به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شهیندخت مولاوردی معاونت رياست جمهور در امور زنان و خانواده و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور روز سهشنبه تفاهم نامه همکاري را امضا کردند که همکاري اين دو نهاد را به منظور بهبود وضعیت خانوادههای زندانیان کشور گسترش میدهد.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده در اين مراسم، اين تفاهمنامه را در چارچوب مأموريتهاي این معاونت طبق اسناد متعدد و بالادستي کشور از جمله ماده 230 برنامه پنجم توسعه دانست و گفت: برنامهها و اهداف اين تفاهمنامه کمک شايان توجهي به بهبود وضعیت خانوادههای زندانیان کشور میکند. کاهش آسیبهای اجتماعی بویژه در قشر زنان و دختران بهعنوان یکی از اولویتهای جدی این معاونت است.
مولاوردی اهداف این تفاهمنامه را «پایدارسازی موضوع توانافزایی خانوادههای زندانیان»، «توانمندسازی و ارتقاء سطح سلامت زنان زندانی و خانوادههای زندانیان»، «ارتقای دانش، مهارت و تواناییهای فردی، خانوادگی، اجتماعی و حرفهای گروه هدف»، «بهبود وضعیت اقتصادی زنان و دختران زندانی و خانوادههای زندانیان از طریق ایجاد اشتغال پایدار» برشمرد.
وی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده در پی شناسایی مشکلات و آسیبهای اجتماعی است، گفت: این معاونت سعی دارد از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای همه سازمانها برای حل و رفع آسیبهای اجتماعی بهره گیرد.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: زنان زندانی و خانواده آنان دارای اهمیت زیادی هستند و در پی اجرای برنامههای متعدد و کارآمد برای ارتقای توانمندیهای آنان و وضعیت خانواده آنها هستیم.
مولاوردی با اشاره به اینکه رویکرد اجتماع محور در مقابله با آسیبهای اجتماعی یکی از رویکردهای معاونت زنان در دولت تدبیر و امید است، اظهار داشت: در این زمینه تفاهمنامهای نیز با انجمن خانوادههای زندانیان امضا کردهایم و امیدواریم قدمهای موثرتری در رابطه با رسیدگی به وضعیت زنان زندانی و خانواده آنها برداریم.
معاون رييس جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه باید به راهکاری برسیم که زندانیان پس از اتمام دوران محکومیت خود به اشتغال پایدار در کنار خانواده دست یابند، گفت: با اجرایی شدن این گونه تفاهمنامهها میتوانیم شاهد حبسزدایی و کاهش جمعیت کیفری در جامعه باشیم.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور نیز در این مراسم در سخنانی کمک به خانوادههای زندانیان را به عنوان یک ارزش و فرصت تلقی کرد و گفت: در مبانی دینی و اسلامی باید به آسیبدیدگان از جمله خانوادههای زندانیان کمک کنیم و آنها را مورد حمایت خود قرار دهیم تا دچار آسیبهای شدیدتر نشوند.
جهانگیر اظهار داشت: گر چه سن جامعه به سمت پیر شدن حرکت میکند اما در زمینه زندانیان این آمار به سمت جوان شدن حرکت میکند که این امر برای جامعه ما بسیار خطرناک است. همه مسئولین و مردم باید دست به دست هم دهیم تا در کاهش و پیشگیری این امر تمامی مساعی و تلاش خود را بکار گیریم.
تفاهم نامه همکاري معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سازمان زندانها و و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در 8 ماده به امضاي «شهيندخت مولاوردي» و «اصغر جهانگیر» رسيد.
لازم به ذکر است پیش از امضای این تفاهمنامه، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن حمایت از خانواده زندانیان، طرحی را به صورت آزمایشی در شش استان البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان اجرا کرده و آموزشهای حرفهای را به ۶۳۳ خانواده زندانی ارایه داده است که این آموزشها در جهت توانمندسازی اقتصادی از جمله حرفهآموزی و اشتغالزایی و ایجاد فرصت شغلی پایدار برای خانوادههای زندانیان و مددجویان کشور بوده است.