غلامرضا کیامهر، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بااشاره به به دفن 1700 تن سیب زمینی توسط برخی از مسئولان در فارس گفت: وزارت جهاد کشاورزی در هیچ برههای به داد کشاورز، باغدار نمیرسد،این موضوع حتی از نظر تامین نهادههای اولیه همچونکود،بذرهم مشهود است.
وی تصریح کرد: سیب زمینی در سطح دنیا جز محصول باارزش محسوب می شود، آلمانیها روی پشت بام خانههایشان سیب زمینی میکارند،چراکه زمین به قدر کافی موجود نیست.این محصول میتواند جایگزین بسیاری از غذاهایی باشد که مردم به آن دسترسی ندارند،حال شاهد باشیم که در کشور مان توسط برخی دفن شود؟!
دفن سیبزمینی را در حد یک جنایت ارزیابی میکنم
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دفن سیبزمینی را در حد یک جنایت ارزیابی میکنم،اظهار داشت: کشاورز ایرانی با وجود بدترین بیتوجهیها از سوی سازمان جهاد کشاورزی هرگز دست به چنین خلاف بزرگ و غیرقابل بخششی نخواهد زد، چراکه در مملکت مان گرسنگانی هستند که با یک وعده پخته سیب زمینی شب را به روز میرسانند.
وی افزود: در دهههای ۱۹۳۰ بحران بزرگ اقتصادی در آمریکا به وجود آمد،تولید کنندهگان وگاوداران مواد لبنی، شیر، کره به دلیل اینکه قدرت خرید مردم کاهش یافته بود، شروع به سر بریدن و ذبح گاوها کردند، در آن زمان هزاران تن شیر را با تانکرها در دریا خالی کردند تا تنظیم بازار صورت بگیرد.البته این افراد مهر تایید دولت هم پشتشان بود،آنها خواستند کمبود ایجاد شده و عرضه کم شود و قیمت افزایش یابد. از آمریکایی ها که ماد یگرا هستند این انتظار داریم چرا که دارای اقتصاد لیبرال و آزاد بوده و به اصولی هم پایبند نیستند،ولی برای منِ ایرانی مایه ننگ که این موضوع را میشنوم.
کیامهر با بیان اینکه یکی از دلایلی که منجر به ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم رونق اقتصادی کشورش بود، اگر این اتفاق افتاده مسئولان باید با این عوامل برخورد کنند،بیان داشت: دفن سیب زمینیها در استان فارس برای کشاورز و سازمان کشاورزی مایه ننگ است. چرا مسئولین باید شرایطی به وجود بیاورند،یا به توان داخلی بیاعتنایی کنند وبه فریاد داد کشاورزان رسیدگی نکنند؟ این سوال بزرگی است که مسئولان وزارت کشاورزی که دارای هزاران کارمند وصدها مدیر کل است، چرا باید این محصول بی دلیل دفن شود؟
وی ادامه داد: چرا نباید سازمان تجارت زمینه صادرات مازاد این محصول را به کشورهای منطقه فراهم کند؟ چرا به کشت کاران آموزشهای صادراتی داده نمی شود؟ چرا سیب زمینی ساز داخلی مانندخودروسازهایمان فقط برای بازار داخلی خودرو تولید میکند؟ چرا سازمان توسعه تجارت با وزارت کشاورزی یک شورای مشترکی تشکیل نداده و سال میزان کاشت و داشت و برداشت همه محصولات را از جمله پیاز و سیب زمینی و محصولات دیگر را رصد نمیکنند؟
وزارت کشاروزی به چه دردی میخورد؟
کارشناس اقتصادی با گله از مسئولان پیرامون اینکه کشاورزی کشورمان در همه برههها رها شده است،گفت: مصرف آب در دنیا ۴۰ درصد و در ایران ۹۴ است.چرا در این مملکت هنوز کشاورزانمان با روشهای سنتی آبیاری میکنند؟چرا ۹۳، ۹۴ درصد آب کمیاب در این ممکلت صرف کشاورزی میشود؟چرا سیستمهای آبیاری قطرهای، پیشرفته در وزارت کشاورزی شکل نگرفته است؟ وزارت کشاروزی به چه دردی میخورد؟ چرا در وزارت کشاورزی همه پشت میز نشین شدهاند و وزیر دستور نمیدهد که همه برای رسیدگی به مشکلات کشاروزان به باغها و مزارغ بروند؟
کاش دولت برای کشاورزی همچون صنعت خودروسازی دلشوره داشت
وی ادامه داد: دست کشاورز از همهجا کوتاه است،ما به صورت ریشهای با کشاورزی مشکل داریم،در کشورمان مدیرها،کارمند،کارشناس و دانشکدههای کشاورزی بسیاری داریم،ولی در مرحله عمل ضعیف عمل میکنند،۹۳ درصد از منابع آب شیرین کشورمان صرف مصارف کشاورزی شده در صورتی که در دنیا ۴۰ درصد است. کشاورز و باغدار ایرانی تنها و بیپناه است، از او حمایت نمیشود، کاش دولت برای کشاورزی همچون صنعت خودروسازی دلشوره داشت.
