به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، مسرور با بیان اینکه «ارتش عراق حرفهایتر است یا نیروهای پیشمرگه»، به بازپسگیری شهر «سنجار» (شمال غرب عراق) از داعش اشاره کرد و گفت که نیروهای نظامی کردستان (پیشمرگه) اسطوره داعش را شکستند.
رئیس شورای امنیت کردستان عراق افزود: پیشمرگه بیش از 7700 مایل مربع از خاک عراق را آزاد کرد و اگر به این مقدار پیشروی کردهای سوریه در طول مرز را اضافه کنیم، این مساحت دو برابر خواهد شد.
بارزانی در این مصاحبه مدعی شد که موفقیتهای کردها با حمایت هوایی ائتلاف آمریکا موسوم به ائتلاف بینالمللی ضد داعش (در عراق) انجام شده است. مسرور گفت که نیروهای کرد تا کنون بیش از 20 هزار نیروی داعش را از بین بردهاند.
پیش از این مقامات کردستان عراق و بغداد اعلام کرده بودند که در زمان حمله داعش اولین کشوری که در اسرع وقت به کمک عراق و کردهای عراق شتافت، ایران بود. نیچروان بارزانی نخستوزیر کردستان مهرماه گذشته در حاشیه نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در پاسخ به سوالی در خصوص تحولات عراق و جنگ با داعش و نقش ایران گفت: نقش ایران در زمان حمله داعش بسیار مثبت بود و ایران جزء اولین کشورهایی بود که به ما کمک کرد.
این مقام اطلاعاتی کردستان عراق در ادامه بر خلاف انتقادهای بینالمللی از عملگرد ائتلاف آمریکا، ضمن تمجید از واشنگتن در این خصوص، گفت: عملیاتهای هوایی و حضور نیروهای ویژه این کشور در تضعیف، فلج کردن حرکت داعش و هدف قرار دادن سرکردگان آن بسیار موثر بود اما با این وجود شما نمیتوانید هیچ دشمنی را بدون نیروی زمینی شکست بدهید.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: آقای بارزانی با طعنه به حکومت مرکزی عراق و نفوذ ایران در دولت بغداد گفت که دولت برای تشکیل یک نیروی متحد برای مقابله با داعش باید اعتماد سنیها مثلا در شهر موصل را کسب کند.
بارزانی درباره ارسال سلاح توسط آمریکا به اقلیم کردستان گفت: ما نتوانستیم سلاحها و مهماتی که مورد نظرمان است را دریافت کنیم. کمبود مهمات بعضی وقتها بسیار حاد است و بسیاری از تجهیزات نظامی کردها قدیمی و مربوط به سالهای حکومت صدام است.
وی همچنین مدعی شد که دولت عراق یک دولت ساختگی است که شکست خورده است. وی افزود: عراق روی نقشه وجود دارد و دارای مرزهایی است اما این مرزها به صورت طبیعی ترسیم نشدهاند.
وی افزود: مردم در عراق دارای زمینههای مشترک نیستند و وقتی صدام حسین رفت شیعیان و سنیها به دنبال انتقام جویی رفتند و خشونتهای قومی در عراق افزایش یافت.
وی ادامه داد؛ کردها در دوره پس از صدام فرصت خوبی یافتند. بعد از جنگ خلیج فارس در سال 1991 با کمک منطقه پرواز ممنوع کردها خودمختاری کسب کردند و با جنگ سال 2003 آمریکا علیه حکومت صدام، کردها نهادهای دموکراتیک و غنی ایجاد کردند. وی اضافه کرد که دموکراسی کردی کامل نیست اما نسبت به منطقه در مسیر خوبی قرار دارد.
بارزانی همچنین تاکید کرد که کردهای عراق در جنگ با داعش نشان دادند که متحد خوبی برای غرب هستند و در کل منطقه، کردها بیشترین کسانی هستند که خامی آمریکا هستند.
وی تاکید کرد که ما برای همیشه قدردان حمایتهای آمریکا از کردها از لحظه سقوط صدام حسین هستیم.
مسرور بارزانی با اشاره به لزوم بازنگری نقشه قدیمی خاورمیانه بر استقلال اقلیم کردستان از عراق تاکید کرد و گفت که امیدوار است این یک طلاق دوستانه باشد.
وی گفت: چرا هر ملتی در روی کره زمین حق دارد کشور و دولت داشته باشد اما کردها حق نداشته باشند؟ این غیرعادلانه است. ترکها و ایرانیها دولت خودشان را دارند. عربها 22 کشور دارند. چرا کردها نتوانند یک دولت داشته باشند؟
وی با بیان این حرفها مدعی شد که این اتفاق خواهد افتاد و لزوما به معنای وقوع جنگ و درگیری بر سر آن نیست.