آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۹۹۰۶

پرونده PMD ایران در شورای حکام مختومه شد

قطعنامه کشورهای ۱+۵ درباره بسته شدن پرونده موسوم به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران (پی ام دی) با اجماع و اتفاق آرای کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، قطعنامه کشورهای ۱+۵ درباره بسته شدن پرونده موسوم به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران (پی ام دی) با اجماع و اتفاق آرای کشورهای عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.

 

با تصویب این قطعنامه مسایل گذشته و حال پی ام دی ایران برای همیشه مختومه شد و راه برای اجرای برجام باز می شود.

 

ختومه شدن پرونده «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران به معنی آن است که این پرونده از دستور کار آژانس خارج می‌شود و این نهاد نظارتی سازمان ملل از این پس نظارت بر حسن اجرای «برجام» را در دستور کار خواهد داشت.

گروه 1+5 هفته گذشته پیش نویس قطعنامه‌ای را منتشر کرد که ضمن مختومه کردن پرونده ابعاد احتمالی، دستور کار آژانس را از این پرونده به نظارت بر حسن اجرای توافق هسته‌ای تغییر می‌دهد. این پیش‌نویس را آلمان به نمایندگی از 1+5 به شورای حکام ارائه کرد.

 

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس در ابتدای نشست روز سه‌شنبه به ارائه  گزارشی در مورد مسئله ابعاد احتمالی نظامی پرداخت و بار دیگر ادعاهای عنوان شده در گزارش اخیرش در مورد برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد.

 

وی ابتدا با تشریح سابقه روابط آژانس و ایران در موضوع ابعاد احتمالی، گفت: «هرچند که آژانس نمی‌توانست تمام جزئیات فعالیت‌های صورت گرفته توسط ایران در گذشته را بازسازی کند، اما توانستیم به اندازه کافی عناصر لازم برای رسیدن به یک ارزیابی از تصویر کلی را شفاف کنیم.»

 

او با بیان اینکه گزارش او به دو سوال مهم پاسخ می‌دهد، گفت این دو سوال عبارتند از اینکه آیا ایران در گذشته فعالیتی در راستای تسلیحاتی‌سازی برنامه هسته‌ای خود انجام داده یا نه و اینکه آیا این فعالیت‌ها همچنان در جریان است یا نه.

وی در بیانیه ابتدایی خود، همراستا با گزارش‌های جامعه اطلاعاتی آمریکا، گفت: «ارزیابی آژانس این است که پیش از پایان سال 2003 مجموعه‌ای از فعالیت‌های مرتبط با توسعه یک تجهیز انفجاری هسته‌ای به صورت هماهنگ در ایران صورت گرفته است و فعالیت‌هایی نیز بعد از سال 2003 انجام شده است.»

 

آمانو گفته است که «این فعالیت‌ها از امکان‌سنجی و مطالعات علمی و اکتساب برخی مهارت‌‌ها و توانمندی‌های فنی مربوطه، فراتر نرفته است.»

 

وی افزود: «آژانس همچنین هیچ نشانه موثقی دال بر انحراف مواد هسته‌ای ایران در ارتباط با ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران، نیافته است.»

 

وی گزارش در مورد ابعاد احتمالی نظامی را «واقعی، از لحاظ فنی صحیح و متوازن» توصیف کرده و ابراز امیدواری کرد که شورای حکام امروز در مورد ادامه مسیر تصمیم‌گیری کند.

 

او گفت که از این پس دو اقدام مهم انجام شود، گفت یکی از این اقدامات برداشتن گام‌های آماده‌سازی از سوی تهران برای اجرای توافق هسته‌ای است. وی گفت: «من به محض اینکه آژانس تائید کرد که این گام‌های مقدماتی تکمیل شده‌اند، به شورا اطلاع خواهم داد.»

 

آمانو مسئله مهم دوم را هم تعیین تکلیف نحوه تأمین بودجه لازم برای انجام وظایف آژانس در جریان اجرای برنامه جامع اقدام مشترک خواند. وی گفت که در لایحه بودجه بعدی آژانس، ارزیابی خود از هزینه‌های احتمالی در سال 2017 را ارائه خواهد کرد. 

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «پیشرفت چشم‌گیری در مورد مسئله هسته‌ای ایران صورت گرفته، اما اکنون وقت استراحت نیست. این موضوع تاریخچه طولانی و پیچیده‌ای دارد و باید بر میراث بی‌اعتمادی بین ایران و جامعه بین‌المللی فائق آمد.»

 

آمانو افزود: «کارهای بسیاری باقی مانده که باید انجام شود. تمام طرف‌ها باید به طور کامل تعهدات خود ذیل برجام را اجرایی کنند. برای رسیدن به این توافق، تلاش فوق‌العاده‌ای لازم بود. برای اجرای آن هم تلاشی مشابه و پایدار، لازم است.»

 

وی ادامه داد: «آژانس با همان حرفه‌ای‌گری که در گذشته نشان داده، به بررسی موضوع هسته‌ای ایران ادامه خواهد داد. من به گزارش‌دهی به شورا ادامه می‌دهم.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مسلم
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۶
خدا ررو شکر
9
5
طرفدار
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۴
خیلی ساده ایی.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
!!!!!!!!؟؟؟؟؟
0
0
sarbaz
United States of America
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۸
امیدمان باز هم به خداوند یکتا است. نه به کدخدا!!!!!!!
9
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶
جان کری: قطعنامه شورای حکام مانعی در برابر تحقیقات آژانس از برنامه هسته‌ای ایران نخواهد بود http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940924001604
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵
قابل توجه افراطیون ایران که با محافل صحیونیستی همصدایند از جمله روزنامه کیهان و وطن امروز و...
2
7
طرفدار
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲
شیمون پرز(رییس جمهور اسراییل):"اصلاح طلبان بزرگترین سرمایه های اسراییل در ایران هستند."همچنین باید خاطر نشان کنم که به گفته ی جان کری بازرسی ها با موضوع پی ام دی تمام نی شود و رژیم بلزرسی ها از ایران دائمی است.طبق گفته های آقای صالحی نیز ایران در طی 10سال حق ندارد حتی یک سانتریفیوژ به چرخه ی هسته ای خود اضافه کند و رسیدن به 190000 سو تا پایان 13 سال ناممکن است و معلوم نیست در طی این مدت صهیونیست ها در ایران چه نقشهای پیاده کنند. اللهم عجل لولیک الفرج
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۷
ببینیم حسین شریعتمداری افاضه جدیدی برای مخالفت دارند .
2
7
طرفدار
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۹
شریعتمداری رو نمی دونم ولی به نظر من بر جام باید با این لایحه ی جدید کنگره ی آمریکا باطل میشد که با دیپلماسی لبخند این اتفاق نیافتاد حال آن که غربی ها به شدت به آزمایش موشک عماد واکنش نشان داده اند و این یعنی آن که آن که آمریکاییها حق دارند برجام را نقض کنند ولی ایران نمی تواند چرا که مسئولین ما نیز گویی به این باور رسیده اند که ایران مقصر است و باید تاوان دهد.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
خیلی جالبه که امروز اینقده از دولت خفت و ذلت ، دروغ شنیدیم و خیانت دیدیم که اعتبار سخن اونوریا واسمون بیشتر از اینوریاست!
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار