به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ رویا طباطبائی رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: برای رشد بلندمدت اقتصادی کشور و افزایش استاندارد زندگی و خوب زیستی، بهره وری مهمترین نقش را ایفا می کند.
وی افزود: بهره وری از بدو خلقت بشر، همواره مد نظر بوده به طوری که انسانها در آن دوران به دنبال استفاده بهتر از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری ابزارالاتی بودند که در زندگی روزمره استفاده می کردند.
افزود: بنابر تعریف امروزی، بهره وری یک نگرش ذهنی و مبتنی بر این عقیده است که وظیفه و عملکرد هر فرد باید بهتر از قبل انجام گیرد.
وی تصریح کرد: بهره وری با نگرش توسعه پایدار در ترکیب چهار سرمایه انسانی، فیزیکی، اجتماعی و طبیعی است و رشد کیفیت، پیش نیاز بهره وری است که باید مورد توجه انسانها و سازمانها قرار بگیرد تا بتواند بستر بهره وری را فراهم کند و در این راه باید به مسائلی مثل عملکرد، ویژگی عمل، قابلیت اعتماد، انطباق، قوام و زیبایی شناسی توجه کرد.
وی افزود: سرمایه گذاری در کیفیت قطعا ارتقای بهره وری را به دنبال دارد و مدیریت کیفیت فراگیر، موثرترین عمل در پیشبرد اهداف بهره وری است چرا که کیفیت محصولات، راه را برای ارتقای بهره وری هموار می کند.
طباطبایی در ادامه گفت : بهبود در کیفیت، اشتباه در تولید کالاهای معیوب و هزینه را کاهش می دهد و کارایی و بهره وری را به دنبال دارد.
رئیس سازمان ملی بهره وری خاطر نشان کرد: مطالعه قدمت و طول عمر بنگاه ها در 70 تا 80 سال گذشته نشان می دهد عمر این بنگاه ها به شدت و به یک پنجم قبل کاهش یافته و به طور متوسط عمر هر بنگاه درحال حاضر 15 سال است.
وی ادامه داد: بنگاههایی که نتوانند بهره ور باشند باید از چرخه اقتصاد خارج شوند چرا که استفاده از فناوری و دانش بنیان بودن اقتصاد، این بنگاهها را در ارتقا به سطوح بالای کیفیت کمک می کند.
طباطبائی افزود: تا فرهنگ پذیرش فناوری و بهره وری نباشد نمی توان انتظار داشت بهره وری ارتقا یابد و در این میان نمی توان از تأثیر نقش غیر قابل اغماض مدیریت گذشت چرا که در حقیقت کیفیت و بهره وری ارتباط متقابل با رقابت دارد.
رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: امروزه مفاهیم بهره وری و کیفیت در بحث تولید کالا به یکدیگر نزدیک شده اما با این حال درباره کیفیت در بخش خدمات مطالعات زیادی صورت نگرفته است.
طباطبائی ادامه داد: در قرن بیست و یکم دستیابی به بازارهای جهانی اقتصاد، مستلزم رقابت پذیری و دانش بنیانی است که با بهره وری رابطه تنگاتنگی دارد.
وی بیان کرد: بنابر شاخص رقابت پذیری، رتبه ایران در سال 2015 در بین 144 کشور با صعود 9 پله ای از 83 به 74 رسیده است که این پیشرفت در کمتر کشوری دیده می شود.
رئیس سازمان ملی بهره وری ادامه داد: در شاخص خوب زیستی هم در سال 2014 رتبه ایران در بین 145 کشور 95 بود.
طباطبائی افزود: برای رسیدن به سطوح بالای بهره وری باید در بخش کیفیت آموزش و تحصیلات دانشگاهی سرمایه گذاری شود.
وی ادامه داد : همچنین باید به منظور ارتقای استاندارد سازی و بهره وری، باید بازارهای رسمی تقویت شود و نسبت آن که درحال حاضر نسبت به مجموع بازار رسمی و غیر رسمی 55 درصد است افزایش یابد.
رئیس سازمان ملی بهره وری افزود: در سال 2013 نسبت بازار رسمی به ترکیب بازار رسمی و غیر رسمی در استرالیا 96 و در آمریکا 94 درصد بوده است.
طباطبائی با اشاره به رشد بهره وری در صنعت برق، آب و گاز گفت: با وجود رشد منفی اقتصادی و رشد منفی بهره وری در سال 92 ، بهره وری در بخش آب، برق و گاز حدود 1.4 درصد رشد کرده و به 6.3 دهم درصد رسیده است.
بعد از مراسم افتتاحیه، کنفرانس بطور همزمان با تشکیل چند کارگروه آموزشی و تخصصی وارد مباحث تخصصی شد.
در پایان این همایش همچنین، تندیس و گواهی ارتقای بهره وری ، به موثرترین فعالیتهای اقتصادی در زمینه ارتقای بهره وری و کیفیت تقدیم شد.