کیامهر با بیان اینکه اگر کشاورزمان فریادرسی داشتند امروز دیگر شاهد دفن سیب زمینی در استان فارس نبودیم،تاکید کرد: ای کاش این همه توجهی که دولت به عزیزدرادنهای به نام صنعت انحصاری خودرو نشان داد به کشاورزی هم اهمیت می داد! دولت به بخش خودروسازی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص میدهد تا مردم با وام کم بهره توانسته خودروهای داخلی بخرند کاش نیمی از این توجه را به کشاورزی ما نشان میداد.
بدون خودرو میتوانیم زندگی کنیم ولی بدون سیب زمینی و گندم ممکن نیست
کارشناس اقتصادی بدون خودرو میتوانیم زندگی کنیم ولی بدون سیب زمینی و گندم ممکن نیست،گفت: اگر این طور باشد، در اینجا به کوچکزاده حق میدهم که نسبت به این حادثه واکنش نشان دهد، چرا دولت باید با قیمتی که به هیچ وجه برای کشاورز صرف نکند،از آن بخرد.
وی افزود: چه کسی متولی قیمت گذاری بر محصولات کشاورزان است؟ مدیرانی که بر این محصولات قیمت می گذارند،آیا در عمرشان یک بذر سیب زمینی کاشتهاند؟افرادی که دست به دفن این محصولات میکنند عده ای پشت میزنشینی هستند که از واقعیتهای کاشت، داشت، برداشت بی خبرند،عناصر اداری وزارتخانه ها تابه حال یک مشت خاک را در دستشان نگرفتند حال چگونه بر محصولات مردم قیمت می گذارند؟
آقایان حرف از ضرورت توسعه کشاورزی زیاد میزنند اما در عمل ناتوانند!
کیامهر با بیان اینکه آیا مسئولین از نزدیک با مشکلات کشاورزان آشنایی دارند یا خیر گفت: در کشورمان آقایان حرف از ضرورت توسعه کشاورزی زیاد میزنند اما در عمل ناتوانند! دامداران حدود هزاران میلیارد تومان از دولت طلبکارند، گندم کاران ما گندم را فروخته ولی هنوز پولش از مسئولین نگرفتهاند،دولت که دارای کسر بودجه است از بانک مرکزی می خواهد ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان وام به متقاضیان خودرو اختصاص دهد،احساس میکنم تیم اجرایی و اقتصادیمان درست کار نمیکند.
وی افزود: اگر به خدا اعتقادی داریم،خداوند از باعث وبانی این مسئله نمیگذرد، در حالی که این صدها گرسنه، صد هزارها کارتن خواب،صدها خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی داریم و خط فقر در کشور ما یکی از بالاترین خطهای فقر در جهان شده آن زمان سیب زمینی این ماده غذایی شریف را عده ای منهدم می کنند، اگر واقعا آقای کوچکزاده اصولگرای تندرو،از شدت ناراحتی به خاطر انهدام ۱۷ هزار تن محصول سیب زمینی استعفا داده است به وی حق می دهم.
دلم به حال اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر میسوزد!
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه می توانستند این محصول را به دام بدهند،ادامه داد: ما سالی چند میلیون دلار برای وارد کردن علوفه هزینه میدهیم، کشور پهناوری همچون ایران باید صادر کننده علوفه باشد، چندین میلیون دلار پول برای دامداری و گاو و گوسفند میدهیم. دلم به حال اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر میسوزد؛ آقایان در همایش، سمینگارگذاری،مصاحبه، کنفرانس و سخنرانی دائم اقتصاد مقاومتی را تایید میکنند،در صورتی که در عمل چیزی را شاهد نیستیم.
باید کشاورز را روی سرمان گذاشته و حلوا حلوا کنیم
وی با بیان اینکه باید کشاورز را روی سرمان گذاشته و حلوا حلوا کنیم، ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی مان باید در مقابل کشاورزی که زمین را زیر و رو کرده و غذای ۸۰ میلیون ایرانی را تولید میکند، تعظیم کند.بجای اینکه کشاورزان برای حل مشکلاتشان به ادارات مختلف روی بیاورند،مسئولین باید در مقابل این انسان های شریف عرض ادب کنند.
۱۷۰۰تن کم نیست
خرج یه مملکته نامردا
۱۷۰۰۰۰۰کیلو هر کیلو خرج ۶ نفر می شود خرج یه وعده ۱۰۲۰۰۰۰۰نفر
لعنت بر امحا کننده
لعنت بر کفران کنندگان نعمت
من ته گونی سیب زمینی را تو باغچه می کارم تا کفران نکرده باشم
اینا به نام اسلام چه کارها نمی کنند
لعنت
من که عصبانیم
خدا از شما عصبانی باشد