«دا» اداي دين به مردم شهيد پرور ايران است
به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو» در مراسمي که با حضور محمدحسين صوفي معاون صدا، موسوي مقدم معاون امور مجلس و استانهاي صدا و سيما، سيده زهرا حسيني راوي «دا»، سيده اعظم حسيني نگارنده اين اثر، حسين قدمي مسوول واحد شب خاطره حوزه هنري، حبيب الله مازندراني معاونت صداي استانها، سيد ابوالحسن موسوي زاده، قائم مقام معاونت امور مجلس و استانهاي صدا و سيما و جمعي از برنامه سازان راديو و گروه اجرايي نمايش در استوديوي شماره يک ساختمان شهداي راديو برگزار شد، ضبط نمايش راديويي « دا» آغاز شد.
بر پايه اين گزارش،در اين مراسم حبيب الله مازندراني درباره مراحل شکل گيري و مکاتبات ابتدايي با مديران حوزه هنري در راستاي توليد اين اثر به نمايش راديويي، گفت: به دنبال سلسله جلساتي که دستگاههاي فرهنگي با مقام معظم رهبري داشتند و براي هم سوسازي و بهره گيري از آثار فاخر دستگاهها و اشاعه آن در اشکال رسانهاي گوناگون به توصيه ايشان، کتاب «دا» به عنوان اثري که در آن به مقاومت مردم خرمشهر و ارزشهاي هشت سال دفاع مقدس توجه دارد، انتخاب شد و پس از مکاتبه با دکتر بنيانيان رياست محترم حوزه هنري و انجام مقدمات پس از چهار پنج ماه، امروز در حضور همه بزرگواران و پديدآورندگان اين اثر، شاهد ضبط نمايش راديويي آن هستيم.
مازندراني افزود: به جرات ميتوان گفت کتاب «دا» رنجنامه مردم مظلوم بي دفاع خرمشهر است که به قلم تواناي خانم اعظم حسيني ثبت و ضبط شده است و هر کس يک روز از جنگ را درک کرده باشد با اين کتاب همراه خواهد شد و ما اين نمايش را به پيشگاه حضرت زينب (س) که مظهر صبر و پايداري است، تقديم ميکنيم.
در بخش ديگري از اين مراسم سيده زهرا حسيني با اشاره به سختي کار راديو از همه مجموعه تشکر کرد و گفت: اميدوارم اين برنامه که به گوش طيف گسترده تري از مردم ايران مي رسد، اداي دين به آنها باشد و من آن را نثار شهيداني ميکنم که اين روزها به پاس جانفشانيهاي آنها امنيت در کشورمان وجود دارد، انشاا... با تلاش همه دوستان فصل جديدي از حرکت رو به جلو در اشاعه ارزشهاي دوران دفاع مقدس در ميان مردم آغاز شود.
سيده اعظم حسيني نگارنده و تنظيم کننده «دا» نيز در سخنان کوتاهي اظهار کرد: کتاب «دا» حاصل عمري هفت ساله است که حالا دارد در قالبي ديگر تهيه ميشود، همه مردم ما در سينههاي خود حقايقي دارند که همچون خانم حسيني بايد گفته شود تا ما دوباره آن را به مردم بازگردانيم، وقتي اين ناگفتههاي شنيدني از مردم دريافت و ثبت شد، آنگاه ميتوان از آن به عنوان محلي براي استفاده و توليد فرآوريهاي جديد بهره برد.
در ادامه اين مراسم مسوولان ارشد صداي جمهوري اسلامي ايران با اعطاي لوح سپاس و هدايايي از سيده زهرا حسيني و سيده اعظم حسيني، قدرداني کردند.
موسوي مقدم معاون امور مجلس و استانهاي صدا نيز در ادامه اين مراسم با خواندن جملاتي کوتاه در ستايش اين اثر ارزشمند درباره همانندي دفاع مقدس ما و وقايع سال 61 هجري قمري در کربلا گفت: همان طور که ما بر اساس وقايع کربلا در فرهنگ خود از برکات عالمان و نويسندگان زيادي بهره بردهايم آنچه در مورد هشت دفاع مقدس در کشور ما رخ داده است نيز بايد ثبت و نگاشته شود و آيندگان از ارزشهاي موجود در آن بهره مند شوند.
در پايان اين مراسم، بخشهايي از نمايش «دا» با حضور صداپيشگان به صورت زنده در مقابل حاضران بازي شد.
گفتني است، اين مجموعه 30 قسمتي که در 900 دقيقه توليد ميشود، پس از اتمام در 32 شبکه استاني صدا پخش خواهد شد و صدا پيشگاني چون صديقه کيانفر، نازنين مهيمني، فريبا طاهري، مجيد حمزانلويي، سعيده فرضي، رويا فلاحي، افسانه محمدي، مهرداد اثيمي، سيما خوش چشم، مهرداد عشقيان، سلمان خطي، مهدي مددکار، مهدي نميني مقدم، محمدرضا علي و برخي از هنرمندگان صداي استان ها ايفاگر نقش هاي مختلف اين نمايش هستند، تنظيم کننده راديويي و کارگردان اين نمايش را جواد پيشگر و تهيه کنندگي آن را حسين توسلي حجتي بر عهده دارند./انتهاي پيام/