به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری صدا وسیما نوشت: عبدالرضا رحمانی فضلی در برنامه "نگاه یک" گفت: برای برگزاری انتخابات با شکوه آمادگی اجرایی کامل داریم.
وزیر کشور افزود: از اوایل امسال مقدمات برگزاری انتخابات را شروع و جلسات متعددی در همه حوزه ها اعم از آسیب شناسی انتخابات قبلی ، طراحی انتخابات جدید با توجه به شرایط به فضای حاکم و همزمانی دو انتخابات خبرگان و مجلس برگزار کردیم.
وی گفت: هماهنگی های لازم را با دستگاههای نظارتی شروع و مشورت های لازم را انجام داده ایم و امروز که آخرین روز انجام تدارکات است همه چیز از جمله تدارکات ، پشتیبانی ، تعرفه ها و مهرها مهیاست .
رحمانی فضلی افزود : بحث بی طرفی در انتخابات برای همه دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی اصل است.
وی گفت: انتخابات دارای سه ضلع اجرا ، نظارت و مردم است و کسانی هم که در این عرصه رقابت می کنند احزاب ، گروهها و نامزدها هستند و اجرا و نظارت باید بر سر رقابت و حضور را فراهم کند و گروهها ، افراد و اشخاص هم باید خود را تبلیغ کنند تامردم رای دهند.
وزیر کشور افزود : ورود هر عنصر حاکمیتی و دولتی به جز عنصر اجرا مگر اینکه در چارچوب قانون باشد کاملا ممنوع است و به اُولی متوجه مجریان و ناظران است .
رحمانی فضلی گفت: ما به نوعی داور و کارگردان بازی هستم و اگر دچار لغزش شویم و علیه یا له جریان، حزب ، فرد یا گروهی اقدام کنیم این بی طرفی را بهم می زند و غیر قانونی است .
وی افزود : به همه توصیه کرده ایم و بخشنامه های متعددی فرستاده و آموزش هایی گذاشته ایم و برای بهتر انجام شدن انتخابات محدوده ها را یادآور شده ایم .
وزیر کشور افزود : هم خودمان بازرس داریم و هم حراست ها و وزارت اطلاعات و شورای نگهبان کار نظارتی خود را انجام می دهند و تمام توان ما این است که با بی طرفی کامل همه دستگاههای اجرایی دولتی و غیر دولتی انتخابات را با شکوه برگزار کنیم .
وزیر کشور در ادامه درباره علت تغییر استانداران در روزهای اخیر گفت: دست ما در جابجایی مدیران در هیچ زمانی نباید بسته باشد .
رحمانی فضلی افزود : در چارچوب منافع ملی ، حقوق مردم ،اجرای قوانین و پیشبرد اهداف کار می کنیم و یکی از برنامه های ما انتخابات است .
وی گفت : وزارت کشور و استانداران مسئولیت های متعددی دارند که یکی از آنها برگزاری انتخابات است اما مولفه انتخابات به تنهایی نمی تواند نقش مهم و موثری داشته باشد .
وزیر کشور افزود : تغییرات این روزها در راستای ارزیابی هایی بوده که از قبل در حوزه استانداران و فرمانداران داشته ایم .
رحمانی فضلی در پاسخ به این پرسش که چرا این تغییرات دیر اتفاق افتاد که حساسیت هایی به همراه داشت گفت : اینکه در فضای سیاسی اینگونه مسائل مطرح می شود اشکالی ندارد و ما ممکن است تغییراتی داشته باشیم و اگر فرصت کنیم در مواردی که لزوم تغییر وجود داشته باشد حتی در فرمانداران و بخشدارها این کار را انجام خواهیم داد ولی بهتر است تلاش کنیم تغییری صورت نگیرد .
وزیر کشور درباره گرایش سیاسی تیم برگزاری انتخابات گفت : من نمی گویم گرایش سیاسی ندارم اما حتماً این گرایش را در برگزاری انتخابات دخالت نمی دهم و همکاران من نیز همینطور هستند ، آنها انسانهای متدین و قانون مدار هستند که حتماً گرایش های خود را دخالت نخواهند داد .
رحمانی فضلی افزود : مسئولیت پاسخگویی در مقابل خدا و حق الناس اینقدر بالاست که برای ما فرقی نمی کند که چه کسی انتخاب می شود و برای ما فراهم کردن بستر اجرای قانونی و باشکوه انتخابات مهم است .
وی با بیان اینکه اگر همه مردم و سیاسیون ناظر بر انتخابات باشند کار خوبی است گفت : اکنون با امکانات ارتباطی که فراهم شده است هر کس در هر کجا ، نه تنها از اجرا بلکه از نظارت و بقیه دستگاههای اجرایی موارد مستندی را دیدند که مداخله در انتخابات است حتماً ارسال کنند و ما یقیناً بررسی می کنیم .
رحمانی فضلی افزود: اگر به قطعیت برسیم که فرد یا مسئولی وارد انتخابات شده حتماً برخورد می کنیم اما اطمینان می دهم در وزارت کشور چنین کاری رخ نخواهد داد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه فرآیند برگزاری انتخابات کاملاً تعریف شده ، دقیق وقانونی است گفت : در انتخابات وزارت کشور مجری و شورای نگهبان ناظر است و قوه قضائیه به تخلفات رسیدگی و نظارت می کند ضمن آنکه خود نامزدها ، احزاب و نمایندگان آنها نیزبه نوعی نظارت دارند .
