به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، علی اکبر صالحی ظهر امروز در نشستی که به مناسبت هفته پژوهش در دانشکده خبر برگزار شده بود اظهار داشت: دیروز روز سرنوشت سازی بود بعد از ده سال پرونده ساختگی هسته ای کشورمان در آژانس بین المللی بسته شد.
معاون رئیس جمهور گفت: اینکه می گویم این پرونده ساختگی بود به واقع همین طور است علت این پرونده ساختگی هم در چالشی بود که بین ایران و طرف مقابل ایجاد شده بود آنها فکر می کردند از طریق پرونده ساختگی هسته ای می توانند به کشور فشار بیاورند.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: پرونده های دیگری نیز می توانستند ایجاد کنند اما بر این نظر بودند با ایجاد پرونده هسته ای طومار جمهوری اسلامی را خواهند بست.
وی با اشاره به اینکه حدود 10 سال پیش در زمان حمله آمریکا به عراق بحث ایران را نیز شروع کردند تصریح کرد: در آن زمان محور شرارتی را بر مبنای سه کشور کره شمالی، ایران و عراق تعیین کردند، در اولین جلسه شورای حکام که بحث ایران مطرح شد نتوانستند به نتیجه برسند چرا که ایران بعد از انقلاب برای دومین بار عضو شورای حکام شده بود و توانستیم در جایگاه مقتدرانه مانع موفقیت آنها شویم.
وی با بیان اینکه وقتی ایران توانست عضو شورای حکام شود نتوانستند راه به جایی ببرند خاطرنشان کرد: این اقدام پیروزی ایران را به همراه داشت برای کشوری که همواره بین کشورهای غربی در اقلیت بود و نگذاشت آنها به نتیجه مورد نظر برسند.
صالحی تصریح کرد: با سیر تحول پرونده هسته ای که داشتیم، خوشحالم در روزی در جمع دانشجویان حضور دارم که صفحه جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در تعاملات بین المللی باز شد.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی با 12 سال مقاومت و استقامت و بیان منسجم توانست از این چالش بیرون بیاید اظهار داشت: این پیروزی مرهون زحمات کسانی است که قبل از ما دستی داشتند از زمانی که دکتر روحانی دبیر شورای امنیت بود تا زمان لاریجانی، جلیلی، شمخانی و ظریف که همت کردند و خشتی روی خشت گذاشتند ما روی شانه های دیگرانی ایستاده بودیم که قبل از ما زحمت کشیده بودند.
وی تصریح کرد: نقد و تخریب بازی سیاسی است که در همه جای دنیا رواج دارد اما واقعیت این است که با همت ها، مقاومت ها، هوشیاری و هوشمندی های به کار گرفته توانستیم به پیروزی برسیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در این غوغای پرچالش از جانب ما هر کسی نقش خود را به زیبایی ایفا کرد ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره در این مسیر تذکراتی می دادند که افراد و رسانه های مختلف تاثیرهای گوناگونی در حین مذاکرات از این تذکرات داشتند من این را بارها گفته ام که تذکر ایشان به مذاکره کنندگان ایران از جنس این تذکرات و به طرف مقابل از جنس اخطار و انزار بود.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: رهبر معظم انقلاب با این تذکرات به طرف مقابل می گفتند پشت این مذاکره کنندگان خالی نیست و طرف مقابل نباید از خطوط تعیین شده جلوتر بیاید.
صالحی با بیان اینکه ما از منویات و تذکرات رهبری در تدوین نقشه راه خیلی استفاده کردیم عنوان کرد: در نقشه راه تدوین شده تمام منویات مقام معظم رهبری از چگونگی بازرسی ها توسط آژانس لحاظ شده و ما براساس آن نقشه راه بود که به نتیجه رسیدیم.
