به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نیویورک تایمز در مطلبی با این عنوان به قلم دیوید سانگر و سومینی سنگوپتا نوشت، جان کری وزیر خارجه آمریکا روز پنج شنبه گفت او بر این باور است که اگر امکان حصول توافقی برای کنار رفتن آسان بشار الاسد رئیس جمهور سوریه از قدرت وجود داشته باشد، ائتلافی از آمریکایی ها، روس ها و نیروهای سوری می توانند «ظرف چند ماه» داعش را از میان بردارند.
اظهارات کری در سخنرانی در سازمان امنیت و همکاری اروپا در بلگراد که روز پنج شنبه مطرح شد، اولین برآورد علنی او بود درباره اینکه این گروه سنی تندرو سازمان یافته، را چقدر سریع می توان شکست داد. او همچنین گفت «بدون امکان یافتن نیروهای زمینی که برای مقابله با داعش آماده باشند، بخت پیروزی کامل در این عملیات با عملیات هوایی، وجود ندارد و ما این را می دانیم.» اما کری درباره اینکه این نیروهای زمینی از کجا باید تامین شوند، صحبت نکرد. مشاور او بعدا گفت این نیروها باید بومی باشند.
به رغم اینکه مقامات آمریکایی می گویند خواهان کنار رفتن اسد از قدرت هستند، آنها مشخصا نمی خواهند گذار سیاسی در سوریه خیلی سریع اتفاق بیفتد. حذف ناگهانی اسد، ممکن است در دمشق خلاء ای ایجاد کند که داعش احتمالا سعی می کند از آن بهره برداری کند.
کری گفت: «فقط تصور کنید اگر ما می توانستیم به نوعی راه حل سیاسی دست یابیم، این مصیبت چقدر سریع برچیده می شد.»
اولین گام در طرح کری، مذاکره برای آتش بس بین گروه های شورشی و نیروهای اسد است، اما آتش بسی که شامل داعش یا سازمان های تروریستی نظیر جبهه النصره که یکی از شاخه های القاعده است، نیست. تعیین اینکه چه کسانی در این فهرست قرار می گیرند یا نمی گیرند، کاری به شدت پیچیده است. حامیان دولت اسد در روسیه و ایران نسبت به غرب و متحدان عرب آن، تعریف مفصل تری از اینکه چه کسی در رده تروریست قرار می گیرد، دارند. اوباما چند روز قبل گفت انتظار دارد روسیه از بمباران برخی گروه ها که آمریکا از آنها حمایت می کند، دست بردارد.
این گفت و گوها در حالی صورت می گیرد که حملات هوایی در سوریه شدت گرفته است و بحران انسانی شدید این کشور را وخیم تر کرده است.
شورای پناهجویان نروژی روز پنج شنبه اعلام کرد جنگ مسیرهای امداد رسانی را بسته و بیمارستان ها و مدارس و نانوایی ها را تخریب کرده است. یان اگلند دبیر این شورا در بیانیه ای اعلام کرد: «ما به عنوان عوامل انسانی در این میدان، بیم داریم تشدید دخالت نظامی، بار دیگر موجب تضعیف امیدها برای مذاکرات صلح واقعی شود.»