گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-زهرامهران راد بیش از یکماه پیش بود که رسانه ها خبر درخواست اسد رئیس جمهور سوریه برای کمک نظامی از روسیه را در صدر اخبار خروجی های خود قرار دادند.
براین اساس رئیس جمهوری سوریه در نامهای به همتای روس خود، خواستار کمک نیروی هوایی روسیه برای مبارزه با تروریسم در سوریه شده بود. براساس خبری که کاخ«ریاست جمهوری سوریه» اعلام کرد، بشار اسد رئیس جمهور این کشور در نامهای رسمی از «ولادیمیر پوتین» درخواست کمک و اعزام نیروی هوایی به کشورش را داده بود.
بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ریاست جمهوری سوریه گفته بود اعزام نیروی هوایی روسیه به سوریه به درخواست دمشق انجام شده و در این خصوص شخص اسد نامهای به پوتین ارسال ،ودر جزئیات این نامه اسد از پوتین خواسته بود که در چارچوب مبارزه با تروریسم، نیروی هوایی به سوریه اعزام کند. بشار اسد این درخواست سوریه را طبق قوانین بینالملل و توافقنامههایی ارزیابی کرده بود که برای تحقق منافع دولت، ملت و حاکمیت ارضی دو کشور امضا شده است.این خبر در حالی منتشر شد که درست صبح همان روز پارلمان روسیه با درخواست رئیس جمهورر این کشور برای صدور مجوز عملیات خارج از مرزها، موافقت کرده بود.
پوتین: منتظر نمیمانیم تا تروریستها از سوریه به روسیه برسند
در این میان پوتین رئیسجمهوری روسیه ساعاتی پس از آغاز عملیات جنگندههای این کشور در سوریه گفته بود منتظر نمیماند تا تروریستها از سوریه به روسیه برسند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترزدر همان روز ، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه ساعاتی پس از آغاز عملیات جنگندههای این کشور در سوریه گفته بود: اگر تروریستها در سوریه موفق شوند، بهسراغ روسیه خواهند آمد و ما منتظر چنین چیزی نمیایستیم.وی تنها راه برای مقابله با تروریسم موجود در سوریه را انجام اقدامات پیش دستانه معرفی کرده بود.پوتین همچنین تاکید کرده بود حمایت از دولت بشار اسد از طریق حملات هوایی خواهد بود و نیروهای زمینی روسیه در سوریه حضور نخواهند داشت.
اظهارات مداخله جویانه وزیر دفاع آمریکا : مسکو تاوان دخالت نظامی در سوریه را می پردازد
وقایع و تحولات منطقه البته سکوت و بی تفاوتی کشورغیرهمجوار ولی صاحب منافع درخاورمیانه یعنی آمریکا را بهدنبال نداشت و ایالاتمتحده نیز کم کم از بهت آغازعملیات روسیه بر ضد سوریه خارج و در این خصوص به اظهار نظر پرداخت.
مقامات آمریکایی که از بمباران های وسیع داعش به دست نیروی هوایی روسیه شوکه شده بودند، تلاش کردند با به راه انداختن جو تبلیغاتی، این حملات را بی اثر جلوه دهند و در این راه ژست مدافع حقوق بشر را نیز به خود بگیرند؛ناگفته نماند این در شرایطی است که آنها در یک سال گذشته تعداد زیادی از غیرنظامیان سوری را درحملات خود کشته اند.
پیش گویی عجیب وزیر دفاع آمریکا درمورد تلفات روسها در جنگ علیه داعش
در این گیرو دار « اشتون کارتر»، وزیر دفاع آمریکا در اظهارنظری که بیشتر حکایت ازترس داشت عنوان کرده بود مسکو به زودی تاوان این دخالت نظامی را می پردازد. رییس پنتاگون همچنین با پیشبینی تلفات روسهها گفته بود : روسیه به زودی و با آغاز حملات تلافی جویانه و بالارفتن آمار تلفات خود، هزینه حمله به سوریه را خواهد پرداخت.
البته این اظهار نظر عجیب جناب اشتون واکنش سخنگوی وزارت دفاع روسیه را نیز به دنبال داشت:«ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه اظهارات کارتر را منفی بافی خوانده بود و آنها را فاقد اهمیت توصیف کرده بود.
عربستان سعودی می گوید به شدت نگران حملات نظامی روسیه علیه تروریستهای داعش در سوریه است!!!!
در همین کش وقوس ها عربستان سعودی که خود را از سهام داران اصلی در منطقه می داند ساکت نماند «عبدالله المعلمی»، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه (9 مهر) در مجمع عمومی سازمان ملل از روسیه درخواست کرده بود تا حمله به «حومه حمص و حما» در سوریه را متوقف کند.
این در حالی است که عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، در مجمع عمومی سازمان ملل تهدید کرده بود اگر بشار اسد از قدرت کنار نرود باید با گزینه نظامی او را برکنار کرد.
اسرائیل و استراتژی سکوت از حقیقت تا واقعیت
این در حالیست که در کنار تمام این اظهار نظرهای وقت و بی وقت کشورهای همسایه وغیر همسایه سوریه ، رژیم صهیونیستی که ازجمله منتفعین اصلی تحولات منطقه محسوب می شود،سکوت معناداری اتخاذ کرده است وتا کنون هیچ موضعی رسمی از سوی اسرائیل درباره دخالت نظامی روسیه در سوریه اعلام نشده است.
