به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی جهت پاسخگویی به سوال ایرج ندیمی امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شده بود در پاسخ به سوال نماینده مردم لرستان گفت: باید برای ایجاد اشتغال در کشور در سه حیطه بازار، سرمایه و پول در کنار هم عمل کنیم چرا که در بحث پایه پولی نقدینگی در کشور وجود دارد و قیمت ها بالا است لذا همه اینها باید در یک حیطه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
ربیعی گفت: امروز نیاز به این داریم که برای اشتغال می بایست همه موضوعات در کنار هم دیده شود و برای این موضوع دولت نرخ ارز را می خواهد تثبیت کند و در این خصوص برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به ارائه برنامه ششم و بودجه به مجلس اشاره کرد و گفت: از آنجایی که در آستانه ارائه برنامه ششم و بودجه به مجلس هستیم نمایندگان می توانند در این زمینه و در جهت گیری های دولت به دولت کمک کند.
وی گفت: در بازار کار نرخ مشارکت پیشرفت چشمگیری داشته است درست است که نرخ بیکاری افزایش یافته اما همین موضوع امید را جهت افزایش اشتغال در میان مردم ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: نرخ دستمزدها با استانداردهای جهانی فاصله دارد و باید تمهیداتی در نظر گرفته شود و نمایندگان در برنامه ششم توسعه توجه کنند تا بازار پول کالا و کار هر سه در کنار هم فعالیت های خود را انجام دهد تا در مورد اشتغال نتیجه بهتری به دست آوریم و من در این میان شانه خالی نکرده ام و نخواهم کرد و به عنوان دبیرخانه اشتغال تلاش خود را در هر زمینه به کار خواهم برد و از تجربیات گذشته نیز استفاده خواهم کرد تا وضعیت اشتغال در کشور بهبود یابد.
ربیعی اظهار داشت: امروز چهار میلیون و 800 هزار تحصیلکرده وارد بازار کار خواهند شد که تحصیلات این تحصیلکرده ها با شغل هایی که می خواهند انجام دهند همخوانی ندارد و ما نیاز داریم سازمان فنی حرفه ای را در این زمینه تقویت کنیم و روحانی رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت بیان داشته که باید برنامه ریزی هایی انجام شود تا هر تحصیلکرده ای کارنامه اشتغال داشته باشد و با توجه به کارنامه اقدامات شغلی برای وی در بازار کار انجام شود.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه در حوزه عرضه، تقاضا و تولید باید اقدامات بسیاری صورت گیرد گفت: امروزه فرهنگ کار با مشکلات بسیاری روبروست و ما نیاز به اصلاح ساختاری در این سه عرصه داریم.
ربیعی با تاکید بر این مطلب که من وزیر کارگران کارفرمایان و بیکاران هستم گفت: در کشور ما بیکاران نیز وزیر دارند و من وزیر آنها هستم و همواره تلاش می کنم تا در جهت ایجاد شغل برای آنها اقداماتی در کشور صورت گیرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تاکید کرد: همواره رشد تحصیلی با اشتغال همراه نیست و در طی 15 سال گذشته این موضوع مدنظر گرفته نشده است و من به شما اطمینان می دهم که اگر این دو یعنی تحصیل و اشتغال با همدیگر همسو و همراه شوند اشتغال برای جوانان ایجاد خواهد شد.
وی گفت: در رشد نوین رشد اشتغال بالا بوده اما تحصیل همواره با آن انجام نگرفته است و امروزه مطالعه کرده ایم و این موضوعات را در مطالعات خود قرار داده ایم.
ربیعی تصریح کرد: اگر مشکل رشد تحصیل و اقتصاد حل شود قطعا مشکل اشتغال نیز حل خواهد شد و نمایندگان که قانون گذاران این کشور هستند باید به دنبال این موضوع باشند چرا که سرمایه گذاری های بزرگ ما را به ایجاد اشتغال همسو نخواهد کرد بلکه باید ایجاد شغل را در بنگاه های خرد ببینیم و در این زمینه ما مطالعات خود را انجام داده ایم.
ربیعی تصریح کرد: سرمایه گذاری ها در سال های گذشته براساس آمایش سرزمینی کمتر مورد توجه بوده است و عدالت در این زمینه کمتر صورت گرفته است و سرمایه گذاری ها بیشتر در جاهایی انجام پذیرفته که عدالت در سرمایه گذاری مورد توجه قرار نگرفته است اما ما امروز باید اقداماتی انجام دهیم تا اقتصاد مقاومتی در آن دیده شود و عدالت به درستی انجام شود و در برنامه ششم توسعه به کم کردن این نابرابری های عدالتی توجه شده است.
وی گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مطالعاتی انجام داده است و اشتغال را براساس آمایش مورد بررسی قرار داده و بر این موضوع تمرکز کرده است که در استان های محروم و یا شهرهای نوین در روستاها نیاز به چه شغل هایی دارند و براساس همان شغل ها سرمایه گذاری ها انجام شود و اگر بر این اساس حرکت کنیم 800 تا 900 هزار شغل برای افرادی که جویای کار هستند ایجاد می شود و این اقدام با سرمایه گذاری های بزرگ انجام نمی پذیرد بلکه تمرکز وزارتخانه بر این است که بر بنگاه های غیررسمی، خرد و کوچک در حاشیه شهرها است تا از این لحاظ شغل برای افراد ایجاد شود.
وی گفت: همچنین در آموزش هایی که در کشور به جوانان داده می شود نیز برنامه ریزی کرده ایم تا براساس این برنامه ریزی ها و سواد و سن افراد اقداماتی برای آنان انجام دهیم.
وی گفت: ما باید امروز از بنگاه های خرد و کوچک حمایت کنیم تا بتوانیم برای جوانان شغل ایجاد کنیم و توجه ما باید اول قبل از سرمایه گذاری های بزرگ به بنگاه ها و بخش غیررسمی بنگاه های کوچک و دانش بنیان باشد و این برنامه ریزی در دولت به تصویب رسیده است.
ربیعی تصریح کرد: در سال 92 و 93، 150 هزار بنگاه های خرد در کشور ایجاد کرده ایم به گونه ای که در هشت ماه گذشته 85 میلیارد تومان جهت بازسازی این موضوع اختصاص داده ایم.
وی در خاتمه خطاب به نمایندگان گفت: اگر بیکاری پدیده مهمی است و دغدغه شما نیز همان است لذا باید جهت گیری ها و سیاست گذاری های شما به سمتی باشد که بنگاه های کوچک در شهرهای کوچک حمایت شود.
با همین جمله کل ملت و مجلس را گذاشته سر کار.از روزی که آمده تو وزارتخانه فقط همین را میگه
چیز دیگه بلد نیست که بگه؟