معاون رئیس جمهور ضمن مروری به پرونده بیش از یک دهه ای هسته ای گفت: شاید بتوان گفت طلایه داران علوم و فنون هسته ای در ایران هرگز گمان نمی کردند اقدامات اولیه آنها مبنایی برای بنیان نهادن یکی از صنایع راهبردی کشور خواهد شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: طی دهه 40 و 50 فکر اولیه راکتور تحقیقاتی تهران در ذهن برخی اساتید علمی کشور مطرح شد و پس از تصویب آن در رژیم گذشته تلاش منسجمی برای پایه ریزی صنعت هسته ای در دستور کار قرار گرفت اما با آغاز جنگ تحمیلی و حمله رژیم بعثی طرح تکمیل واحد یک نیروگاه بوشهر و بمباران آن توسط بعثی ها این پروژه متوقف شد.
وی خاطرنشان کرد: با آغاز دهه 80 طلیعه ظهور ایران به عنوان یکی از پیشگامان فناوری صلح آمیز هسته ای در جهان اسلام و خاورمیانه پدیدار شد که از همان زمان فشارهای سیاسی در صحنه بین المللی از سوی برخی قدرت ها در دستور کار قرار گرفت. کشورهایی که با سکوتی رضایت آمیز شاهد فعالیت های غیرمتعارف رژیم صهیونیستی در تولید سلاح های اتمی داشتند.
صالحی تصریح کرد: آنها فعالیت ایران را مخاطره آمیز خواندند و با نادیده گرفتن فتواهای رهبر انقلاب مبنی بر حرمت تولید، انباشت و به کارگیری تاسیسات اتمی پرونده هسته ای ایران را به دستاویزی برای فشار به ایران به کار گرفتند.
صالحی با بیان اینکه در سایه این فشارها طی دو دهه با تکیه بر روحیه جهادی متخصصان توانستیم به فناوری صلح آمیز هسته ای دست پیدا کنیم بیان کرد: چهار سال پیش در سطوح عالی نظام تصمیمی اتخاذ شد که براساس یک راهبرد زیرکانه و خردمندانه که باز شدن مسیر دوم مذاکرات با آمریکا در آن مقرر شد ضمن حفظ دستاوردها و بن مایه ها تلاش هدفمندی به منظور دفع فتنه طراحی شده و برای دفع خطرات احتمالی در دستور کار قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تاریخ به نقش بسیار مفید و موثر و کارساز رهبری در این مسئله گواه خواهد داد عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در این مسیر راه مذاکره با آمریکا و 1+5 را باز کردند و ما توانستیم به موفقیت برسیم.
صالحی با بیان اینکه در روند پرونده هسته ای ایران دو رویکرد مطرح بود عنوان کرد: یک رویکرد بر تسلیم بی قید و شرط تاکید داشت و می گفت ایران باید به خواست نامشروع قدرت های بین المللی گردن نهد رویکرد دوم نیز به ایستادگی کامل تاکید داشت که بر مبنای آن بر این نظر بود که ما باید به تمام فعل و انفعالات بین المللی و توطئه برخی کشورها بی اعتنا بوده و به راه خود ادامه دهیم. گروه دوم بر این نظر بودند که تنها اتکا به عزم ملی بدون تحلیل واقعیات برای رسیدن به مقصود کافی خواهد بود. این گروه مصداق «چرخ بر هم زنم ار غیر مرادم گردد».
صالحی با اشاره به اینکه در مقابل دو رویکرد افراط و تفریط تصمیم سازان مسیری را برگزیدند که در بردارنده منافع ملی ایران باشد اظهار داشت: با توجه به واقعیات موجود و به یمن ارشادات رهبر معظم انقلاب و تدابیر رئیس جمهور ضمن تعامل سازنده با جهان شرایطی ایجاد شده که هر گونه خطر و تهدید از کشور دور شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: به این حقیقت اذعان می کنم که در پرتو تحرک دیپلماتیک جمهوری اسلامی و در کنار رفع تحریم ها سکوی پرتاب کشورمان به قله های پیشرفت و توسعه تعبیه شده است.