این میان به ذهن می رسد این است که آیا نشست امروز در وین دوباره به نقطه آغاز باز خواهد گشت؟ آیا آمریکا و متحدانش نتیجه نشست هفت و نیم ساعته دو هفته قبل خود و بیانیه وین را انکار خواهند کرد؟ باید منتظر ماند و حوادث آتی را نظاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار