کد خبر:۴۶۴۵۲۴
مدیرعامل «جمکو» در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

تبعیض یعنی برای کالای خارجی ۶۰ درصد پیش‌پرداخت و داخلی ۲۵ درصد!/ از برخی محصولات «زیمنس» هم جلو زده‌ایم

مدیرعامل شرکت «جمکو» گفت: وقتی یک خرید خارجی انجام می‌شود شرکت خارجی می‌گوید ۶۰ درصد مبلغ معامله پرداخت شود و بقیه آن هم در گمرک تسویه شود اما ...

سعید احتشام‌زاده مدیر عامل شرکت «جمکو» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ با بیان اینکه شرکت صنایع الکتریکی جمکو از شرکت های وابسته به سازمان اقتصادی کوثر است گفت: عمده تولیدات این شرکت الکتروموتورها و ژنراتورهای صنعتی است.

 

مدیر عامل جمکو با بیان اینکه الکتروموتورهای صنعتی از 15 کیلووات به بالا تولید می شوند و اخیرا برای تکمیل سبد محصولات شرکت الکتروموتورهای 10 مگاواتی هم تولید کرده‌ایم که پایین‌ترین سطح آنها الکتروموتورهای هفت و نیم کیلوواتی است. الکتروموتورها اکثرا سه فاز و از نوع سنکرون هستند که در صنایع سیمان، فولاد و شیشه کاربرد دارند.

 

 

وی با بیان اینکه عمده‌ترین مشتریان و طرف قراردادهای «جمکو» وابسته به بودجه های عمرانی کشور هستند گفت: شرکتهای آب و فاضلاب استان‌ها، آب‌رسانی شهری روستایی، مس کرمان و فولاد اصفهان از جمله صنایع بزرگی هستند که مشتریان جمکو به شمار می‌روند.

 

احتشام‌زاده مشتریان این شرکت در بخش خصوصی را مصرف کنندگان الکتروموتورهای زیر 90 کیلووات خواند و افزود: در صنایع سنگ شکن، آسیاب و هر کجایی که به نیروی محرکه نیاز است از الکتروموتور استفاده می شود.

 

وی با تقسیم بندی تولیدات شرکت جمکو به 3 دسته مجزا گفت: این 3 دسته شامل الکتروموتورهای خاص و پروژه ای، الکتروموتورهای ریز یا پایه و الکتروموتورهای میانی هستند. در تولید الکتروموتورهای ریز یعنی 7 و نیم کیلووات تا 90 کیلووات شرکت هایی مثل موتوژن رقیب جمکو هستند ولی از 90 کیلووات به بالا که تولید الکتروموتورهای خاص و میانی را شامل می شود رقیبی نداریم و تنها تولیدکننده الکتروموتورهای بزرگ صنعتی، شرکت جمکو است.

 

 

مدیر عامل جمکو در خصوص بازار رقابت محصولات این شرکت اظهار داشت: الکتروموتورهایی که قیمت شان از جمکو پایین‌تر است الکتروموتورهای چینی هستند که در بازار هم زیاد هستند ولی کیفیت شان از جمکو پایین‌تر است و مشتری هم به سمت آن نمی رود.

 

احتشام زاده خاطرنشان کرد: محصولات اروپایی قیمت‌شان گران‌تر است اما در زمینه کیفیت، «جمکو» اگر از آنها بیشتر نباشد کمتر هم نیست.

 

مدیر عامل جمکو با اظهار نارضایتی از تبعیض میان خرید محصولات ایرانی و خارجی گفت: هیچ حمایتی از تولید داخلی در برابر تولید خارجی نمی‌شود و متاسفانه سهامداران برای خرید کالای داخل تشویق نمی‌شوند، این در حالی است که خدمات پس از فروش محصولات خارجی پس از خرید خاتمه پیدا می کند و برای دادن خدمات هم شش ماه طول می کشد که پاسخ دهند.

 

احتشام زاده به نمونه‌ای از تبعیض‌های میان محصول ایرانی و خارجی اشاره کرد و گفت: وقتی یک خرید خارجی انجام می‌شود شرکت خارجی می‌گوید 60 درصد مبلغ معامله پرداخت شود و بقیه آن هم در گمرک تسویه شود اما در محصولات داخلی تا می‌خواهند خریدی انجام دهند می‌گویند ابتدا 25 درصد پیش برداخت می‌کنیم و بعد از آن‌که موتور را ساختید و تحویل دادید و اشکالی در هنگام کار کردن پیش نیامد بعد از یک ماه 20 درصد دیگر را هم پرداخت می‌کنیم!

 

وی با تاکید بر اینکه هیچ اشکالی ندارد همان پولی را که برای محصول خارجی هزینه می‌کنند برای محصول ایرانی هزینه کنند گفت: خواسته ما فقط حق برابر قائل شدن همانند کالای خارجی است.

 

وی برای جلوگیری از این تبعیضات پیشنهاد داد که وزارت صنعت در برخی اقلام ثبت سفارش انجام ندهد زیرا تولیدکننده داخلی توانمندی های خود را اعلام کرده و در حد همان تولیدکننده خارجی است.

 

احتشام زاده با اشاره به اینکه مسئولان وزارت صنعت به جزئیات کار آگاه هستند تاکید کرد: راحت‌ترین راه این است که وزارت صنایع جلوی ثبت سفارش را بگیرد و همچنین دولت هم باید راه های قاچاق را ببندد.

 

این فعال اقتصادی در صنایع الکتروموتور خاطرنشان کرد: شرکت ما  آمادگی دارد از شرکت‌هایی که بخواهند در داخل سرمایه گذاری کنند و به نسبت سودش را هم ببرند حمایت کند.

 

احتشام زاده ادامه داد: جمکو از ابتدا با صد سهامدار راه اندازی شد و تا 1200 نفر را هم مشغول به کار کرده است.

 

احتشام زاده خاطر نشان کرد: امسال با طرح‌هایی که ارائه شده سهام داران را تشویق می‌کنیم تا وارد سرمایه گذاری در بخش الکتروموتور شوند.

 

 

وی با بیان این که 30 درصد نیروها متخصص هستند بیان داشت: اگر وضعیت صنعت از رکود خارج شود صددرصد به تخصص نیاز داریم و تخصص های مورد نیاز هم در حوزه مکانیک جامدات و برق قدرت است.

 

احتشام زاده ماموریت اصلی این شرکت را ساخت الکتروموتور خواند و تاکید کرد: جمکو فقط تولید کننده الکتروموتور نیست بلکه تولید کننده تکنولوژی الکتروموتور است.

 

وی اظهار داشت: ما در پارامترهای الکتریکی از برخی محصولات زیمنس هم جلو زده‌ایم.

 

مدیر عامل جمکو در پایان با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی شاخص ترین شرکت جمکو است اظهار داشت: با الگو قراردادن اقتصاد مقاومتی در شرکت جمکو، دست آوردهای  زیادی رقم خورد  و ما توانسنیم موتور ضد انفجار و آزمایشگاه میدانی ضد انفجار را بدون اینکه تکنولوژی آن را بخریم ساخته و بهره برداری کنیم .

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
واقعا این تبعیضه... این همه تاکید و حرف راجع به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی میشه اما اینقدر واضح و صریح داره بهشون ظلم میشه ای کاش مسئولین همونقدر که برای خارجی ها ارزش قائلند برا داخلی ها هم بودن
5
1
پربازدیدترین آخرین اخبار