به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، سفرای انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نامه مشترک خود مصوبه اخیر مجلس نمایندگان امریکا مبنی بر اعمال محدودیت برای مسافرانی را که به ایران سفر کردهاند، «غیرسازنده، نامتناسب و غیرمنصفانه» خواندند.
مجلس نمایندگان امریکا روز سه شنبه طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن افرادی که بعد از اول مارس 2011 به ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کردهاند، از سفر بدون روادید به امریکا منع میشوند.
این طرح که با 407 رای موافق و تنها 19 رای مخالف به تصویب رسیده است، برای اجرایی شدن باید در مجلس سنا به تصویب رسیده و به امضای باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا هم برسد.
تاثیر منفی مصوبه بر اقتصاد و گردشگری
نمایندگان امضاکنندگان این نامه تصریح کردند با محدودیتهایی که از سوی مجلس نمایندگان امریکا اعمال شده، شهروندان اروپایی دارای ملیت دوگانه ایران، عراق، سوریه و سودان متضرر میشوند و ۱۳ میلیون شهروند اروپایی که هرسال به امریکا سفر میکنند، تحت تاثیر قرار خواهند داد.
این نمایندگان همچنین تاکید کردند این مصوبه نه تنها امنیت را در امریکا افزایش نمیدهد، بلکه به اقتصاد کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس نیز آسیب وارد خواهد کرد.
گفتنی است این مصوبه مجلس نمایندگان امریکا مورد انتقاد «اتحادیه آزادیهای مدنی امریکا» نیز قرار گرفته است.
عباس عراقچی، معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه ایران نیز در واکنش به این مصوبه ضد ایرانی هشدار داد اگر این مصوبه «مغایر برجام باشد، اقدام ایران را در پی خواهد داشت.»
صدای گاردین هم در آمد
روزنامه انگلیسی گاردین هم در گزارشی این مصوبه مجلس نمایندگان امریکا را «سیلی به گوش ایرانیان به جای مقابله با افراطیها» خوانده و نوشته است این مصوبه ایرانیانی را که هرگز ایدئولوژی افراط گرایانه نداشتهاند یا در اقدامات تروریستی دخیل نبوده اند، بیش از همه هدف قرار میدهد.
در این گزارش آمده است: «یک پاکستانی تندرو که در امریکا متولد شده است، به عربستان سعودی میرود و با یک پاکستانی دیگر که با وهابیت افراطی شستشوی مغزی داده شده است، ازدواج میکند. این زوج به امریکا آمدند و در تیراندازی در جشن کریسمس، 14 نفر را میکشند. حالا حدس بزنید چه کسی برای این جنایت نفرت انگیز و شنیع مورد مجازات قرار گرفته است؟ ایرانیهای امریکایی تبار، که هرگز این ایدئولوژی افراطی را قبول ندارند و تا جایی که میدانیم، هیچ نقشی در هیج یک از اقدامات تروریستی صورت گرفته در جهان نداشتهاند.»
در گزارش گاردین همچنین سیاست دوگانه امریکا در برخورد با تروریسم و چشم پوشی واشنگتن از سیاستهای حمایت گرایانه عربستان سعودی از تروریستها زیر سوال رفته است.
گاردین افزود: «همه میدانند که پادشاهی عربستان و حکومت خاندان آل سعود به شدت در (حملات) یازده سپتامبر (سال 2001) نقش داشته است. همه میدانند که سعودیها ایدئولوژی بدخیم و کینه جویانه وهابیت را اشاعه میدهند که هم اکنون از سوی طالبان، القاعده، داعش، بوکوحرام و دهها گروه تروریستی دیگر از چچن و بلوچستان (در پاکستان) تا چاد به کار گرفته میشود. ولی سعودیها همچنان (از محاکمه و بازخواست) مصون هستند.»
دیوید اوسیلوان، نماینده اتحادیه اروپا در امریکا