رحمانی فضلی افزود : بر سر صندوق های رای مجریان ، نظاران ، نمایندگان احزاب ، نمایندگان نامزدها و بازرسان وزارت کشور حضور دارند و امکان تبانی این افراد بر سر صندوق برای اینکه یک نفر بیرون بیاید کاملاً صفر است .
وی گفت : در مراحل شمارش نیز همینگونه است و ما بخش نامه کرده ایم که نماینده نامزدها تا مرحله آخر شمارش سر صندوق ها حضور داشته باشد.
وزیر کشور افزود : البته امکان انجام یکسری تخلفاتی وجود داشت که امسال حل شد به عنوان مثال استفاده دو سه بار از شناسنامه به طوریکه اکنون در نرم افزار به گونه ای تعریف شده است که هر فرد فقط یکبار رای دهد ضمن آنکه امکان رای دادن برای افراد زیر 18 سال یا با شناسنامه اموات وجود ندارد .
وزیر کشور گفت: شورای نگهبان بحث سخت افزاری دستگاههای اخذ الکترونیکی آرا را تاکید کرده است و منتظر نظر این شورا در بحث نرم افزاری هستیم .
رحمانی فضلی افزود: در برگزاری انتخابات شاهد برخی تخلفات هستیم که مثلاً برخی با یک شناسنامه دو سه بار رای می دهند و یا مهر شناسنامه را پاک می کنند و یا اینکه با شناسنامه اموات رای میدهند که همه این تخلفات در نتیجه نهایی تعیین کننده نیست و فکر نمی کنم به زیر نیم درصد هم برسند .
در ادامه این برنامه گزارشی در خصوص دستگاههای اخذ رای الکترونیکی پخش شد .
رحمانی فضلی پس از پخش این گزارش گفت : با آموزشهایی که در خصوص این روش خواهیم داد تلاش می کنیم فرآیند رای دادن به حداقل زمان کاهش یابد و این دستگاهها را برای هر حوزه اخذ رای به تعداد حضور مردم ارسال می کنیم .
وزیر کشور افزود : کسانی که سواد ندارند نیز همچون روش های گذشته می توانند همراهانی با خود داشته باشند و اگر در سالهای گذشته شاید برخی از این همراهان آنچه را که فرد مورد نظر می خواست در برگه اخذ رای نمی نوشتند اما این بار در روش الکترونیکی امکان این تخلف بسیار کاهش می یابد چرا که وقتی کد نامزد مربوطه در دستگاه وارد می شود عکس او در سیستم می آید و همین موضوع امکان تخلف را کاهش می دهد .
رحمانی فضلی گفت : این روش برگزاری انتخابات در همه جای جهان استفاده می شود و در انتخابات گذشته نیز همه مراحل انتخابات را جز در مرحله اخذ و شمارش ، الکترونیکی انجام می داده ایم و در انتخابات دوره گذشته در 14 شهرستان همه فرآیندها را الکترونیکی انجام دادیم و هیچ خطایی رخ نداد .
وزیر کشور افزود : از ابتدای این کار با شورای نگهبان هماهنگ بودیم و کارشناسان این شورا در کنار ما بودند و اکنون منتظر نظر شورای نگهبان برای تایید بخش نرم افزاری رای الکترونیکی هستیم .
وی گفت : اگر بحث الکترونیکی اخذ رای به تایید شورای نگهبان برسد در حوزه انتخابیه ای مانند تهران که فکر می کنیم حداقل 1500 نفر نامزد شوند 4 تا 5 ساعت بتوان نتیجه را اعلام کرد در حالیکه در سالهای گذشته سه تا چهار روز این زمان طول می کشید .
وزیر کشور گفت : هر نوع ایراد و بازنگری و بازرسی در این سیستم طراحی شده است .
رحمانی فضلی افزود : آمادگی داشتیم این روش را در کل کشور اجرا کنیم اما چون منابع مالی آن تامین نشد طرح الکترونیکی اخذ رای در 9 کلانشهر انجام می شود که 40 درصد آرای کشور مربوط به این 9 کلانشهر است .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم چگونه مطمئن باشند که همان رای ایی را که در سیستم ثبت کرده اند خوانده می شود افزود : وقتی افراد شماره نامزدان را وارد می کنند عکس همان نامزد می آید و پس از این مرحله پرینت افرادی که انتخاب کرده اند هم نمایش داده می شود و تا وقتی که فرد این فهرست را نبیند و تایید نکند ثبت نمی شود .
وزیر کشور گفت : حتی در این سیستم روش کاغذی را هم داریم که هیچ شبهه ای دیگر وارد نباشد .
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که آیا توصیه های رئیس جمهور مبنی بر استفاده از صندوق های شیشه ای عملی می شود گفت : رئیس جمهور اشاره ای به صندوق شیشه ای نکردند و فقط گفتند صندوق های اخذ رای شفاف باشد .
وی افزود: در همین خصوص با شورای نگهبان بحثی داشتیم و این شورا اعتقادداشت که چون آرا ، محرمانه است اگر صندوق ها شفاف باشد رای مردم دیده می شود و به همین سبب به گونه ای تدبیر شد که شفافیت این صندوق ها به حدی باشد که ریخته شدن رای دیده شود اما رای قابل خواندن نباشد .
رحمانی فضلی گفت : بر همین اساس صندوق ها تولید شده است .