اکنون رفته رفته روشن می شود که اسرائیل هیچ دلیل روشنی برای این که بتواند در این باره موضع گیری کند، ندارد. یعنی نمی تواندارزیابی صحیحی از تحولات داشته باشد و به موجب آن موضعی روشن اتخاذ کند.
این صحیح است که اسرائیلی ها از دخالت مستقیم نظامی روسیه در سوریه انتقاد کرده اند اما این دخالت را در چارچوب تامین منافع روسها می بینند و فعلا چیزی فراتر از آن نتوانسته اند بیان کنند.
شایان ذکر است که به تازگی مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل در تلاویو گزارشی ارائه داده که در آن تلاش کرده واقعیت های جاری در سوریه و عواقب دخالت نظامی روسیه در آن را ارزیابی کند. در این گزارش سعی شده سناریوهای مختلف بررسی شوند و مواضع اسرائیل در قبال هر کدام از آنها بیان شود. تهیه کنندگان این گزارش همچنین توصیه کرده اند که تلاویو باید با طرف های منطقه ای و بین المللی همکاری کند تا حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه سرنگون شود و هم زمان به «محور رادیکال» که تهدید اصلی و استراتژیک برای اسرائیل است ضربه وارد آید. منظور از محور رادیکال همان محور مقاومت است که در این گزارش با این عنوان از آن نام برده شده است.
ساجدی معتقد است رژیم صهیونیستی تا زمان برقراری امنیت در مرزهای خود سکوت اختیار خواهد کرد
براین اساس و برای واکاوی دلائل بیشتری از علل سکوت رژیم صهیونیستی در خصوص حضور روسیه در سوریه به گفت وگویی با« محمد ساجدی» کارشناس مسائل خاورمیانه و روسیه شناس پرداختیم.
وی در خصوص علت سکوت اسرائیل به واسطه اتفاقات منطقه و ورود روسیه به سوریه اظهار داشت: به طور کلی رژیم صهیونیستی از پیشبینی اتفاقاتی که در منطقه رخ خواهد داد عاجز است. این در حالی است که با روند فعلی تمام حوادث منطقه به نفع اسرائیل تمام می شود. کشورهایی مثل لبنان، لیبی، مصر، سوریه، عراق و یمن در حال اشتعال هستند و از این اشتعال هیچ کس جز رژیم صهیونیستی منتفع نمیشود.
ساجدی ادامه داد: براین اساس اسرائیل شاهد آن است که دشمنانهای این رژیم پوشالی در حال تقسیم و تجزیه هستند واین اتفاق به نفع اسرائیلیهاست،این که کشورها براساس قومیتی عرب، ترک، کردو... تجزیه شوند سبب خواهد شد که قوم یهود نیز به عنوان یک قوم مجزا مشروعیت پیدا کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه دلیل دوم سکوت رژیم صهیونیستی در خصوص مسائل منطقه را عدم اعتماد به گروهک تروریستی داعش دانست و ادامه داد: هیچ تضمینی وجود ندارد که این گروه تروریستی که امروز به سمت سوریه سلاح گرفته است بعدا سلاح خود را به سمت رژیم صهیونیستی کج نکند و حتی ممکن است روسها موفق شوند قیمت نقدی داعش را بپردازند.
وی افزود: به هر حال اسرائیل در شرایط فعلی هیچ نوع ذهنیتی برای مقابله با گروه تروریستی داعش و وارد معامله شدن با این گروهک ندارد.
ساجدی در پایان با اشاره به اینکه مرزهای اسرائیل در شرایط فعلی مورد تهدید قرار نگرفته است خاطر نشان کرد: براساس این امنیت، رژیم صهیونیستی بهترین موضع در شرایط فعلی را سکوت می داند.
کشورهای عرب منطقه، رژیم صهیونیستی را ثروتی استراتژیک قلمداد می کنند
آنچه از بدیهیات محسوب میشودآن است که اگراوضاع و شرایط به همین ترتیب و روال پیش رود وجمهوری اسلامی وروسیه به حمایت های خود از بشار اسد ادامه دهند،رژیم صهیونیستی چاره ای جز آنکه فکری اساسی به حال خود کند نخواهد داشت.
بههرحال آنچه در این روند به ذهن میرسدآن است که اسرائیل باید از فرصت پیش آمده یعنی دخالت روسیه استفاده کرده ورابطه خود با کشورهای سنی مذهب منطقه را تقویت کند، زیرا در شرایط فعلی کشورهای عرب منطقه به رژیم صهیونیستی به عنوان یک ثروت استراتژیک نگاه می کنند و اگر ائتلاف غربی نتواند اسد وداعش را ازبین ببرد،اسرائیل باید برای سناریوی سوریه بدون اسد دست به دامان روسیه باشد.واین رژیم پوشالی در روند تضعیف حزب الله و ایران چاره ای جز سرنگونی نظام اسد نخواهد داشت که البته عملی شدن این امر با توجه به شرایط فعلی و واکنش روس ها بعید به نظر می رسد.