به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، وی که در اقامتگاه سفیر آمریکا در پاریس در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، گفت آتشبسی که در بیانیه مذاکرات وین در مورد سوریه پیشبینی شده، کمک شایانی به مبارزه با داعش خواهد کرد.
کری گفت: «این یک گام فوق العاده بزرگ است. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم، راه برای چیزهای بسیار زیادی باز خواهد شد. ما با احتمال عملی یک انتقال بزرگ برای سوریه، تنها چند هفته فاصله داریم و تصور نمیکنم که افراد زیادی متوجه این مسئله شده باشند، اما این یک واقعیت است.»
وی افزود: «ما در مورد چند ماه صحبت نمیکنیم، بلکه داریم در مورد چند هفته حرف میزنیم.»
او در مورد دیدارهایش در پاریس هم گفت: «از دل این جلسه در پاریس هم سطح بالاتری از آمادگی و همکاری بیشتری از سوی کشورهایی به دست آید که کمتر نسبت به اینکه ممکن است بخشهای دیگر جهان هم هدف قرار بگیرند، نگرانی داشتند.»
کری در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «احساس من این است که با حملات لبنان، با آنچه که در مصر رخ داد، با (حادثه بمبگذاری) آنکارا ترکیه و با حملات در پاریس، ما باید تلاشهایمان برای هدف قرار دادن مرکز اصلی آنها، جایی که از آنجا برنامهریزی میکنند را افزایش داده و ضمنا تلاش بیشتری برای کنترل رفت و آمد افراد از مرزها انجام دهیم.»
روز شنبه (23 آبان) دور تازهای از مذاکرات بینالمللی در مورد سوریه با مشارکت 20 کشور و سازمان در شهر وین اتریش برگزار شد.
شرکتکنندگان در این نشست که ایران هم یکی از آنها بود، در این نشست بر لزوم آغاز فرآیند سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه تأکید کردند. در پایان این کنفرانس یک روزه بیانیهای مشترک صادر شد که نقشه راه حل بحران در آن مشخص شده است.
اصلاح قانون اساسی و تشکیل دولت انتقالی ظرف 6 ماه، برقراری آتشبس سراسری در سوریه، تعیین لیستی مشترک از گروههای تروریستی و نهایتا برگزاری انتخابات ظرف 18 ماه از مهمترین مفاد این بیانیه است.
بر اساس این بیانیه، آتشبس احتمالی شامل گروههایی چون داعش، جبهه النصره و لیستی از گروههای تروریستی مورد توافق، نخواهد شد.
پیش از این هم نشست وین 1، روز جمعه (9 آبان ماه)، با حضور وزرای خارجه نزدیک به 20 کشور از جمله ایران، آمریکا، روسیه و عربستان سعودی و همچنین نمایندگان اتحادیه اروپا و سازمان ملل در هتل «امپریال» این شهر برگزار شده بود.
انتظار میرود نشست بعدی در مورد سوریه ظرف یک ماه آینده برگزار شود.
سوال اساسی این است که چرا تا الان به دنبال برقراری آتش بس نبودند؟و اگر آتش بسی بوده چرا اثرش افزایش قدرت تروریسم بوده؟آیا جز این است که صهیونیستهای آمریکایی سردمدار،ارباب،خط ده و حامی تمامی تروریستهای دنیاست؟!